MU20 WINT FINALE NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP!!!

Zondag 19.00 uur Zwolle. Onze jongens U20 speelt de finale om het Nederlands Kampioenschap.

Tribune goed gevuld met supporters voorzien van trommel, toeters en stemmen.

Was het een makkie, een eitje….nee zeker niet.

BV Groningen heeft lang de spanning in de wedstrijd gehouden

Maar……onze jongens hebben standgehouden en de ballen vielen op het laatst het best aan onze kant.

Na het laatste fluitsignaal met 55-65 GEWONNEN!

Voor het 2e jaar op rij zijnde HarlemLakers MU20 Nederlands Kampioen.

Een mooie prestatie van dit team wat afwisselend bestond uit Dajo, Damian, Idir, Jace, Jelle, Joost, Luuk, Michel, Mikhail, Moreno, Stijn, Timo, Yaron en Yoeri.

Jongens en coaches Massoud, René en Wim gefeliciteerd met dit geweldige resultaat.

Seizoen mooi afgesloten maar de blik wordt alweer gericht op volgend seizoen waar we blijven roepen

LET’S GO LAKERS LET’S GO!!!

The ( met vakantie gaande ) Voice


 

 

MU20 STAAT WEER IN FINALE  OM NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP!!!

Na vorige week al een groooote stap gezet te hebben richting finale NK U20 door met 40 punten verschil van Black Eagles uit Rosmalen te winnen mochten de spelers afgelopen zaterdag definitief hun plaats in de finale veilig stellen.

Het kon ook eigenlijk niet meer fout gaan maar het team wilde ook deze wedstrijd winnen en zonder blessures richting finale gaan.

Ze hebben gedaan waar ze voor kwamen, geen moment in de problemen geweest en niet achter gestaan. Er was ook eigenlijk geen spanning meer en misschien daarom was het minder leuk dan vorige week.

Toch hebben de in groten getale meegereisde supporters ( meer dan van de thuisploeg ) mooie acties gezien, met het punt via de armzwaai van Stijn als meest opvallende actie.

Deze 2e halve finale is ook gewonnen met 55-82 en onze U20 jongens staan overtuigend in de finale.

DE FINALE

ZONDAG 13 MEI ( MOEDERDAG!! )

19.00 UUR IN ZWOLLE

De tegenstander is BV Groningen en tja dit wordt een andere wedstrijd, dit wordt geen eitje, geen makkie dit wordt geconcentreerd als team spelen en zorgen dat de tegenstander afgestopt wordt.

Kom onze spelers aanmoedigen, met de trom, toeters en vocaal om voor het 2e jaar op rij het kampioenschap in de U20 divisie te pakken.

ALLE TROUWE SUPPORTERS ZULLEN ER ZIJN, UOOK????

WE GAAN NAAR ZWOLLE TOE, WE GAAN NAAR ZWOLLE TOE……….

LET’S GO LAKERS LET’S GO!!

The ( weer bij stem zijnde ) Voice


MU20 zet groooote stap richting finale NK

Onze MU20 moesten zondag aantreden thuis in de halve finale tegen de nr. 1 van de andere U20 tweede divisie poule.Het team van Black Eagles komt uit Rosmalen en stond vorig jaar ook in de halve finale maar werd toen verslagen door BV Hoofddorp waarvan wij weer wonnen in de finale.

Deze week goed getraind, de beelden bekeken van wedstrijden van Black Eagles door de coaches dus onze jongens ( Dajo, Damian, Idir, Jelle, Joost, Luuk, Mikhail, Moreno, Stijn, Yaron, Yoeri ) met coaches Massoud, Wim en René waren er klaar voor.

Het begon ietsjes stroef we moesten er nog een beetje inkomen maar langzaamaan begonnen de jongens in hun spel te komen.

Het toegestroomde publiek uitgerust met stemmen, toeters en trommel ging er eens goed voor zitten.

En ze zijn niet teleurgesteld. Het eerste kwart 24-16 voor en met de rust 47-32.

Even tijd voor het frisbee gooien en 3 punters vanaf de middenlijn ( bedankt vrijwilligers die dit weer top georganiseerd hebben ) en de wedstrijd ging weer verder.

15 punten voor dat is al mooi maar dat vonden onze jongens niet genoeg.

Begin 3e kwart begon er een ware vlucht richting de basket van de Eagles met als resultaat een 69-39 voorsprong aan het einde van dit kwart.

Dat smaakte naar meer en het werd nog meer! De tegenstander bleef ondanks de achterstand hun uiterste best doen om te blijven basketballen dat verdient een compliment. Maar….. onze jongens waren niet te stoppen en met een laatste driepunter  van Damian werd er een eindstand van 88-48 jaja u leest het goed onze jongens hebben de eerste halve finale voor het Nederlands Kampioenschap U20 met 88-48 ( 40 punten verschil!! ) gewonnen.

Kan het nog fout gaan? Alles kan, maar als wij volgende week zaterdag 5 mei om 15.00 uur in Rosmalen onze sportieve plicht doen en daar ook vol voor de winst gaan dan staan we het weekend erop in de finale tegen BV Groningen of Almonte.

We hebben een heleboel mooie acties gezien, teveel om op te noemen en ik wil niemand tekort doen, dat was ook de winst deze wedstrijd, rouleren en als team spelen. Top gedaan jongens en coaches.

Tot volgende week ook met trommel en toeters in Rosmalen.

The ( schorre ) Voice


Laatste wedstrijd U16/2 dit seizoen

Afgelopen zaterdag was ook voor de mannen van de U16-2 de laatste wedstrijd van het seizoen. Eigenlijk zou dit ook een wedstrijd voor het kampioenschap moeten zijn tussen de nummers 1&2, ware het niet dat onze Lakers een keer een " niet komen opdagen"  hadden gekregen van de bond, terwijl we tijdig hadden aangegeven dat we geen team op de been konden krijgen. 

Helaas dat dit moest gebeuren. Wat nog overbleef was sportieve wraak tegen de kampioen.
Uit was er maar net verloren en was nu de vraag hoe de spelers deze wedstrijd zouden oppakken. Ging het netgens meer om en zou het een futloos potje worden of wilden beide teams laten zien wat ze konden?
Eerlijk gezegd was het een beetje van beide. 
Harlemlakers pakte direct een 11-2 run en controleerde de wedstrijd. Ondanks het lengteoverwicht van Mapleleaves kon onze tegenstander hier in begin geen gebruik van maken en hleef het verschil steeds rond de 11 punten. Eind 2e kwart gooiden onze jongens er nog een schepje bovenop en liep het verschil op naar 20 punten en leek de wedstrijd gespeeld.

Maar het 3e kwart kwam er een kering in de game. Waar in de 1e helft de ballen bij Mapleleaves er niet ingingen was het nu bij de Lakers dat er geen bal inging.

De ene na de andere bal werd gemist en mede door de zoneverdediging die de tegenstander neer had gezet kwam de spanning terug in de wedstrijd.
Gelukkig hebben de jongens tijdig het ritme weer gevonden en is de druk gebroken waarbij beide partijen het ook wel "goed" lijken te vinden.

Moe maar voldaan mede door deze winst van 48-36 tegen de officiele kampioen, waar in mijn ogen onze jongens de echte kampioenen zijn, was dit een mooi en langseizoen.

Voor de spelers nu een periode van examens, vakantie en andere ontspanning of werkzaamheden. Sommigen maken de stap naar de U18 of misschien het 1e. Wat blijft is de herinnering aan de mooie momenten met deze geweldige groep jongemannen.

 

Thnx guys! Als coach genoten van maar vooral trots op jullie!

 

Go U16-2 Go Lakers!!


GENTLIES vs KTC en BVA gefeliciteerd

De laatste van dit seizoen, het zit erop, uithuilen en weer doorgaan.

Maar allereerst wil ik als echte BB liefhebber BVA feliciteren met het kampioenschap!! Over het gehele seizoen genomen, het constanste team, dik verdiend dus. Ook wil ik de mannen van LIONS feliciteren om de spanning tot de laatse 24.8 seconden op de zeer hoog niveau te houden en wat zeker benoemd moet worden zijn de twee voortreffelijke REF’s die deze beladen game op een zeer wijze en professionale wijze hebben geleidt, diepe buiging en petje af, en dat is gemeend.     

Helaas voor de GENTLIES, een prima overwinning op KTC 65 tegen 104, maar het kampioenschap is niet vandaag verloren, ik ga er niet meer over beginnen, maar noem het maar een “ betrokkenheid die niet bij een vereniging hoort ” en dan weten velen waar ik het over! Het was wel mooi om te zien dat het gehele “ vrienden ” team aanwezig was bij de game tussen LIONS en BVA er waren zelfs investeringen gedaan, toeters, bellen en oranje vlaggen met LEEUWEN, mooi mannen! Ook een paar HL’ers die last van emotie aanvallen hadden, guys het is maar een spelletje!

Goede 2e, runner up, progressie in dit team is aanwezig, nu goed nadenken en even in de spiegel kijken en vooral in communicatie blijven en what to do next season!?

Ik vond het een fantastisch seizoen, ik heb jullie zien groeien, elke week weer en nu lekker even niets. NBA kijken, Nationale teams volgen, blijven ballen op het Museumplein en vooral plezier houden in het basketballen.

Fijne zomer en mogelijk tot de start van seizoen 2018 -2019

The KNOWER.


U20 plaatst zich voor FinalFour na winst op Donar in een thriller!!

Zaterdagmiddag de wedstrijd van de Harlem Lakers U20 tegen Donar. Onze jongens stonden al met 1 been in de FinalFour maar bij winst zouden beide benen vaste grond krijgen.

Met Stijn en Idir als extra versterking op de bank kon de game beginnen.

Donar was niet van plan hun laatste sprankje hoop op een FinalFour plek los te laten en ging voortvarend van start, hun nr. 16 was erg moeilijk af te stoppen, en wij kwamen maar moeilijk in ons spel. Normaal worden er aardig wat 3tjes ingeschoten maar de bal wilde niet door het netje ( het waren natuurlijk nieuwe baskets dus was waarschijnlijk even wennen ). Sommige schoten werden passes i.p.v. punten.

Maar langzaamaan kwamen we in ons spel, te langzaam want na het eerste kwart stond er 13-22 op het bord, dat moest beter. Dat dacht Idir ook en met een 6-0 run was de aansluiting weer gevonden.

Nu doorzetten. Met de schoten die nu wel gingen vallen van Jelle en Damian gingen we met 34-31 rusten. Dat was een lekker 2e kwart.

Jelle en Damian gingen nog even door na de rust en na een paar minuten stonden we 11 punten voor.

Maar het venijn zat ook in dit 3e kwart in de staart en kwam van Donar 48-43.

Volhouden en blijven scoren zal de opdracht zijn geweest, maar dat laatste was even erg moeilijk en de enthousiaste toeschouwers zagen de bui al hangen en jawel eindsignaal 58-58, VERLENGING.

PFF jeetje ook dat nog konden de spelers en toeschouwers dit wel volhouden?

Maar we bleken een paar koele kikkers in het veld te hebben die de ballen onderschepten en scoorden. Eindstand 72-66 en ja hoor FINAL FOUR HERE WE COME!!!!

Volgende week nog 1 wedstrijd winnend afsluiten en hopen dat BV Hoofddorp voor een verrassing kan zorgen thuis tegen BV Groningen zodat we misschien nog als eerste kunnen eindigen in de poule.

Houdt het weekend van 28-4 of 5-5 vrij om de boys in de halve finale thuis te komen aanmoedigen.

Let’s Go Lakers……..to the Final!

The Voice


U16-2 pakt overtuigende overwinning tegen BVA

Afgelopen zaterdag de laatste uitwedstrijd van dit seizoen voor onze U16-2. Op naar het Westerpark waar de wedstrijd tegen BVA zou plaatsvinden.
Zonder Tim " Mr. Assist" en " Meep Meep" Serkan die geblesseerd zijn maar met Sid en David als vervangers, begon de wedstrijd iets na 14 uur met de sprongbal.
Het lijkt bijna gebruikelijk te worden maar in het begin van de wedstrijd zijn onze jongens nog niet scherp. 
Rommelig spel, foute passes en veel onnodige persoonlijke fouten zorgt voor een puntje puntje wedstrijd.
In de verdediging hebben we moeite met de lengte van BVA waar zeker 3 jongens de 1.95 meter halen.
Gelukkig hebben wij onze " Tropical Tree" Aaron die heer &meester is in de rebound. Elke tegenstander die denkt dan maar door hem te gaan zien wij op de bank voorbij vliegen, alsof ze tegen een muur aanlopen. Wat een kracht heeft deze man!
Hij werd direct gesteund door Boudewijn a.k.a. " the tank" die onverstoorbaar de strijd aanging met als hoogtepunt een drive naar de basket, 5 man aan zijn arm de bal er al vallend in gooide gevolgd door de bonus vrije worp.
Het vuur was aangewakkerd en wellicht kwam dit door dat het 3e kwart was aangebroken en onze jongens vaak dan pas gaan baskerballen. Kortweg: " the show was on!"
Onze " Italian stallion" Paolo ging als een losgeslagen projectiel diverse malen van basket naar basket en maakte veel scores op een rij. Darren a.k.a. "white chocolate" ging zich ook met scoren bemoeien en pakte de ene steal na de andere.

BVA vluchtte in een Timeout maar onze mannen gingen door waar ze gebleven waren.

