“Ouders zijn cruciaal in het sportplezier van de kinderen. Spelers delen heel graag hun plezier en prestaties, maar ook zijn ouders van belang bij de organisatie rondom de wedstrijden.”

Naast het feit dat kinderen niets liever willen dan betrokken ouders, kan een basketball vereniging zoals Harlemlakers kan niet functioneren zonder de hulp van de ouders. Ouders zijn cruciaal bij bijvoorbeeld het vervoer naar uitwedstrijden, het wassen van de sportkleding, het bemannen van de jury tafel bij thuiswedstrijden en of het regelen van leuke activiteiten voor het team.

Harlemlakers vraagt daarom ook van de ouders van hun jeugdleden om betrokkenheid en het uitvoeren van enkele taken per jaar:

JURY DIENSTEN

Bij elke thuis wedstrijd moeten er twee personen jureren (zie ook het fluit en tafel schema). Eén bedient de wedstrijd klok en het scorebord en de ander houdt de score (en de fouten) bij via een tablet. Hoe dat werkt kunt u hier vinden. Per team zal er een jury schema gemaakt worden, zodat iedereen zijn steentje kan bijdragen.

VERVOER NAAR UITWEDSTRIJDEN

Tien tot twaalf uitwedstrijden per jaar, enkele toernooien en misschien nog een uitstapje. Het is niet veel, maar het moet wel goed geregeld worden. Per team zal er een rij schema gemaakt worden door de teammanager. Belangrijk is dat we altijd verzamelen bij de Calandhal en dan als team afreizen naar de uitwedstrijd. Indien ouders rechtstreeks gaan rijden kan er niemand meegenomen worden en zullen andere ouders zwaarder belast worden.

WASSEN VAN KLEDING

De meeste teams hebben een set kleding van de club. Deze moeten na iedere wedstrijd weer gewassen worden. (40 graden en niet in de droger).. Om beurten krijgen de spelers de Tas mee naar huis. Dus waarschijnlijk krijgt u ze twee keer per jaar.

TEAM OUDER / TEAM MANAGER

Om de coaches te ontlasten heeft ieder team een team manager (team ouder) nodig om de boel te stroomlijnen. Iemand met een beetje management kwaliteiten en het liefst een luisterend oor. De teammanager is de schakel tussen de coaches en de ouders, iemand die goed kan communiceren en er voor kan zorgen dat de taken van de ouders goed verdeeld worden. Af en toe een probleem oplossen, een activiteit organiseren en verder de lopende processen (vervoer, Jurydiensten, kleding wassen enz) bewaken.

SPORTIVITEIT EN RESPECT

Bij Harlemlakers willen we dat iedereen met plezier naar de hal komt, zowel de spelers, de technische staff, alle vrijwilligers, de ouders en ook onze tegenstanders moeten een plezierige tijd hebben. Bekijk onderstaande filmpjes en werk mee aan een sportief en gezellig Harlemlakers!

Heeft u nog vragen, of wilt u zich als vrijwilliger opgeven? Mail dan naar communicatie@harlemlakers.nl.