Basketballvereniging Harlemlakers, opgericht in 1983, is van oorsprong een Badhoevedorpse vereniging, maar sinds 2008 is de vereniging gehuisvest in de Amsterdam met als thuishaven Sportcentrum Caland. De vereniging is aangesloten bij de Nederlandse Basketball Bond (NBB), en telt op dit moment ongeveer 200 leden, waarvan ca. 140 jeugdleden. Gevestigd in Amsterdam Osdorp proberen wij door middel van (top)sport een brug te bouwen tussen jongeren van diverse nationaliteiten.

Het bestuur, evenals de technische commissie van de HarlemLakers, vindt het belangrijk dat iedereen die de basketballsport wil beoefenen dit, ongeacht het niveau, bij onze vereniging kan doen. Daarnaast is het beleid erop gericht de mogelijkheid te bieden om de basketballsport op een zo hoog mogelijk niveau te spelen. Vertegenwoordigende (jeugd)teams komen uit in de diverse klassen die de Nederlandse Basketballbond organiseert.

Onze “toekomst”, de jeugd, wordt getraind door professionele en gecertificeerde basketballtrainers, zodat wij jonge mensen al op jonge leeftijd en op een professionele wijze kunnen laten kennis maken met (top)sport.

Al onze 1e-lijns jeugdteams spelen in de nationale eredivisie, en er wordt getraind volgens een vast trainingsprogramma.(LTAD model) Dit heeft de afgelopen jaren diverse aansprekende resultaten opgeleverd op nationale en internationale toernooien en kampioenschappen. Het vlaggenschip van de club, ons eerste heren team.speelt sinds 2017 op het hoogste amateurniveau in Nederland, voornamelijk met spelers uit onze eigen jeugdopleiding.