Roderick" the Brasilian sensation" pakte zijn scores ondanks zijn 4 persoonlijke fouten en toonde passie. Vervolgens liet onze captain Arno a.k.a. "Mr. Cool" zien hoe je zonder emotie de bal rustig in het netje stopt. 
Het laatste kwart was eigenlijk nog een formaliteit en ondanks een paar goede acties van de tegenstander bleef Harlemlakers uitlopen. Sid a.k.a  "lefty" liet zien dat hij goed mee kan op dit niveau terwijl hij nog geen half jaar op basketball zit!
Topscoorder van deze game met 22 punten was onze U14 bankspeler "smooth" ofwel David die liet zien ern groot talent te zijn. Eindstand was uiteindelijk 42-72 waarbij we ook wel eens mogen vermelden dat deze wedstrijd geleid werd door 2 fantastische scheidsrechters! Hiervan zouden we er in de competitie meer van mogen hebben. 

 

Voor de coaches was de lol, plezier en teamspirit die de jongens laten zien het mooiste om te zien. Nice work! Keep it up!!

 

Nog 2 wedstrijden te gaan voor deze toppers, beide in onze eigen Calandhal, Laten we dit seizoen mooi afsluiten boys!

 

Go Lakers Go U16-2!!

GENTLIES tegen de LEEUWEN

Een vroegertje deze zaterdag;12 uur een grote mannen wedstijd, normal staan hier jeugd teams te ballen met gillende ouders op de tribune! Nu was er rust, veel rust, stuk voor stuk kwamen onze GENTLIES binnen druppelen, we hadden vandaag 8 gemotiveerde enthousiaste ballende vrienden op veld 2 staan. Maar wat te denken van een volle tribune, 6 hele fans, 1 trainer / coach, die ook scout, dat kan niet anders en de voorzitter had even behoefte om naar wat leuke acties te komen kijken, want dat kunnen die mannen van GENTLIES 3 wel! Tegenstander van vandaag zijn onze vrienden uit het mooie rustige Landsmeer, maar als het om basketball gaat worden het leeuwen, we zijn gewaarschuwd, de 1e game is door GENTLIES verloren!? 

De tafel was goed bezet en ik kan u nu al vertellen wat er twee zeer goede REFs door die 12 spelers heen liepen, voelde de game goed aan, duidelijk in de beslissingen, geen discussies en vooral lekker ballen, dank u alle vier!

Exact om 12.06 ging de bal wederom, voor de 1 na laatste keer dit seizoen, de lucht in! GENTLIES zaten er meteen lekker in, goed en veel inside gespeeld, ben ik een voorstander van, hoge balcirculatie, zo speel je alles bij de tegenstander stuk, goed blijven kijken waar de schutters staan en dan naar buiten spelen en dan zie je alleen het netje bewegen en je hoort plof! Wat je dan ook ziet, moet je wel oog voor hebben, spelers die elkaar aankijken, lachen en de bekende duim omhoog steken, zijn dat vrienden of zijn dat vrienden. Game gaat zoals gehoopt, LION zat niet goed in de game, leken redelijk vermoeid (of was het voor hun ook te vroeg?)  de beide grote mannen hadden niet hun dag onder de basket, de heren die de pays moesten uitzetten waren er even niet, de snelheid was niet was het moest wezen, in ieder geval een hele andere game dan in dat mooie Landsmeer. De brigade schutters van GENTLIES stonden op scherp, er was er zelfs 1 die er volgens mij 7 in gooide, dus is hij tot GUNNER of the DAY gekozen. Eindstand uiteindelijk 93 -55, blij en voldaan vielen enkele GENTLIES ter aarde, zie de foto.

Ik kreeg het idee dat de LEEUWEN blij waren dat ook deze game klaar was en dat men lekker kon gaan genieten van het weekend. Dank u voor de twee mooie games dit seizoen, het ga u verder goed! O, ja zou u zo vriendelijke willen zijn, om deze gehele week rust te nemen, goed te eten, de motivatie grens op ruim 90% te zetten, u te focussen op BVA en wel op zondag 22/4 om 1300 uur in van Hogendorphal en daar nog 1 keer zo verschrikkelijk uw bb kwaliteiten willen laten zien, de # 5 (met baard) en # 44 zijn de motoren van BVA, veel inside gaan spelen, kunnen ze niet handelen, balcirculatie standje 8, wordt men moe, pressen aub, dan komt er een moment dat de frustatie bij BVA toeslaat en dan nog ff een 14-0 run erover heen en dan heeft u zeker 5 fans een wel heel groot plezier gedaan! Mocht dit allemaaal niet lukken, blijft u voor mij nog altijd DE LEEUWEN uit Landsmeer, zie de foto en vooral op de kuiten van Boris, mooi toch?

Maar GENTLIES, U moet zaterdag 21/4 nog even naar KTC in Overveen en wel in de Tetterodehal aan de Tetterodeweg 15 om daar om 19.30 uur uw laatste wedstrijd van seizoen 2017 - 2018 te spelen!

Doe je ding, geniet vooral en blijf plezier in je zelf en je teamleden houden! Je hebt MVP (dat is maar 1 persoon), maar sinds dit seizoen bestaat er wat mij aangaat ook MFT (Most Friendly Team) en dat zijn jullie! 

Jullie eigen The KNOWER

 

 

 

 

 

 


 

MU20 team staat met 1 been in FinalFour na moeizame overwinning

Dit wordt het eerste verslag van dit team dit jaar. Vorig jaar is het MU20 team van Harlemlakers kampioen van Nederland geworden en de spelers van dit seizoen willen hier niet voor onder doen.

En het moet gezegd worden ze zijn goed op weg. En met ze bedoel ik de harde kern van dit team bestaande uit:

Dajo, Damian, Jelle, Joost, Luuk, Mees, Moreno, Yaron wekelijks wisselend aangevuld met Michel, Mikhail, Timo en voor deze wedstrijd Jace onder de bezielende leiding van coach Massoud.

Bij winst op Leiden afgelopen zondag zou de finalfour heel dichtbij komen.

Thuis hadden ze dik gewonnen maar Leiden had een goede reeks neergezet dus van onderschatting kon geen sprake zijn.

Het zal ook wel aan het warme weer ( het was tamelijk benauwd in de hal ) gelegen hebben dat het team wat onzorgvuldig van start ging. Het in groten getale meegereisde publiek ging af en toe wat ongemakkelijk heen en weer schuiven op de harde banken van de tribune.

Het eerste kwart ging met 20-19 naar de tegenstander oké nog niets aan het handje.

Het 2e kwart gaf de burger weer moed met een 8-0 run kwam Lakers op 20-27 Leiden nam een verstandige time-out en kwam daarna weer terug en we gingen niet geheel tevreden ( naar sommige gezichten kijkend was dit een understatement ) de kleedkamer in met een 46-42 achterstand.

Wanneer ging het nou gebeuren dat we los zouden komen van Leiden. Eind 3e kwart 65-60

Maar toen dachten de boys enough is enough een lekkere binnenkomer van Joost in het 4e kwart met 5 punten op rij daarna 5 van Mikhail op rij maar Leiden kwam toch weer langszij 70-70.

Met scores van Yaron, Moreno en Dajo erbij stonden we op 72-81 dit was de nekslag voor Leiden waar het kaarsje langzaamuitging. Een hele moeizame overwinning van 77-81 maar de punten werden bijgeschreven op het conto van Harlem Lakers.

We staan nu gelijk in punten met BV Groningen maar met 1 wedstrijd meer gespeeld.

De nummers 3 en 4 hebben 4 punten minder maar komende zaterdag om 17.30 kan tegen de nr 4 Celeritas Donar de plek in de FinalFour veilig gesteld worden.

Als u toevallig in de hal aanwezig bent kom de boys aanmoedigen om hun doel te bereiken de titel van vorig jaar te prolongeren.

Let’s GOOOO Lakers!!

The Voice

 

 

En nog een kampioen!

Niet veel later na het juichen van de eerste kampioenen van de u18-2, kon er al de volgende kampioen worden gemeld, en wel de U22. Voorafgaand aan de wedstrijden van zaterdag waren er nog drie teams in de race voor het kampioenschap: naast Harlemlakers ook nog Volendam en Racing Beverwijk. Dus als er op zaterdag in de onderlinge ontmoeting met Volendam werd afgerekend, kon Beverwijk theoretisch altijd nog eerste eindigen. Dat en hoe er van Volendam werd gewonnen wordt zometeen uitgelegd, maar waar geen rekening mee gehouden was dat Beverwijk zou verliezen van DWV. Toen 's avonds de app werd geopend en dit wel het geval bleek, kon de champagne dus worden ontkurkt. Daarmee kon het team van coaches Roy en Michael, en getraind door Peter en Francois tijdens de gezamenlijke trainingen met u18-2(wat doen die twee toch tijdens de trainingen dat deze prestaties oplevert?), zich dus de tweede kampioen van Harlemlakers van het seizoen noemen. 

En zo bewees het op het oog wat vreemd samengestelde team, bestaande uit oer-Harlemlakers Toni, Luka, Vincent en Andy, veteraan Tim, nieuwkomers Zakaria en Abdullah en vaste invallers Jordy en Tobias, toch een mooi gebalanceerd geheel te vormen. (En daarnaast een grote dank aan alle invallers van het seizoen: Kenny, Ebe, Michel, Yoeri en Timo,en grote excuses als er een is vergeten.)

Ook de, achteraf bezien, kampioenswedstrijd tegen Volendam, ging niet gewonnen zonder slag of stoot. Wat heet: de Volendammers speelden het eerste anderhalve kwart bijzonder furieus. De verdediging van Harlemlakers haperde en de tegenstander schoot beter dan menig profploeg; acht driepunters werden er genoteerd in de eerste helft en daarnaast nog een heel aantal mooi uitgespeelde tweepunters werden er in gelegd. Dit terwijl er aanvallend weinig lukte en zo kon er dus tegen een maximale achterstand van 23-38 worden aangekeken. Daarna ging echter het gas erop en werd de ene na de andere aanval wel mooi afgerond. De run werd besloten door een driepunter van Andy en bij rust was het alweer 42-43. 

Waar werd gehoopt dat dit werd doorgezet in de tweede helft, was dit helaas niet het geval. Aanvallend ging alles weer langzamer en scoren was lastig. Dit was echter ook zo voor Volendam en zo kroop de tweede helft puntje voor puntje zij-aan-zij voort. Nadat Volendam ver in het vierde kwart met een kleine run voor 64-69 had gezorgd leek de wedstrijd beslist, maar dat was buiten Harlemlakers gerekend. Via scores van Jordy, Zakaria en Tobias werd het 70-69. De wedstrijd slim en koel uitspelen mislukte echter volledig, en dus kreeg Volendam nog eenmaal de bal met 4 seconden te gaan. Alhoewel verdedigend alles misging, trof de geheel vrije Volendamse driepunter gelukkig geen doel, en was dit, zo bleek later, genoeg voor het kampioenschap.

Namens het bestuur van harte gefeliciteerd!


U18-2 kampioen

Nadat we het eerste deel van het seizoen net geen winterkampioen werden, werd de focus gelegd op de tweede helft.

De eerste helft werd niet goed afgesloten met een aantal blessures. Knie en enkel blessures wierpen een schaduw op het begin van de tweede helft. Het team had al niet zo’n zware bezetting, dus met 2 man geblesseerd werd het er niet beter op. Gelukkig kon dit “probleem”  met behulp van bankers opgelost worden.   

Al snel werd duidelijk dat we in ieder geval met 2 teams zeker rekening moesten houden.MBCA en Akrides. De eerste wedstrijd uit tegen Akrides werd met een klein verschil gewonnen, Slechts 3 punten verschil. De eerste wedstrijd, thuis, tegen MBCA werd met nog minder gewonnen, slechts 2 punten verschil.

Naarmate het seizoen vorderde werd het duidelijk dat dit de top 3 was.

2 van de laatste 3 wedstrijden van het seizoen worden bepalend. We moesten nog tegen MBCA en tegen Akrides. De laatste wedstrijd moeten we tegen de laatste in de poule, dus die telt niet mee voor het kampioenschap.

MBCA uit was er een die gewonnen moest worden wilde we aanspraak maken op de kampioenstitel.

Gelukkig zijn we weer op sterkte, de knie en enkel blessures zijn zo goed als geheeld.

Dus zaterdag 24 maart togen wij af naar Amstelveen. Vanaf het begin ging het gas erop, met de ervaring van onze eerste game, waren we goed voorbereid.

Na een vlotte start werd de voorsprong niet meer uit handen gegeven.

9-14 / 11-27 / 17-45 / 27-58.  Zoals je ziet werd er na de rust nog even extra gas gegeven en was onze tegenstander snel gebroken.

Nog een te gaan, bij winst tegen Akrides, 3e in de poel, is het kampioenschap een zekerheid.

Bij verlies met minder dan 3 punten waren wij ook kampioen, gezien het onderling verschil.

Dus….. afgelopen zaterdag, thuis tegen Akrides. De beslissende wedstrijd.

Akrides had nog uitzicht op het kampioenschap. Dan moesten ze wel winnen. Met die gedachte waren zij naar Amsterdam afgetogen om die groene mannen wel even een lasje te leren.

In de opwarming stonden de neuzen van de Lakers niet helemaal dezelfde kant op.

De coaches hadden een goed gesprek met de spelers, maar het blijft een kampioenswedstrijd.

Akrides kwam als een raket uit de startblokken en de Lakers hadden daar niet zo 1,2,3 een antwoord op. Na het 1e kwart stond het 16-19 in ons nadeel. In het tweede kwart konden we ook het verschil nog niet maken, waardoor we de rust ingingen met een stand van 20-29.

9 punten, daar is normaliter nog wel te doen. Maar zoals gezegd, dit is de kampioenswedstrijd.

Na de rust de boel weer op scherp gezet en werd deze afgesloten met een gelijke stand 39-39.

Nu kwam het erop aan. Zoals een beroemd voetbal trainer zo mooi kan zeggen:

“de deth or thegladiools”.  Gladiolen werden het want nadat we als een speer uit de startblokken kwamen, werd de tegenstander al snel gebroken. Einduitslag 54-41.

Jeroen de Groot van de Bond was er om de officiële handelingen te voltrekken.

U18-2 KAMPIOEN seizoen 17/18.

Het was een mooi seizoen, met mooi basketball en een leuke sfeer.

 

Iedereen bedankt voor een mooi seizoen.

De trotse coaches,Francois en Peter.


 

 

U16-2 verliest 2e wedstrijd op rij


Na de zeer spannende wedstrijd van 2 weken geleden  tegen de nummer 1 was het dit weekend een wedstrijd tegen DWV die op papier een makkelijke wedstrijd leek. Helaas was niets minder waar.
Zonder Boudewijn & Tim maar met Sid als bankspeler togen onze mannen naar Amsterdam-Noord  voor de game.
Vanaf het begin namen wij mede via Arno als vanouds een voorsprong van tussen de 10 & 15 punten en leek de overwinning ons niet te kunnen ontgaan.
De jongens van DWV dachten daar anders over en kwamen met mooie passes en goede penetraties van hun guards gelijk en daarna op voorsprong.

Onze U16-2 wist niet wat er gebeurde en had moeite met enerzijds de felheid en anderzijds de genoemde penetraties van de vliegensvlugge tegenstanders.
De wet van Murphy kwam opeens om de hoek kijken. Zelfs de makkelijkste ballen werden door de Lakers gemist en ook de passes kwamen niet aan of werden simpelweg niet gevangen.
Mede hierdoor sloop er onzekerheid in het spel en rook de tegenstander de winst.
Maar zoals al in eerdere wedstrijden bleek rechte onze jongens nog eenmaal de rug.
Aaron was inside niet te stoppen door DWV ( ps: wisten jullie dat hij als 14 jarige gewoon dunkt op de hoge basket?) Roderick ging volop en liet zien dat hij ook kan schieten en Darren ging ondanks dat hij (weer) last heeft van zijn blessures volop in de drive naar de basket.
De mannen van DWV wisten niet hoe snel ze in een timeout moesten vluchten omdat hun voorsprong als sneeuwvoor de zon aan het smelten was.
Onze Lakers wilde nog eenmaal aanzetten maar helaas, was de koek op. Zeker toen Paolo met 5 fouten naar de kant moest en Serkan flink door zijn enkel ging was het licht uit voor onze boys in green.
Sportief als ze zijn feliciteerde zij de tegenstander met deze terechte overwinning.
Helaas betekend dit dat het mogelijke kampioenschap nu echt verkeken is en zullen de pijlen gericht worden op een mooi en sportieve eindafsluiting van dit seizoen.


GENTLIES (#3) versus BVA (#1) een thriller!

Wauw, geweldig, wat een game, wat een entourage, wat een TEAMWORK, proub to be a GENTLIE! Ik ga proberen u mee te nemen van de van Hogendorphal. Het is zaterdag 7/4, de zon haalt voor het eerst dit jaar de 21 graden, de parken zit vol met genieters, de terrassen zijn al redelijk goed bezet, rond 17.15 uur pak ik de fiets om naar de game van het seizoen te gaan, de #1 tegen de #3

Thuis heeft GENTLIES BVA al verslagen, dus er zal ongetwijfeld lading op deze game komen te staan. Als BVA wint zijn ze bijna zeker van het kampioenschap, de hal is gevuld met vele BVA fans, GENTLIES is afgereisd met eerst 4 en later nog een 5e fan, maar ze waren er, koffie was goed, ik vond het redelijk warm in die hal maar wat wil je met die 20 graden. GENTLIES deden hun warming up zoals gewoonlijk, heel chaotisch maar wel met veel humor, kleedde zich om bij de tribune banken, dronken nog wat en dan is het tijd:1745 uur sharp gooide de twee aanwezige, uitstekend fluitende REFS, de lederen bruine bal in de lucht, GAME ON!

Het zweet stond in mijn handen en ik voelde dat er iets moois stond te gebeuren, alleen moest het nog wel ff gebeuren. Qua lengte hadden we al verloren, scheelde gemiddeld 25 centimeter, BVA leek in het voordeel te zijn met die lengte, maar speelde dit slecht uit, alles draaide om de #5 en #44. Onze analisten van GENTLIES hadden dit in de gaten en gingen hiermee aan de slag! Tempo ging omhoog, balcirculatie werd opgevoerd, insight spelen en die bal weer naar buiten trowen, naar de schutters en dan valllen ze! Als dit niet lukte, bleef men rustig en dan heb je altijd wel GENTLIES die onder die basket de mooiste dingen kunnen, maar het mooiste is toch wel dat er niet tegen de scheidsen werd gesproken, GENTLIES bleef gefocust en lieten zich niet meeslepen in zeuren, de kop bleef helder en als het dan ook nog SAMEN blijft werken dan hebben die 5 GENTLIE fans heel veel plezier, ze hadden alle 5 van die mooie rode wangetjes van de spanning!

In kwart 3 kwam BVA nog even terug naar7 punten, maar kreeg men ook meer fysieke problemen, ik zag krampverschijnselen, ik zag dat men meer ging praten, vooral tegen en met elkaar en vergaten daardoor dat je gewoon moet ballen. GENTLIES ging gewoon door met wat ze zich hadden voorgenomen, focussen, doen waar je goed in bent, af en toe een gekkigheidje, SAMEN genieten en die bruine lederen bal in dat netje laten ploffen! De grootste voorsprong was 19 punten en uiteindelijk stond er na het eindsignaal 74 – 88 op het score bord!

Dan de reeds beroemde GENTLIES HUGGLE 2.0 en nog even die 5 “ DIE HARDS ” fans bedanken en toen moest ik even slikken, wat was dit mooi, dit hadden meer mensen moeten zien, gewoon basketbaltechnisch een tegenstander mogen verslaan, plezier hebben, lachen en vooral hun koppie blijven gebruiken! Als dit team, een Amerikaanse bevlogen trainer kan krijgen volgend seizoen en gaan maar 1 keer meer trainen, dan trekken deze GENTLIES volle zalen, dacht zelf aan de ZIGGO dome, als je daar kan korfballen?? Moet je daar zeker met 10.000 BB fans kunnen genieten van GENTLIES, nu al HET vriendenteam van 2017 -2018, voor mij althans. Misschien iets voor House of Sports?

Brothers, still two to go, aanstaande zaterdag tegen LIONS en wel thuis, REFS be there, fans ik zie u weer graag het is tenslotte om 1200 uur, dus daarna kunnen we de terrassen op! Wat een prachtige BB middag, lezers bent u er nog?

The KNOWER

 

U16-2  verliest op valreep topper tegen Mapleleaves

 Zaterdag was DE wedstrijd voor U16-2. Tegenstander Maplesleaves had nog niet verloren en was net als onze jongens gebrand op de overwinning.
Bij binnenkomst was duidelijk dat de thuisploeg het serieus opnam. Met 3 spelers van rond de 1.95 meter(!) deden zij gefocust hun warming-up. 
Ook onze boys in green begonnen geconcentreerd aan hun warming up en wisten wat hun te doen stond.

Game begint logischerwijs met wat zenuwen en een kleine achterstand.
Vervolgens kwam Paolo los. Met hele mooie drives, waarvan een paar met bonus zorgde hij in zijn eentje voor een verdiende voorsprong.
Met scores over en weer was dit een mooie wedstrijd ook voor de toeschouwers die soms qua niveau iets naar beneden ging maar de inzet en spanning maakte het een echte basketbalpot!

Met een minimaal verschil bij rust begon het 3e kwart met een run van Mapleleaves. Via een goed spelende Roderick kwamen wij langszij en bleef het een puntje puntje game.
De coaches hadden voor de wedstrijd al aangegeven aan het team dat het een wedstrijd als deze zou worden. Ficus en teamspel zou het verschil moeten brengen.
Als ervaren rotten pakte onze jongens dat op. Ondanks dat het nieuw voor hun was om met druk te moeten spelen, pakte ze het op 
Aaron had al een volledige game met het 3e er op zitten maar kreeg vleugrls.
Reboundend en scorend liet hij zien dat je met inzet veel kan brengen.
Een steal van Darren en op weg naar de score werd hij gewoon vastgepakt. 
Tot ieders verbazing werd er niet gefloten!
Logisch dat vanuit Harlemlakers kant werd geprotesteerd, waarop zonder waarschuwing direct een T-fout werd gegeven.
Jammer dat het verder goed fluitende arbitrale duo niet de spanning aanvoelde en tot deze beslissing kwam.

Met nog minder als 2 minuten te spelen was de stand hierdoor 5 punten in ons nadeel.
Een inside score gevolgd door goede driepunter van Paolo bracht de stand gelijk!
De zeer goede center van de tegenstander bracht hun met nog 22 seconde te spelen aan de leiding. Hierop nam Harlemlakers een timeout. Nadrukkelijke opdracht aan de spelers was om GEEN bal over de verdediging te laten gaan voor de easy score. Helaas is dit nu net wat gebeurde.
In plaats van een snelle score te proberen omdat er nog 14 seconde te spelen was, om vervolgens de klok te stoppen door een fout, werd door de spelers besloten om voor de driepunter te gaan. Helaas ging het schot mis, waardoor de wedstrijd met 4 punten verloren ging.
Hierdoor is de kans op het kampioenschap daarop verkeken, hoewel er nog een kleine kans is als Mapleleaves verliest van andere tegenstander. 
Kans is aanwezig omdat sommige wedstrijden zeer close waren.
Uiteraard betekent dit dan wel dat onze jongens alles vanaf nu moeten winnen. 
Iets waar wij als team in geloven!

Belangrijkste les was dat het team geleerd heeft om een game waar druk op staat te spelen. Als coaches zijn we trots op deze mooie groep jonge mannen.
De manier van spelen is leuk om te zien maar belangrijker is het respect en vriendschap die ze onderling hebben.
Nog een paar wedstrijden en wie weet wat er nog gebeurd!😎

Jammer van deze verliespartij maar zoals gezegd ook zeer leerzaam.
Hopelijk pakken we thuis op sportieve wijze revanche.
Go U16-2! Go Lakers!


 

GENTLIES 3

 

Heerlijk om weer in de hal der hallen plaats te nemen afgelopen zaterdag 31 maart, zo rond 1400 uur. Ik had mazzel, ik had de laatste capu, de bonen waren op, zo druk had men het nog nooit gehad?!  Het duurde even voordat ik een goed plekkie had en dan zal je altijd zien zit je naast een leuke fan van de GENTLIES, helaas speelde haar zoon niet, maar toch ze was er wel. De ex studenten van US kwamen op bezoek, niet een erg groot team, maar er stond een team van sympathiek mannen die deze edele sport wekelijks en al jaren lang beoefenen.

Twee bomen van scheidrechter en wel van HL, die redelijk streng keken, maar ook gewoon koffie dronken in de rust, ik zeg ideale condities voor een leuk game.

Onze GENTLIES waren met velen, inclusief de coach met mooi geknipt, dekkend kapsel en men ging ervoor, zo van this is our house, dus ik weet niet wat je komt doen, maar de overwinning blijft HIER! Het ging meteen vroeg druk zetten, defence zat aardig in elkaar, hoge balcirculatie, rebounds pakken en weer full speed door en vooral SAMEN. Ja en als dat de basis is dan vallen de schoten wel, de een nog mooier dan de ander en dei gezichten stonden op lachen. GENTLIE nummer 7 had de dag van zijn leven, hij was de man die mocht/ moest scoren en deed dan ook! En werd natuurlijk door die vele fans oprecht getrakteerd op veel en hard applaus. Om een lang verhaal kort te houden, men hield constant de mannen van US op afstand met steeds minimaal 15 punten, de oudere ex studenten werden moe en hoorden gezamenlijk de toeter en op het score bord stond ineens 81 - 62 voor de GENTLIES.

 Na de plichtplegingen, draaide het gehele team zich naar de volle tribunes werden bedankt middels een gemeend applaus, werd erg gewaardeerd.

 

De finish is in zicht mannen, met nog 3 games voor de boeg 7, 14 en 21 april, zit er nog van alles in!  Het is te makkelijk om te zeggen dat jullie die 3 ff moeten winnen maar ga in ieder geval de strijd aan, verzin nog even wat makkelijke plays, oefen tegen een ander team van HL (U24) en probeer die 6 punten te pakken! BV Amsterdam is waar jullie op JAGEN, jullie MOGEN en KUNNEN het! Ooit was er iemand in Amerika die zei; I HAVE a DREAM! Wat zou het mooi zijn als die DREAM van GENTLIES 3, lees vrienden team, uitkomt!  Lukt het niet hebben jullie er alles aan gedaan, maaaaaaaaaaar ik blijf dreamen! Do it Guys!

 

The Knower, vriend van De Kenner en goede maatjes met  Le Kenner en El Kenner

Update 6 wedstrijden u18 na weekend met 2 gezichten.

Na de verloren game bij Apollo heeft de u 18 daarna 2 wedstrijden verloren ( Leiden thuis en Zwolle uit ) en 2 wedstrijden gewonnen ( Crackerjacks thuis en TBG uit ).

Afgelopen weekend stonden er 2 uitwedstrijden op het programma.
Zaterdag naar Bergen op Zoom tegen Giants en zondag naar Weert tegen BAL.

Gelukkig voor beide wedstrijden genoeg auto's om de spelers naar de games te brengen want de wedstrijden waren beiden niet naast de deur, bedankt ouders!

Eerst zaterdag tegen Giants met 8 spelers ( Joey en Kris op vakantie, Jace en Noah geveld door de griep )

In een game tegen een team wat maar 2 wedstrijden gewonnen heeft is het oppassen voor onderschatting en dat bleek tot in het 3e kwart toen de tegenstander op gelijke hoogte kwam met ons. Gelukkig hebben we daarna de wedstrijd onder controle gekregen en toch riant gewonnen met 58-82.

Naar huis nachtje slapen en op naar de volgende game.

De dag erna vroeg richting Weert tegen de koploper die nog maar 2 keer verloren had. Thuis met 10 puntjes van ze verloren en Kris terug van vakantie deze game.

Het begin ging moeizaam, maar daarna begon het te draaien met als resultaat een 19-19 stand na het eerste kwart. We kwamen zelfs voor maar jammer genoeg vielen de 3tjes wel aan de kant van BAL en bij ons niet. Rusten met 5 punten achterstand dus eigenlijk nog niets aan de hand.
Maar helaas begin van het 3e kwart ging het niet lekker. En voor we het doorhadden stonden we 13 punten achter. Dat was niet wat het in groten getale meegereisde en luid aanmoedigende publiek had verwacht. 9 punten na 3 kwarten achter, alles is nog mogelijk.

In het 4e kwart hebben we nog kansen gehad om langszij te komen maar deze kansen hebben we niet benut. En de eindstand gaf 6 punten aan in het voordeel van BAL.

Met "maar" 6 punten verliezen van de koploper is een goed resultaat maar....er had meer ingezeten. Jammer maar helaas en jongens jullie hebben hard gewerkt en vooral zondag laten zien dat jullie talent genoeg hebben in het team.

Nu even een weekend geen wedstrijd omdat een aantal spelers naar Spanje afreist met school. Over 2 weken weer een lange rit voor de boeg naar Groningen waar we hopelijk de punten gaan pakken.
Let's go Lakers!
 

The Voice


 

U16-2 pakt weer winst!

 
Vandaag weer eens een thuiswedstrijd. De tegenstander was mede stadsgenoot DWV.
Helaas wat vertraging doordat er in 1e instantie geen scheidsrechter was, maar na dat dit opgelost was konden we beginnen!

De 1e score was direct voor Harlemlakers via onze eigen roadrunner Serkan. 

De score ging daarna redelijk op en neer maar door sterk spel van Arno die met drives naar de basket liet zien dat hij een echte teamcaptain is die zijn team op sleeptouw neemt.
Tim was lekker op dreef met enkele mooie assists, en Boudewijn was fysiek een echt obstakel voor onze tegenstanders. 

Het 3e kwart was Darren op dreef met enkele lay-ups en de uiteindelijke topscorer met 12 punten; en zagen we Paolo lekker door de verdediging heen slashen om te finishen met mooie scores.

Man of the match was echter Roderick. Door lijn in het spel te brengen en niet zozeer op de scores te focussen had hij defensief enkele goede acties en eindige ook nog eens met 5 punten 13 rebounds en 7 assist.

Eerlijk is eerlijk; niet alles liep lekker en mag de bal wat sneller rond gepasst worden en de afwerking bij scoringspogingen wat hoger qua percentage, maar deze jongens spelen leuk basketbal. 

Wederom een winst en trotste coaches! Je ziet het team groeien. Keep it up team!

Scores:

 

Serkan 7
Paolo 10
Arno 8
Boudewijn 4
Roderick 5
Darren 12
Tim 0

Apollo maatje te groot voor 18-1 Harlemlakers

De 18-1 van Harlemlakers zat de afgelopen tijd in een goede flow.

Laatste wedstrijd in 2017 gewonnen, spannende winst in Den Bosch en vorige week winst op Landslake Lions.

Zondag stond de wedstrijd tegen stadsgenoot BC Apollo op het programma.

Zaterdag had de u20 van Lakers van Apollo u20 gewonnen dus wie weet was dit een goed voorteken.

Misschien waren daarom de verwachtingen niet realistisch, Apollo is het langste team in onze competitie maar was in deze wedstrijd ons niet alleen in lengte de baas.

We begonnen veel te slap, gaven meteen veel kansen weg en gooiden onze ballen er niet in.Wat de afgelopen wedstrijden ons sterke punt was om als team met en voor elkaar hard te willen werken wat mooie combinaties opleverde,  was vandaag in geen velden of wegen te bekennen.Dat je af en toe zelf moet of mag gaan daar is geen discussie over maar alleen maar dat doen en niet zien dat er nog 4 andere spelers met hetzelfde kleur shirtje in het veld staan levert geen punten op.

Apollo bleef samenspelen, punten scoren ( we kregen een paar dunks om de oren ) en wij hadden een dramatischeoff day simpel gezegd.

We hebben dik ( 97-64 ) verloren meer ga ik er niet over zeggen.

Maar gelukkig staat er volgende week weer een andere wedstrijd op  het programma Nieuwe wedstrijd. Nieuwe kansen.

Jongens ga lekker trainen deze week, leer van de afgelopen wedstrijd en laat het trouwe publiek  volgende week thuis om 18.30 tegen Leiden weer van jullie genieten.

Let’s Go Lakers!!!

The Voice ( hopelijk ben ik dan weer bij stem, hoewel de meningen hierover kunnen verschillen )


GENTLIES 3 gezellig tegen D.E.D.

Het is zaterdag 27januari, de zon doet zijn uiterste best om het land aangenamer te maken, vanavond weer een dienstje draaien op de Coolste baan van Nederland (zijn jullie al geweest?) nog even door Dirck slenteren en dan op naar de Calandhal en dat allemaal omdat de GENTLIES om 1200 uur moesten aantreden tegen D.E.D., altijd gezellig.

Alles en iedereen was aanwezig, gentlies met 8 spelers, tafel met 2 toppers, 2 gemotiveerde ref’s, een tegenstander met veel klein kroost als supporters en natuurlijk 2 hele fans van de GENTLIES! D.E.D. is een club die KAN ballen, fysiek in orde, paar goede schutters, als het allemaal loopt zoals ze hopen, maarrrrr als het even tegen zit gaat het gebeuren, in het kort; de hele wereld is schuldig omdat het vandaag even niet lukt! NIet nodig heren, laat die emotie in de kleedkamer en ga nog slimmer spelen, U kunt het! En als u dan toch verliest start de afdeling fatsoen, winnen of verliezen je geeft je tegenstander, de tafelaars en ref’s een handje, toch?

GENTLIES lieten zich niet meenemen in dit spel en speelden hun eigen game, I like this! Inside information, enkelen hadden een zware avond / nacht, maar ze stonden er en dat noem je weer karakter en dat is Harlemlakers ten voeten uit, mooi mannen. Het spel zat goed in elkaar, snelle passes, goede rebounds en soms niet, schoten, verre schoten en hele verre schoten alles belandde in het netje en een nieuw fenomeen, de  MAXIE een waanzinnige harde dunk en dat alles for two fans! Dus deze game was binnen en de zon bleef schijnen, sommige hadden zo goed hun best gedaan, dat ze mochten fluiten, sommige mensen hebben altijd geluk!  Weer bedankt mannen, mijn zaterdag was al om 13.34 uur geslaagd.

Volgende week hebben jullie vrij meen ik te zien, de week daarna ben ik er helaas niet, dat wordt chillen, niets doen en weer doorgaan.

The Knower

 

U16-2 pakt koppositie

Vandaag de 1e uitwedstrijd van de 2e seizoenshelft voor de mannen van U16-2.

De reis ging vandaag naar het mooie Zandvoort aan de Zee.
Met 7 man sterk waren we op tijd om een goede warming up neer te zetten.
De tegenstander had net als de tegenstander van vorige week een behoorlijk lengte overwicht met daarnaast enkele stevige jongens die hard (maar fair)spel niet schroomde.

De wedstrijd was eerlijk gezegd rommelig, onze jongens begrepen niet dat de scheidsrechters niet tot nauwelijks floten, ( 1 fout over de gehele wedstrijd ) ondanks dat de coaches aangaven dat dit nu eenmaal een feit was dat ze naast zich neer moesten leggen.
Ondanks dat kwamen de mannen niet in hun spel en lieten zich een beetje imponeren door de Lions.
Gelukkig kwam er opeens een periode waarop het liep en er een lekkere voorsprong van 14 punten werd gepakt.
Gek, maar de jongemannen konden daarna nog niet vrij uit spelen, terwijl er een lekkere score in ons voordeel op het scorebord stond.

Helaas bleven de passes onzuiver en hadden we de pech dat de afstandsschoten niet vielen. Wat echter meer dan positief was, is dat de kopjes niet geheel gingen hangen en er vechtlust naar boven kwam; waardoor de tegenstander verrast was dat onze boy's opeens overal tussen zaten.
Daarnaast bleven ze de laatste minuten rustig in de opbouw, waardoor de winst met 26-36 meeging naar Osdorp!
 
Belangrijkste les van vandaag was dat je ook lelijke wedstrijden kan winnen en dat je dat niet als individu maar als TEAM doet.
Dit was deze game het geval wat je ook zag in score verdeling en de spirit die er was als iemand gewisseld werd. Petje af voor deze teenagers die iets meer zelfvertrouwen mogen tonen, want ze laten leuk basketball zien!

 

Let's go U16-2!! Up 2 the next game!

 


 

GENTLIES 3 op de koffie bij RACING BEVERWIJK. 

Ken je dat, kijk je uit naar een wereldse game tegen Racing aanstaande zaterdag, kan Racing niet?, dus of GENTLIES op donderdagavond kunnen. Onze mannen zijn de rotste niet, dus iedereen verzameld in 3 uur tijd en op naar Beverwijk! Daar aangekomen, zag ik enkele lekker aan het trainen, leuke oefeningen, intensiteit hoog, daar word ik blij van! Vanuit Amsterdam, waren er weer , u gelooft het niet, weer 5 hele fans, die het weer trotseerde om hopelijk te gaan genieten van een leuke pot BB. Maar eerst een overheerlijke capu met een heerlijk schuimlaagje en hopelijk een klein koekje, dus twee trappen op, om zodoende het sport café De Walvis te betreden en dan begint de ellende; De Walvis is DICHT! Dit was voor mij het begin van en r(n)are avond.

Het begon allemaal lekker vriendelijk, ik zag twee goed uitziende Ref’s waarvan ik dacht; gaat goedkomen! Zag dat Racing erg fysiek was en zag ook dat GENTLIES geen donderdavond spelers zijn! Bij GENTLIES liep het niet, foute beslissingen, soms lekker eigenwijs, soms vergeten dat het een team sport is, weinig tot geen rebounds pakken, schoten viel niet, het zat er niet in vanavond. En als dan ook nog eens bijzondere beslissingen uit die fluit komen, dan weet ik het niet meer, ik weet alleen dat dit jammer is, dus Racing pakt de overwinning.

Daarom houd ik het ook erg kort en geef een gratis advies; NOOIT meer op verzoek van een tegenstander (het is hun probleem) op donderdagavond spelen, als je dat toch doet, meteen vragen of de kantine geopend is en vragen of de Ref’s er ook zin in hebben.

GENTLIES, zullen we weer afspreken op zaterdag 27 januari om 1200 uur in onze eigen Caland, met Wauw koffie en top Ref’s en super tafelaars?     

Ik wil een weddenschap met jullie afsluiten, jullie winnen met 100 punten of meer, ik trakteer jullie een frisdrankje en een gevulde koek, DEAL? Mocht dit niet lukken, hebben we in ieder geval een leuke Game gezien!

Jullie eigen Knower.


Harlemlakers JU18-1 zijn de helden in Den Bosch

Het laatste wedstrijd verslag van de Harlemlakers JU18-1 is van begin december.

Is er in de tussentijd dan niets gebeurd? Ja hoor zeker wel  maar wegens tijdgebrek moest ondergetekende verstek laten gaan.

Een snelle update… de bekerwedstrijd tegen BAL werd dik verloren ( het was ook  ander team wat uit Limburg kwam deze keer ) maar daarentegen werd de laatste wedstrijd  van het jaar 2017 tegen Lokomotief gewonnen… YEAH….. Na afloop van deze wedstrijd werd duidelijk dat de boys aan rust toewaren.  Sommigen op vakantie anderen mee naar een toernooi en helpen bij het Lakers Camp of in België een wedstrijd spelen en sommigen gewoon even helemaal niets doen, ook erg lekker.

Het eerste speelweekend waren we vrij maar afgelopen zondag mochten we eindelijk weer aan een wedstrijd beginnen. En wel meteen in de Maaspoort in Den Bosch tegen New Heroes.

De thuiswedstrijd was verloren en coach Tristan had nog nooit in Den Bosch gewonnen.

Na een goede trainingsweek stonden alle neuzen dezelfde kant op en had het team 1 missie de eerste wedstrijd van 2018 moest gewonnen worden.

De spelers en coach hadden er zin in, het publiek zat er klaar voor. Let the game begin.

De gehele wedstrijd is er nooit een gevoel geweest we gaan verliezen maar dit kwam niet tot uiting in stand van de kwarten. Liepen we even uit, dan kwam de tegenstander weer langszij of kwam voor. De teams bleven om elkaar heen hangen. Er werd wel veel gescoord door beide teams.

Lakers speelde vooral de eerste helft goed samen en er kwamen mooie combinaties voorbij.

Maar ja zoals ik al zei ze bleven om elkaar heen hangen qua punten, begin 4e kwart was de stand 62-60 in het voordeel van de Heroes.

Nu moest het toch gaan gebeuren maar na 3 minuten in het 4e kwart stond het 69-64 voor de Heroes.

Nu begon ondergetekende toch wel een beetje ongemakkelijk op haar stoel te wiebelen. Het werd nu toch wel spannend. Met nog 1 minuut 31 gelijke stand. Pfff come on guys gooi die bal er in. Vrije worp 2 raak. Lay up raak. 3 punter voor tegenpartij.  Lay up raak. 2 punter voor tegenpartij.  Met nog 17 seconden stond Lakers met 1 punt voor. Lakers bal, met alle middelen verdedigde Heroes, en kwam in balbezit, een break maar ook de zoemer…ging de bal erin…..neeeeee hij miste ( sneu voor de speler van Heroes ) maar zooooo fijn voor Lakers!!!! Gewonnen met 1 punt!!!

Volgens mij was het publiek enthousiaster dan de spelers die nog stonden bij te komen van de laatste spannende seconden.

Boys jullie hebben laten zien dat teamwork loont ga zo door!

Volgende week de eerste thuiswedstrijd tegen Landslake, niet onderschatten, lekker gaan ballen en

Let’s go Lakers voor de winst.                                                                   The Voice

 


 

U16-2 VS BV Amsterdam

Vandaag de 1e wedstrijd van de toppers van U16-2 in het nieuwe kalenderjaar. Wellicht belangrijker, een nieuwe competitie omdat de bond heeft besloten de competitie in 2 gedeeltes in te delen.

Dit betekend voor de U16-2 een iets hogere indeling en wat betere tegenstanders.
Deze wedstrijd mochten onze young gentlemen aantreden tegen BV Amsterdam.
Na wat gedoe om een jurytaffel rond te krijgen ( nogmaals dank Nicolette & Rob voor het overnemen van deze taak! )
Begon de wedstrijd met wat lichte zenuwen van onze jongens.
Wellicht had dit te maken met de ongeloofelijke lengte van de tegenstander; zeker 3 jongens van ruim  boven de 1.90 meter, en het ontbreken van lengte bij ons team waar langste nog geen 1.80 meter is, kwam na een wat rommelig begin het spel er goed in.
Boudewijn nam zijn team op sleeptouw met een meerdere goede scores op een rij, waar Arno als een echte floorleader zijn teamgenoten op de juiste plek wist te zetten.
Buiten het genoemde lengteverschil viel tot overmaat van ramp Roderick ook nog eens als belangrijke speler uit waardoor nog maar 6 spelers overbleven.
Gelukkig hielden de mannen het hoofd cool en mede door enkel steals en goede rebounds van Darren en veel goede scores van onze eigen roadrunner Serkan ( meep meep! 😉) kwam de ruststand uit op een comfortabele ruststand van 39-15 in ons voordeel.
De 2e helft begon door concentratiegebrek weer wat rommelig en kwam de tegenstander mee door goed inside spel van hun grote mannen terug in de wedstrijd.
Na een timeout waar op niet te missen manier de jongens weer ff op scherp werden gezet, was het spel soms oogstrelend.
Tim gaf de ene assist na de ander en Paolo ging zich ook met scoren bemoeien om uiteindelijk met 24 (!) punten topscoorder te worden.
Eindstand 73-34. Was echter niet zo'n makkelijke game als men wellicht denkt. Maar door als TEAM te spelen en elkaars sterke punten te benutten en keihard te werken in de verdediging is de 1e overwinning in 2018 een feit!
Trots op deze groep! Go U16-2

GENTLIES 3 verwelkomen SCROBBELAAR 2

Het is 2018, het is zaterdag 13-01, rond 1600 gaan ze weer los, wederom 5 hele toeschouwers, koffie geef ik een 8, kortom het 2e deel van deze zeer interessante competitie is weer begonnen!  

 Na een fantastische Kerst clinic, liepen er weer vele jongens en meiden in het mooi groen te hollen in de Calandhal en daar kwamen ze aan, onder groot applaus van de echte BB liefhebbers, door een straat van rookpluimen, We Are The Champion denderde uit de speakers, onze GENTLIES in het WIT?! Tegenstander Schrobbelaar waren bekenden, ook een vrienden team, vele omhelzingen, veel gelach, maar toen de twee voortreffelijke REFS de bal in de lucht goodie, was alles van dat weg, we gaan ballen, This is our House, stond er nu op de gezichten. Leuk detail is dat 9 van de 16 personen vroeger als benjamins rond liepen in de Apollo hal, deels van Lely en deels van Mosquito’s, en als ik dan ook nog een vader tegenkom, alwaar ik samen altijd The Wave inzette, in welke hal dan ook in Nederland, dan is mijn middag al helemaal top.  

De heren waren aan elkaar gewaagd, leuke actie van de GENTLIES, inside gaan, dan behind the back en afmaken met een easy lay up, smullen hoor en dat dan twee keer of wat te denken van een steal, de turbo aan, nog even achterom kijken en dan snoeihard dunken of heel snel die bal rond gooien, tegenstander staat te tollen op zijn benen en dan 2 meter achter de 3 meterlijn die bal er geruisloos ingooien, nou dit dus, het was smullen! Ook de mannen op de bank leefde mee en sprongen voor alles wat mooi was overeind en lachde zit rot, plezier, fun en leuk voor dit team, de pijlers van success tot zover. Het wordt nu mooi zichtbaar dat iedereen in dit team een rol heeft en al die rollen zorgen voor een mooi en spectaculair BB toneelstuk op de zaterdagen. In kwart 4 was het klaar de heilige 11 punten voorsprong was bereidt en de game werd redelijk relaxt uitgespeeld, misschien iets te relaxt, maar ach het is de 1e game van 2018, moet kunnen. Nog even het bewijs van deze winnende pot, zie de foto.

Volgende  week kan ik jullie niet aanmoedigen, bekijken en genieten van jullie spel; waarom niet? hoor ik sommige zeggen, ga ik jullie vertellen. Verslaggeven van het leukste team van Amsterdam, doe ik als vrijwilliger, maar er zijn nog veel meer leuke vrijwilligers dingen te doen, in dit geval ben ik vrijwilliger bij De COOLSTE baan van Nederland in het Olympisch stadion! Misschien iets voor alle teams? een uitje, teambuilding, eindelijke eens willen curlingen of gewoon aan een warme choco kijken naar dit spektakel, we hebben het over HET Olympisch stadion hoor! Alles kan en niets is gek, be there!

Mannen succes dus tegen Racing beverwijk en app me ff wat de uitslag is, DO IT FOR THE KNOWER!

De Knower


GENTLIES ontvangen K.T.C.

Dit zou de laatste game van 2017 worden, dan overvalt me toch soort van weemoed! Wat moet ik dan op zaterdag, weet je hoe lang het duurt voordat het zaterdag 13 januari 2018 is, de GENTLIES rekenen op me, alsof ze dit door hadden, mocht ik als verassing de tenues meenemen en wassen, zijn het geen toppers!? Even met mijn vaste tribune vriendin opgezocht wat nou KTC betekent, daar is over nagedacht; Kinheim Tetterode Combinatie, dan is iederen weer op de hoogte. Dan is het bijna 12 uur, had iets weg van een U12 game qua tijd dan, er stonden 7 GENTLIES, maar wees gerust langszaam kwam de rest van het team binnen!

De REF’s en de jurytafel waren goed bemand en hadden er veel zin in, dit 4-tal ontvangen de titel “ Hero’s of BB “ . Inside information, ref 1 eet in de rust tosti ham/kaas met ketchup en ref 2 klapt als er door een GENTLIE (11) een waanzinnige dunk wordt gemaakt, het zijn net mensen! 

Dan de game, een lekkere game, het zonnetje kwam de hal van Caland binnen. Het was een z.g. puntje puntje game, dus spannend. De heren van KTC waren zeker qua lengte in het voordeel, maar daar hebben de GENTLIES iets op gevonden. Kan ik  nu niet zeggen want de andere teams lezen deze verslagen ook, maar ik kan u zeggen, blijf lekker groeien, deze aanpak werkt overal ter wereld! KTC heeft een volgen coach die o.a. roept dat hij niemand hoort praten van zijn team, dat klopte, maar dat is niet zo gek als GENTLIES even laten zien dat ze iets jonger zijn, dus de snelheid van handelen ging omhoog en dan kan je vanwege je conditie, dus minder lucht, niet veel meer zeggen!

Toch een goed team, ik heb het al eerder gezegd, deze ploegen kunnen BB, weten wat ze doen, soms een ah en oh, maar vooral liefhebbers van de meest edele zaalsporten die er is. Wat zou het mooi zijn als er uit deze competitie een selectie team zou komen, die dan b.v. tegen Apollo, in de Tempel van het Basketbal, een oefen game kon spelen? Apollo iets voor U?

De game gaat lekker, soms ff te snel maar de koppen staan goed en wordt naar elkaar geluisterd, en als een ieder doet wat er van hem wordt verwacht, kun je mooie dingen zien. GENTLIES, het 1e deel van dit seizoen zit erop, jullie staan 3e in een spannende competitie (zo hoog hebben velen nog nooit gestaan) voor jullie is dit het 1e seizoen op dit niveau, met velen die het BB een warm hart toedragen, maar soms het ff niet meer weten, dus de mix is heel uniek, geloven jullie mij. Het is heel mooi om dit elk weekend te mogen aanschouwen, maar is het tijd voor nog belangrijkere zaken; de Feestdagen en dan ben je al gauw bij de Familie, geniet ervan, blijf heel, probeer stiekem een beetje te sporten, misschien heeft HL nog wel een oefengame in de aanbieding! Het ga jullie goed fijne dagen een tot zaterdag 13 januari 2018 om aan te treden regen BC Scrobbelaar en wel om 1600 uur. Jullie hebben de laatste game gewonnen in 2017, wat zou het mooie zijn als je de 1e game van 2018 wint.

Na het eindsignaal stond er 82 – 72 op het tellertje, nadat er handen werden geschud met KTC, richtte de GENTLIES zich op de altijd aanwezige 5 fans van dit team, dat deed ons goed! Applaus en de LIKE duimen werden om hoog gestoken en op naar 2018………………………………..zie foto.

De Knower

 


Lions wachten op The Gentlies.  

 Kerstmarkten, kerstmannen, sneeuwpoppen, code oranje, parken vol met spelende kinderen, sleeen met daarvoor vaders die zich in het zweet werken en wat ga ik doen, lekker naar Landsmeer om naar de GENTLIES te kijken, ben je dan supporter of gewoon niet helemaal lekker?!

Amsterdam zag er weer uit zoals het hoort: fantastisch! Via de A10 richting Landsmeer, ging goed en het was allemaal te doen en mooi tegelijk. Via de parking bij LIONS, meteen door naar die gezellige sport kantine met die aardige AJAX fan als hoofd bar. Altijd goede koffie en een lolletje, ik zag dat de mannen van beide teams al lekker aan het hollen waren, dus ik bestelde meteen maar effe een beker koffie. LIONS is een goede ploeg, met hier en daar wat mannen die raar doen als het ff niet lukt, waarom guys? GENTLIES had er zin in, ik had mijn koffie nog niet geroerd met dat leuke witte roerstokje of de 1e 3 punter lag er al in, ho dat gaat wat worden, dacht ik nog. Toch ging het gelijk op, mooie en goede acties van onze GENTLIES, diverse applausjes waard van mijn kant.

Zoals gewoonlijk heb je 2 refs, altijd 1 die het leuk vindt om lekker te fluiten en een ander die volgens mijn lekker vroeg naar bed is gegaan en nog even het “ REF spelregelement “  heeft doorgenomen en dat ook graag wil laten zien! Aanvoelen van de game meneer, jezelf weg cijferen, de game lezen en vooral er heel veel plezier in blijven hebben en houden! Niemand zit te wachten op monologen vanuit het REF BOEK van de NBB, maar toch bedankt dat je er was. Beide teams gingen lekker door en het bleef maar sneeuwen, uiteindelijk begreep ik dat LIONS hadden gewonnen, graag volgende keer even het elektronische telraam goed zetten voor het publiek of gewoon snel de stand doorbellen naar de NBB scorelijn of iets met een app. Aub.

De GENTLIES waren niet echt ontevreden, het was jammer, maar er waren acties waarvan ze hebben genoten en dat plezier he, dat is toch ook wel een puntje of 8 waard, klasse mannen! GENTLIES aanstaande zaterdag 16/12 en wel om 12.00 uur mag u de strijd aangaan tegen KTC, geen idee wat het betekent, maar ze zijn er hoor! 

Zou het niet mooi zijn als GENTLIES de 100 punten grens ruim voorbij gaan? Ik denk dat het lukt omdat de kerstdagen eraan komen en ook 2018 staat te trappelen!

De Kerstman, goede vriend van de Kenner.


U18 speelt pittige pot tegen koploper

Dat de wedstrijd van Harlemlakers U18 tegen koploper BAL U18 een pittige pot zou worden dat stond al vast. Maar vanaf het eerste fluitsignaal hebben we een team gezien. Een hardwerkend team. En dat team heet U18 Harlemlakers!

Geconcentreerd spelen, mooie punten en combinaties. Iedere speler deed zijn best. Dat er soms wat foutjes inslopen is logisch want de boog kan niet de hele wedstrijd gespannen zijn.

We gingen rusten met een 29-33 stand met het gevoel het gaat best wel goed.

Begin 3e kwart moesten we weer even de concentratie herpakken en na een slecht begin wisten we dit kwart met 17-12 te winnen, klasse mannen!

 Het 4e kwart lukte het helaas niet om de stijgende lijn vast te houden en na het laatste fluitsignaal stond er 53-63 op het bord.

De spelers mogen trots zijn op zichzelf. Tegen de koploper die veel talenten overal vandaan heeft geplukt hebben we een goede wedstrijd neergezet. Riaz was onze topscoorder deze wedstrijd met een vaste hand van 3 punters en vrije worpen nemen. Maar degene die er (ook letterlijk ) boven uitstak deze wedstrijd was Kris met een double double.

Komende vrijdag mogen we weer tegen BAL spelen dit keer voor de beker.

Ik nodig u uit om te komen kijken om 20.30 in de Calandhal want met vele aanmoedigingen kan er deze keer nog wel eens een andere winnaar uit de bus komen.

Let’s goooooo Lakers!

The Voice


GENTLIES mag tegen BV AMSTERDAM 

Een prachtig affiche, de nummer 1 vs de nummer 3 en beide uit de mooiste stad van Nederland! Ik was nerveus en erg onrustig, zou het goed gaan? Zouden de ref’s er zijn? Zou de jury achter het elektronische telraam zitten? Zou iedereen er op tijd zijn? Kon ik nog parkeren? Was er uberhaupt nog plek op de tribune? Is er voldoende koffie ingekocht? Heb ik niet per ongeluk een rode sok bij mijn witte overhemden gedaan? allemaal van die vragen! Ik kan u zeggen, ik heb de antwoorden op deze vragen en wil ze graag met u, als echte BB liefhebber, delen.

 

Nog wat “ in side dingetjes ” het gerucht gaat dat er een speler van GENTLIES een prive chaffeur heeft?  Dat er stiekem iemand van GENTLIES de afgelopen week heeft geoefend op het nemen van vrije worpen. Dat het gerucht gaat dat hij voor de titel van “ King of the free trows “ gaat seizoen 2017 -2018! De barman in de kantine steeds verliest met het spelletje ZEESLAG op de computer!   

Deze game werd geleid door de trots van heren 2, YANNICK, hij heeft deze game meer dan voortreffelijk ALLEEN geleid! Zijn college was er wel, maar had geen zin om te fluiten! Welkom bij een vereniging! En weer doorgaan, geen woord meer aan vuil maken, dringt toch niet door! De mannen achter de tafel een dikke 10, samen een TOP trio, mannen dank weer

Het ging goed, beiden ploegen waren aan elkaar gewaagd, GENTLIES gingen als een dolle van start en ze vielen en ze bleven vallen, grootste voorsprong was 21 punten. Goede slimme ploeg BVA, goede altleten, BB met het hoofd en hadden schutters en lengte. GENTLIES bleven alert en lieten de bal snel rondgaan. Weer iets innovatiefs, bij GENTLIES hadden ze ook twee “ tribune coaches “ zitten, zal wel weer uit Amerika komen. Deze beide getalenteerde heren coachte de ploeg vanaf de tribune (dachten ze) en dat werkte (soms) buitengewoon goed! Zit ik lekker te genieten van een capu in de rust, zie ik uit mijn ooghoek ineens een man staan met een veel te grote beker, GENTLIES zagen dit en begonnen te lachen (het ontspan momentje). De 3e en 4e kwart waren goed, soms te gehaast, BVA kwam terug, even een wissel bij GENTLIES en hup daar groeide de voorsprong, uiteindelijk werd het 80 – 69, beide teams dank voor deze mooie pot! Na afloop nog even gezamenlijk de boel opruimen en alleen maar lachende gezichten van beide teams, let wel er zijn nog veel belangrijkere zaken in dit mooie leven! Feit blijft dat deze competitie  een leuke, spannende, met aan elkaar gewaagde teams is en je kan lekker op de fiets naar de sporthallen, lekker hoor!

Next game wordt reizen; Zondag 10 december (sinterklaas is dan al weg) om 1300 uur wordt de bal in de Landmeerse lucht gegooid, gaat ook een leuke pot worden. En ik kan u nu al melden dat de koffie daar buitengewoon te smaken is. GENTLIES you know what to do! Blijf heel, hou de communicatie in de gaten, een hou het plezier vast. Tevens kan ik mijn lezers melden dat ik GEEN rode sok bij mijn witte overhemden heb gedaan!

 

The Knower

Le Connaisseur (de verslagen van de HL reporters schijnen ook in Frankrijk te worden gelezen, vandaar)


U18 Sprinter uit Noorden verslaat U18 Diesel uit Westen

Zondagochtend vroeg uit de veren om met het Harlemlakers U18 team af te reizen naar de kop van Noord-Holland. Voor onze vrije worp schutter van vorige week Bobby helemaal vroeg op om uit Almelo te komen ( top dat je er bij was )

Zoals vorige week al gezegd het U18 team van Den Helder speelt al jaren samen en bevat vele bekenden en is een kandidaat voor de titel die jaar in de U18 eredivisie.

Vooraf gingen de meegereisde supporters er dan ook niet van uit dat het een makkelijke wedstrijd zou worden maar met de teamvechtlust van vorige week nog in ons geheugen moest een klein kansje er toch wel in zitten.

We begonnen voortvarend en hebben even met 3-5 voor gestaan, maar toen kwam de Den Helder sprinter op toeren en voor we met onze ogen konden knipperen stond er na het eerste kwart 32-20 op het bord. Op zich zijn 20 punten maken in 1 kwart best goed maar 32 tegen krijgen ehm dat is iets minder.

We hebben voor hetere vuren gestaan maar het 2e kwart was niet zo best het harde werken en als team verdedigen van vorige week was ver te zoeken met als resultaat 58-34 met de rust.

Tja, dan is de wedstrijd eigenlijk al gespeeld 24 punten ga je niet meer goedmaken.

Dat is ook niet gelukt maar…. het dieseltje uit Amsterdam kwam op gang. Het 3e kwart werd met maar nipt 1 punt verloren en dat was best knap van de spelers maar nog steeds 25 punten verschil 87-62.

Maar het dieseltje kwam meer en meer op stoom en het team dat het 4e kwart in het veld stond verdient een compliment ( zonder de andere spelers tekort te doen ) Joey, Kris, Ammar, Mikhail en Jace ( Onne erin na 5 fouten van Jace ) bleven vechten, het koppie ging niet hangen en we kropen dichterbij maar het kost kracht en het verschil was al groot en zo eindigden we met een 100-82 stand.

Het 4e kwart gewonnen maar de terechte winnaar van deze wedstrijd was Den Helder die ons de eerste helft heeft overklast.

Hopelijk komt het dieseltje volgende week eerder op stoom en gaat meer op een sprinter lijken thuis om 15.30 tegen de nr. 1 uit Limburg. Een pittige pot wordt het waarbij we weer alle aanmoedigingen kunnen gebruiken. Ik zal er zijn….. u ook???

Let’s go Laaaaakers !

The Voice

La Voix  ( voor mijn andere  verslagmakendeKnower/el Conocedor)


US versus GENTLIES

Een heuse zondagmiddag game en nog wel in de Amstelcampus tegen de studiebollen van US. Een geweldige zaal, lekkere grote tribune en te gekke sjieke rode stoelen. Een waanzinnige kantine, goed georganiseerd, goed personeel, dus TOP koffie! Ik vraag me altijd af wat die “ jonge oudere studenten ”  gestudeerd zouden hebben? Wat ik wel weet, is dat ze kunnen basketballen en stuk voor stuk aardige basketbal liefhebbers zijn. Tribune zat niet vol, maar de fans die er zaten hielden ook van bier en gezelligheid, let the game begins!

Gentlies waren met 12 mannen afgereisd naar de Amstelcampus en hadden er zin in. Ook de vaste z.g. BANK FANS, zeg maar jongens die ook graag willen meedoen, maar niet op de tribune willen zitten, ze willen erbij horen! Sprak een wel zeer aardige jonge vrouwelijke atlete, die vroeger heel hard kon rennen en het nu wat rustiger aan doet en geniet van dit soort BB games. Er hing een relaxte sfeer, er werd wat gelachen, wat trucs uitgeprobeerd, wat plays doorgesproken, het haar werd goed gedaan en de ref gooide de bal in de lucht en ik nam een slok heerlijke koffie.

Beide teams hielden elkaar lekker scherp, in evenwicht en waren lekker aan het ballen, twee top ref’s die het ook leuk vonden, er werd lekker doorgewisseld bij de Gentlies, als US te dichtbij kwam werden de schutters ingezet en ploften de 3’tjes rustig in het netje. Ik voelde totaal geen spanning, het was gewoon lekker kijken naar een te gekke basketbal game en ja, als je dan ook nog wint met 13 punten verschil en hoort dat AJAX ook heeft gewonnen, kan je wat mij aangaat, het hebben over een sportieve zondagmiddag spreken!  Nog even een team foto gemaakt door een vaste fan, voor op de Harlemlakers website, een drankje in de kantine en hop naar de casa!

Gentlies en US, dank voor deze relaxte heerlijke basketball demonstratie, hou dit vol en blijf genieten van deze edele sport. Volgende week geen game maar andere leuke dingen doen, misschien willen de heren van promo wel ff met jullie oefenen? Next game op Zaterdag  2/12 om 1400 uur in de Calandhal en wel tegen de koploper BV Amsterdam, kan een zeer leuk potje worden! Een verzoek aan de heren van HEREN 2 en de MANNEN van U22, gaarne op tijd aanwezig zijn en lekker fluiten en tafelen. Kunt u niet? regel dan een vervanger, we kunnen het niet veroorloven dat dit de 2e game wordt die niet kan doorgaan vanwege ………………………………………………………………………..!         

The Knower

El Conocedor


Harlemlakers U18 krijgt als team loon naar werken!

Na de bijna 100 knaller van vorige week stond er nu een wedstrijd van een ander kaliber op het programma voor de spelers van Harlemlakers U18.

Zaterdagavond kwam de ploeg van Donar op visite met de intentie te gaan winnen van onze jongens.

In het begin leek dit ook te gaan gebeuren het was op een bepaald moment 2-10 voor de bezoekers.

Maar…. er is meer veerkracht in het U18 team van Lakers geslopen, we houden ons koppie erbij en gaan harder werken wat een stand van 15-12 neerzette na 1 kwart.

Het 2e kwart bleven de teams om elkaar heen draaien maar onze spelers bleven hard werken en dit leverde een ruststand op van 33-32. Het kon nog alle kanten op gaan.

Het 3e kwart ging het de goede kant op en het publiek ging als 1 man/vrouw achter het team staan. Onder luide aanmoedigingen leek het of de jongens vleugels kregen en na dit kwart stond er opeens 41-53 op het scorebord.

Het venijn zat echter in het 4e kwart Donar was niet uit Groningen gekomen om zonder punten in de hun bus te stappen, 57-55 met nog bijna 4 minuten. Oei, dit werd toch nog spannend.

Maar there he was….. onze topscoorder van deze wedstrijd Bob ( vanaf deze wedstrijd Bobby genoemd door The Voice) hij heeft 18! punten van de 22 punten gemaakt uit vrije worpen waarvan 12 in het 4e kwart.

De wedstrijd werd afgesloten met 72-66 in het voordeel van Harlemlakers. En dit goede resultaat is v te danken aan het als team harde werken, samenspelen en geconcentreerd verdedigen.

Boys, jullie zijn stappen aan het maken en komend week de volgende uitdaging in de vorm van het al jaren samenspelende Den Helder team met vele bekenden gezichten.

Ook al is het vroeg vertrekken op zondag ( 12 uur spelen ) het team kan weer alle aanmoedigingen gebruiken om de punten uit de kop van Noord-Holland te gaan meenemen.

Let’s go Lakers     Let’s goooooooooo!

The Voice


ONZE GAZELLEN gastheer GENTLIES.

Nog even heel kort terugkomend op mijn vorige verslag; Moeten / kunnen we als HL nog iets doen aan de gestaakte game tegen Alkmaar Guardians die nooit heeft plaats gevonden? Dacht zelf aan overspelen, in de Calandhal veld 2 met veel publiek en gratis kaasblokjes! Wie is bekend met deze spelregels?

Op de dag dat veel jeugd Sinten Maarten (Maarten GAF zijn cape aan een wel zeer arme man) aan het vieren is, gaan onze Gentlies op bezoek bij Onze Gazellen in Haarlem. Zelfs de Sporthal draagt de naam van onze Gazellen, ik kan u melden erg Gazellie daar binnen! Gewoon lekker gezellig, niet te moeilijk, ook hier aardige vrijwilligers en heerlijke koffie en de roze koeken zijn aan te raden.

De Gentlies waren met 8 gemotiveerde en enthousiaste vrienden en gekleed in het stralende wit, gereed om de strijd aan te gaan met de mannen in zwart. Wat mij in deze competitie opvalt is dat de tegenstanders veelal ouder zijn, allemaal kunnen basketballen, altijd op de goed plek staan en kunnen schieten, wat achter blijft is de conditie! Gentlies komen langzaam maar zeker in het ritme, de leiders zijn bekend, er wordt naar elkaar geluisterd, de bal mag iets meer rond voordat er gescoord gaat worden en there is FUN! Wat ook bijzonder is dat er nergens een 24 seconden klok hangt, dus dat wetende kun je nog slimmer en effectiever spelen. Het ging de eerste twee kwarten gelijk op, dus ff in de rust drinken, wat praten en weer doorgaan!

Als de Gazellen, in de 3e kwart moe worden gaat men over op fysiek, want sterk zijn ze, die Gazellen, vervelend duwen en de bekende Oh, He of Scheids, niet nodig mannen, gewoon alles op 14 en 7, dan KAN het goed komen. Gentlies gingen door met leuke BB zaken laten zien en hielden de emotie onder controle (TOP) aan de meegereisde fans het worden er steeds meer, nu waren we met 5 echte die hards! Er was 1 Gentlie die kon twee keer achterwaarts, behind the back and in the face, including a 360 dunken, zodat de gehele installatie en de kantine aan het schudden was en dat vinden wij natuurlijk erg leuk! Ook stond het vizier van de Captain Gentlie op de juiste momenten op scherp en Gentlie White Mamba en Gentlie Snake waren on fire. De overige Gentlies waren geconcentreerd en zakelijk aan het basketballen, het ging vanavond om 1 ding en dat was deze game winnen en dat is gelukt! 

In the pocket, niets meer aan doen en toen verlieten de Gentlies tevreden en wel de sporthal Onze Gazellen en een uiterst tevreden, lachende Gentlie Captain!

Next game, voor degene die van spektakel houden, Zondag 19 november om 1800 uur tegen US MSE 4 en wel in de Amstelcampus te Amsterdam.

Gentlies, hou deze instelling vast, blijf lekker trainen, train bijvoorbeeld hoe snel je die bal kan laten rondgaan, zodat de tegenstanders compleet de weg kwijt zijn, tegen elkaar aanlopen en niet meer weten waar ze moeten kijken en dan ineens een easy lay up!

De Knower

     

 


 Leuke winstpartij U18 zonder appeltaart!

Zaterdagmiddag mocht de U18 aantreden thuis tegen Giants uit Bergen op Zoom.

De tegenstander was tot nu toe nog niet zo succesvol en staat laatste. Met deze wetenschap moet je altijd voorzichtig omgaan want onderschatting ligt op de loer.

Maar onze U18 spelers zijn deze wedstrijd van hun eigen kunnen en kracht uitgegaan.

Er werd geconcentreerd gespeeld en de punten vlogen ( Randell letterlijk) de tegenstander om de oren.

Rust 45-24

Na de rust is het team gestaag verder gegaan met scoren. Mooie scores, passes en veel rebounds. Iedereen pakte zijn puntjes mee en wat de tegenstander ook probeerde wij hadden een passend antwoord.

En ja toen kwam hij in zicht….. de 100….. zouden ze hem gaan halen????

Diverse ouders op de tribune waarvan zoonlief op dat moment in het veld stond zagen een middag appeltaart bakken aankomen. Dus er werd geroepen NIET SCHIETEN LAAT IEMAND ANDERS SCOREN. En de boys hebben eindelijk eens geluisterd naar hun ouders J want de eindstand is

 98! – 47 geworden, dus net niet.

Boys dit wat een goede generale voor de wedstrijd volgende week thuis tegen Donar die gedeeld met 2 anderen 1e staat dus dit wordt andere appeltaart maar wel een uitdaging om te laten zien dat jullie ook je mannetje kunnen staan tegen sterke tegenstanders. Laten we de flow van de wedstrijd vasthouden en er voor gaan!

Let’s go Lakers…!!!!

The Voice


Gentlies speelt BIJNA tegen Alkmaar Guardians!

Ik had er zin in, iets vroeger naar de sportschool gegaan (GOH Concept, een bezoekje waard) boodschappies gedaan, de wasmachine en droger aangezet en hup op naar Osdorp. O, ja ook nog even het karton en de vuilniszakken naar het containerhok gebracht.

Het is zaterdag en velen hebben zich gemeld in de Calandhal (zoals verwacht) voor de game tegen de mannen uit Alkmaar (een stukje geschiedenis voor degene die het leuk vindt: DE Kaasstad van Nederland en een bezoekje waard). Aangekomen in de hal, eerst een bakkie  koffie, vele mogen begroeten en de bekende handen geschudt, leuk om zoveel enthousiastelingen weer te zien. Allemaal mensen die van basketball houden en veel betekend hebben of nog betekenen voor welke BB vereniging dan ook (zeg maar zonder deze mesnen geen basketbal meteen een klein geheimpje, ze kunnen niet eens basketballen, niet door vertellen he) zeg maar gerust TOP vrijwilligers!

Het blijft erg rustig op het veld waar de game moet gaan plaats vinden, GUARDIANS is lekker aan het warm lopen en sommige van GENTLIES lopen steeds heen en weer, om op zoek te gaan naar twee scheidsrechters en drie tafelaars, e.e.a conform de lijst die de hele wereld kan vinden op de website van Harlemlakers! En daar wil ik het eens even kritisch over hebben, met uw goednemen!?

Lieve basketballers, SENIOREN hoe goed jullie vroeger ook waren en wellicht nog steeds denken dat jullie goed zijn, JEUGDTEAMS, breedtesport of topsport jullie hebben allemaal een mooie droom na te streven en dat is de NBA of op zijn minst het Nederlandse Mannen of Dames team te halen, toch? COACHES, die dit ook er ff bijdoen, omdat ze het leuk vinden en willen helpen, OUDERS die hopen dat hun kind bij ZIGGO sport aan tafel mag, omdat hun kind een talent is, het volgende; U ALLEN heeft, als u zich aansluit bij een (welke) vereniging dan ook uw verantwoordelijkheid! Even in vogelvlucht, u meldt uw kind of uw zelf aan, komt op tijd op de trainingen en wedstrijden, respecteert de coach, betaalt op tijd uw contributie, respecteert het tenue van de vereniging als u die leent, houdt de website in de gaten, want u MOET fluiten en/of tafelen en u MAG lekker basketballen met leuke enthousiaste mensen, in een mooie veilige omgeving, u kunt met uw team heerlijk napraten na de overwinning in het restaurant en de parkeerkosten zijn erg laag! Dit heet in de tijd van app’s, mobiele telefonie, elektronische snelwegen en digitaal geld; SAMENWERKING (je veranwoordlijkheid nemen, iets voor een ander over hebben) en RESPECT (kom uit je eigen kleine wereldje, gooi die BB kleppen open, denk niet alleen aan je eigen IK maar zeker aan degene die ook graag willen basketballen op zaterdag 4 november 2017 om 14.00 uur tegen Alkmaar Guardians en voor het dames team op het andere veld)

Een lang verhaal om aan te geven dat er dus GEEN scheidrechters kwamen opdagen (thanks guy’s) en er GEEN tafelaars waren (jullie zullen het wel druk hebben gehad) dus de game is gestaakt! Naast dit spektakel moest er ook een game beginnen van een dames team, ook daar precies hetzelfde probleem! De heren van GENTLIES pakten de handdoek op en hebben de game gefloten en getafeld voor deze dames, TOP GUYS en nu maar hopen dat alles en iedereen die op de lijsten voor het fluiten en tafelen staat ook aanwezig is vanaf nu, dit is essentieel voor een vereniging en zeker voor HARLEMLAKERS, waar velen voor en achter de schermen zich VRIJWILLIG te pletter werken; LEDEN U BENT AAN ZET!

Na bovenstaande situatie, hebben we toch nog met een groot aantal VRIJWILLIGE FANS genoten van die heerlijke koffie, de koekjes zijn trouwens buitengewoon populair. En dan nog wat teleurgesteld, want het had een mooie game kunnen worden, richting en wat denk je; regent het, een zaterdag om gauw te vergeten!

GENTLIES, next week naar Haarlem tegen Onze Gezellen (altijd Gezellig) aanvang 20.45 uur, aanwezig om 20.15 uur sharp en alle tenues dienen  aanwezig te zijn! Gaarne even dinsdag dit allemaal met elkaar bespreken, ik denk nog steeds aan de The Final Four!

The KNOWER     


Lakers U18 gekraakt en laat punten liggen in Amersfoort

Harlemlakers U18 speelde zaterdag in Amersfoort tegen Crackerjacks U18 een wedstrijd waar de meegereisde toeschouwers met vertrouwen voor gingen zitten.

Het begin was ( maar dat is dit seizoen al vaker het geval ) voortvarend, er werd gemakkelijk gescoord en na het 1e kwart stond het 15-28 voor de U18 van Lakers.

Maar wat gebeurt er dan, en het gebeurt niet vaak maar ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik erover moet zeggen. De tegenstander blijft hard werken tegen ons en bij de Lakers sluipt er een soort concentratiegebrek binnen. De tegenstander sluipt dichterbij en in dit geval “kraakt” onze jongens.

Met rust nog 5 punten voor maar helaas toch verloren met 13 punten wat wel een beetje geflatteerd is want 2 minuten voor tijd waren het er nog maar 5 en was het gevoel “het kan nog”.

Ik ga niet zeuren over de scheidsrechters want zonder scheids geen wedstrijd ( zoals onze coach eerder de dag bij zijn eigen wedstrijd meemaakte ) en zij staan er in hun vrije tijd en zorgen ervoor dat de wedstrijden gespeeld kunnen worden.

Een team verliest niet door de scheids maar kan wel aardig uit balans raken, als er bv gefloten wordt voor uit en de speler staat 1 meter binnen de lijn, wat andere missers zal ik niet noemen.

Waar een team wel door verliest is niet geconcentreerd spelen en het niet toepassen wat er gedurende de trainingen geoefend wordt om spelsituaties de baas te blijven.

Met een gevoel van “dit verlies was niet nodig, erg jammer” gingen we weer huiswaarts met de wetenschap dat we er volgende week weer voor zullen gaan, thuis om 16.30 tegen Giants.

Op de tribune of via de ouderteamapp we blijven onze jongens luidkeels aanmoedigen en roepen…

Let’s go Lakers!!!

The Voice


 

Kaizen

Over wat er geschreven moest worden in dit verslag van de wedstrijd Harlemlakers U18 tegen Zwolle U18 heeft ondergetekende even moeten nadenken. Laten we beginnen met het “understatement” dat het nog niet zo lekker loopt in het team.

De vraag komt dan naar boven waar ligt dit aan. Als enthousiaste ouder zie je wel eens zaken gebeuren waarvan je denkt, dat zou ik anders gedaan hebben. Maar ik ben ( gelukkig ) geen coach.

We starten niet eens zo heel slecht en bleven een tijdje bij en met een 8-13 achterstand na het 1e kwart denk je nog, geen vuiltje aan de lucht.

Maar dan het 2e en vooral het 3e kwart, dat was gewoon ronduit slecht. Sorry, voor deze negatieve opmerking maar ik kan het niet anders benoemen. Rust 41-20 en einde 3e kwart 65-27

In 1 kwart maar 7 punten maken is veel en veel te weinig. Eigenlijk hoef ik dit niet te benoemen want de spelers en niet te vergeten de coaches zullen dit zelf ook wel weten.

Dan het 4e kwart, de spelers die er in staan weten eigenlijk wel dat de wedstrijd gespeeld is maar of het nu kwam door de het publiek dat bleef aanmoedigen, het koppie ging niet hangen.

Zwolle wilde dit kwart zeker ook winnen maar daar is een stokje voor gestoken het 4e kwart werd gewonnen met 22-9 en dit verdient een compliment. Eindstand 49-74

In 1 kwart bijna meer punten maken dan in de eerste 3 kwarten daar mag een team van wakker liggen.

Terugkomend op de titel van dit stukje, de yell van de U18 is Kaizen dit is een Japanse term welke inhoudt dat je constant bezig bent jezelf te verbeteren en boys met hard werken gaat dit lukken want talent is er genoeg aanwezig.

Wedstrijd evalueren, ervan leren en door naar de volgende wedstrijd uit tegen Crackerjacks.

Let’s go Lakers!

The Voice


Flashing Heiloo ontvangt Gentlies Amsterdam. 

Twee weken geen basketball voor senioren i.v.m. de herftsvakantie!? Begrijpelijk als je op vakantie moet / gaat met de familie, maar niemand houdt rekening met de echte BB fans! Maar dan is het ineens zaterdg 28/10, we weten nu dat the knower 61 is geworden, dat Max Verstappen zijn 1e P1 te pakken heeft, Mark Rutte aan de slag kan en dat we de zomertijd hebben uitgezwaaid. Dus naar Heiloo en wel naar sporthal ‘t Vennewater, wie kent het niet? Geweldige antourage, lekker donker, heerlijke vrolijke barman, 2 mannen aan de bar die de problemen van de wereld aan het bespreken waren, jukebox zonder platen, vele foto’s van TOEN en twee ramen waardoor je de BB velden kon zien. De koffie was ouderwets TOP, ik was aan de vroege kant, dus heb me gesetteld achter het rechterraam.  

Rond 19.10 uur ben ik naar de tribune verhuisd en zei tegen twee hele toeschouwers van Heiloo, goedenavond, voor de rest was er niemand aanwezig. Later bleek dat er op het veld nog een tweetal Harlemlakers fans zaten! Daar zittend op de tribune, viel het mij op dat er meer reclame borden hangen dan dat er BB mannen rondlopen!

Ik zag bij de warming up, dat de oudere heren (met respect) van Flashing er paar tussen hadden lopen die wel heel erg nauwkeurig die bruine bal in het netje gooiden. Onze Gentlies kwamen letterlijk en figuurlijk druppelend binnen, eerst 4, dan nog eens 2 en dan nog eens 4. Na het de warming up gingen de Gentlies even met elkaar in gesprek om het PVA  (Plan van Aanval) te bespreken.

Om 1915 uur sharp gooide de ref de bal in de Heiloose lucht, door het lengte verschil waren de Gentlies de 1e bal al kwijt. De Flashing Heren speelde het slim, schutters in stelling brengen en afvuren en die vielen kan ik u melden. Wat de heren ook goed konden was heel veel AUW, OH en He Ref roepen en dan gelijkertijd heel erg zielig kijken, is niet nodig heren, u KUNT basketballen!  De Gentlies gingen ook gewoon 3 punters schieten en wel van de gekste afstanden, af en toe inside spelen en hielden vooral de balcirculatie hoog en bleven rennen, zelfs ik werd er als fan doodmoe van, laat staan de Flashings!  80% mooi en soms verassend  basketball, waardoor je als fan dus graag naar de gekste plekken in Noord Holland blijft rijden! Het was en bleef spannend, onze Gentlies namen een voorsprong van 14 punten en gingen lekker op zoek, naar dat “ friends for basketball “ gevoel oftewel doe eens gek, maar heb vooral plezier, beiden is tot op de millimeter uitgevoerd. Dan gaat het eindsignaal en zie ik op de score bord, tussen al die reclame borden een eindstand staan van;   

Daar trots naar kijkend en denkend, die is in the pocket, they beat the no.1! Werden er nog de bekende handjes geschud en schouderklopjes uitgedeeld en werden alle aanwezige fans van de Gentlies, middels een mooi gebaar bedankt.

Daarna met gierende banden weer weg uit het mooie idyllische Heiloo, op naar gewoon het mooie Amsterdam! Next game fans, is op zaterdag 4 november 1400 uur in de hal der hallen, De Calandhal en wel tegen Alkmaar Guardians, op papier een leuke Noord Hollandse derby! Let op  VOL = VOL er kunnen maximaal 1000 fans worden toegelaten i.v.m. de veiligheid, tribunes en de aanwezige koffie!

The Knower.Verlies op scorebord, winst in het team JU18

De JU18 van Harlemlakers moest zaterdag in en tegen Leiden. Beide ploegen staan in de competitie dicht bij elkaar. Zonder Jace en Kris zaten er 10 spelers op de bank die de strijd aan gingen met Leiden.

Lakers had een beetje moeite om in de wedstrijd te komen maar na het 1e kwart stond er 15-15 op het bord. Het 2e kwart begon goed en we liepen uit naar een voorsprong van boven de 10 punten.  De defence als team stond beter en er werd zeker meer gecommuniceerd ( hopelijk hoorden ze elkaar boven de aanmoedigingen van het meegereisde publiek uit) maar het verdedigen, goed afronden door rebounds te pakken, dat is nog wel een dingetje waarop geoefend zal moeten worden. Wat slordigheidjes hier en daar maakten dat we gingen rusten met een voorsprong van 5 punten.

De 2e helft ontbrak de overtuiging dat we konden winnen, alle spelers bleven hun uiterste best doen maar ze kwamen niet meer in de flow van het 2e kwart.

Na het eindsignaal stond er 73-67 op het scorebord maar het gevoel gaf aan dat dit een onnodig verlies is geweest. We zien iedere wedstrijd dat er verbeteringen zijn, er wordt door iedereen hard getraind en in de wedstrijd hard gewerkt dus hier heeft het niet aan gelegen.

Jongens blijf in je zelf en in je team geloven, wij blijven aanmoedigen, en de wedstrijd volgende week zaterdag thuis om 13.30 tegen Zwolle is de volgende uitdaging.

Let’s go Lakers!!

The Voice


 

ALV 2017 en ERELEDEN !  


Woensdag 18 oktober werd de algemene ledenvergadering ( ALV) van Harlemlakers gehouden.
Dankzij de aanwezige leden en ouders van  leden werd het een goede vergadering. Desgevraagd werden het jaarverslag ,  financiele afsluiting en begroting door de ALV goedgekeurd. Her bestuur zal serieus omgaan met de adviezen die de vergadering heeft gegeven. Notulen HIER

Ander belangrijk moment was het verlenen van twee erelidmaatschappen .
Het erelidmaatschap wordt slechts in uitzonderlijke gevallen verleend aan leden die zich geruime tijd zeer verdienstelijk hebben gemaakt voor Harlemlakers. Eerste nieuwe erelid is Hetty Vogel . Meer dan 10 jaar steunpilaar in het bestuur , verantwoordelijk voor de ledenadministratie. Deed haar klus top en we hebben met enorm veel plezier met haar samen gewerkt . Haar scherpte en humor zullen we heel erg  missen. Tweede nieuwe erelid is Pieter van Blaricon , ook hij is rond de tien jaar in verschillende rollen bestuurlijk betrokken geweest . Ondermeer twee keer als penningmeester en verder als bestuurslid arbitrage . Maar ook als coach en scheidsrechter is hij actief geweest .Pieter heeft een groot hart voor Harlemlakers. Zijn kracht is dat hij altijd helder is in  wat hij vindt en niet bang is een tegengeluid te laten  horen.
Hetty en Pieter van harte gefeliciteerd !

 


Wie zijn een ronde verder in de NBB bekercompetitie…..??

Afgelopen weekend was het voor 3 teams van Harlemlakers bekerweekend.

Het was heerlijk weer deze zondag lekker wandelen, fietsen of op een terrasje genieten van de zon.

Of je kon met de Heren1 mee naar Weert, met de JU20 mee naar Leiden of met de JU18 mee naar Landsmeer.Tja, dan is de keuze natuurlijk niet zo moeilijk, je gaat in een sporthal kijken naar onze jongens.

Heren1 in en tegen Weert was helaas niet zo succesvol en is uitgebekerd.

De JU20 gingen met 6 fitte spelers naar Leiden gelukkig “vloog” er nog een extra speler in en hebben ze knap de eerste wedstrijd van Leiden gewonnen en iets makkelijker de wedstrijd van Divine uit Rotterdam. De volgende ronde zijn al de kwartfinales en mogen ze het thuis opnemen tegen BV Hoofddorp van wie ze in de reguliere competitie na overtime verloren hebben. Dat wordt een spannende wedstrijd.

De JU18 mocht voor de 2e keer al dit seizoen naar Landsmeer om te spelen tegen Landslake Lions.Ondergetekende was bij deze wedstrijd aanwezig. De wedstrijd in de reguliere competitie werd nipt gewonnen dus van onderschatting kon geen sprake zijn.

Harlemlakers begon voortvarend en heeft de hele wedstrijd op voorsprong gestaan.De spelers maken het zichzelf af en toe onnodig moeilijk waardoor de spanning in de wedstrijd bleef.Ik heb wel hele mooie passes en punten gezien ( een assist geven waaruit iemand anders scoort is net zo waardevol als zelf scoren ).Er werd gewonnen met 13 punten verschil en dit laat al zien dat er progressie gemaakt is tov de vorige wedstrijd tegen Landsmeer.

Ook voor de U18 is de volgende ronde al de kwartfinale. Tegen wie en waar is nog even afwachten er wordt tegenwoordig geloot door de NBB.

Volgende week zaterdag speelt de JU18 uit in Leiden om 13.30 met daarna de wedstrijd van onze Heren1 in Leiden. Het mooie weer is dan vast voorbij en een zaterdagmiddagje Leiden is nooit te versmaden.

Let’s go Lakers!

The Voice


 

Gentlies 3 ontvangen de Vroege Vogels. 

 Heerlijk slecht weer, lekker weer thuis om te blijven en te genieten van een goed boek, bakkie thee en de zaterdag krant. Als Amsterdammer wil ik toch even stil blijven staan bij de beste, liefste, sportiefste en kundigste burgemeester er die we hebben gehad; Eberhard van der Laan, dank U voor alles en familie sterkte met dit verschrikkelijke verlies!

Dan moet ik toch naar de Calandhal want daar staan onze Gentlies te wachten op game 4 en wel tegen de Vroege Vogels uit het idyllische Purmerend. Gelukkig kon ik nog parkeren, want dat het druk zou worden moge duidelijk zijn en jawel hoor volle bak! Het eerste wat ik zag waren vele Engelse zaalvoetballers die wel hele grote glazen emmers bier gingen bestellen, daar stond ik dan met mijn capu in een Schots bekertje, lekker toch! Goed, het veld werd in gereedheid gebracht en daar stonden ineens 6 mannen in het Oranje, ik zag meteen dat die wel wisten hoe je meost basketballen. Onze Gentlies waren met ruim 12 personen en weer zag ik een nieuwkomer, kan je erbij hebben kan ik u zeggen! Orange begon voortvarend met een heuse 3 punter en dat zonder te blikken of te blazen, alsof het de normaalste zaak van de wereld was. Hohoho dacht ik wat gaan we nu weer zien, gelukkig stonden bij ons de diverse 3 puntschutters op, zit toch wat makkelijker als die erin ploffen! Er werd gewoon lekker gebald en weinig gesproken, thanks guys! Je zag dat het tempo vrij hoog lag en de Gentlies in de flow kwamen, waarvoor ik naar de Calandhal kom. De hele tribune (kleine 600 man kunnen erop) keken elkaar aan en dachten hetzelfde als ik; we zitten hier te kijken naar The Osdorp Globetrotters! De ene pass was nog mooier dan de andere, snelle  passen, geweldige ingestudeerde varianten en heel veel, erg veel ver weg schoten en als die dan vallen, is het feest! De gentlies waren On Fire en het plezier spatte eraf, de vroege vogels werden er gek van, maar bleven lekker basketballen! Uiteindelijk werd er met 37 punten verschil gewonnen en zag ik allemaal lachende gezichten, dat is wat jullie wilden lekker ballen met vrienden!

Toch nog even wat foto’s kunnen maken, wat te denken van de twee broers en die ene jongeman met dat leuke knotje op het hoofd en natuurlijk de uitslag, inclusief iemand die wel van een gezonde hap houdt!    

     


U18 bijna kopje onder in Landsmeer

Na de voor iedereen teleurstellende nederlaag van vorige week tegen Den Bosch werd er op maandag een hartig woordje gesproken door de coaches met de spelers.

Na dit gesprek gingen de neuzen weer dezelfde kant op richting de wedstrijd van zaterdag uit tegen Landslake Lions.

Het eerste kwart ging op en neer met als resultaat een 16-16 stand.

Ondanks dat we het team hard zagen werken en goede defense momenten zagen kwamen ze niet echt los van de tegenstander, maar door een paar mooie combinaties werd door ons toch meer de open man gevonden dan bij de tegenstander.

We gingen rusten met een 28-36 voorsprong.

Na de rust gingen we erg voortvarend van start met een paar mooie scores ( 2 dunks ) zodat het verschil opliep naar 18 punten in ons voordeel. Helaas kon deze voorsprong niet vastgehouden worden en na het 3e kwart stond er 46-53 op het bord, het was gelukkig wel een beter 3e kwart dan de week ervoor.

Het 4e kwart werd door de spelers weer erg spannend gemaakt de tegenstander kwam zelfs op voorsprong. Na een paar koelbloedig ingegooide vrije worpen stond HarlemLakers weer op voorsprong. Met nog een paar seconden te gaan 2 punten voor en bal in handen van de tegenstander was het zorgen dat Landslake niet kon schieten. Gelukkig had de tegenstander toch ook wel last van de spanning en na het laatste fluitsignaal ( zoemer ) konden de punten mee naar Amsterdam eind 59-61…… pfff niet iedere week zo’n wedstrijd aub!

Volgende week staat de stadsderby tegen BC Apollo thuis om 17.30 uur op het programma.

Alle aanmoedigingen kan het team goed gebruiken.

Let’s gooooo Lakers!

The voice


 

Beste leden van Harlemlakers,

Gisteren zijn de eerste contributiefacturen van dit seizoen verstuurd door Clubcollect. De facturen zijn gemaild naar het emailadres dat bekend is bij de NBB. Dit is hetzelfde mailadres als waar elk lid mee kan inloggen in zijn persoonlijke account op de Sportlink-app. Controleer graag goed of je een factuur hebt ontvangen. Als dit niet zo is, mail dan naar penningmeester@harlemlakers.nl om te kijken waar het probleem zit zodat de factuur alsnog goed verstuurd kan worden. Ook voor andere vragen over de contributie kan hiernaar toe worden gemaild. Wat ook kan is in je persoonlijke Clubcollect-omgeving een ticket aan te maken met een vraag.

Belangrijk om te vermelden is dat de uiteindelijke hoogte van de contributie zal worden vastgesteld in de ALV, die zal worden gehouden op 18 oktober. De rest van het bedrag zal dan in een tweede ronde worden gefactureerd.

Zit er een uiterlijke betaaltermijn aan deze factuur? Ja, tot 12 oktober kan er zonder extra kosten worden betaald. Daarna rekent Clubcollect 5 euro administratiekosten per factuur. Ook zal er uiteindelijk vanuit de vereniging een sanctie worden opgelegd, welke zal inhouden: niet hebben betaald, dan wel een betalingsregeling te hebben afgesloten met de penningmeester, is niet spelen. 

Nogmaals, voor vragen over de contributie kan een bericht worden gestuurd naar penningmeester@harlemlakers.nl of een ticket worden aangemaakt op Clubcollect.

Vriendelijke groet,

Het bestuur van Harlemlakers


Nieuwe seizoen JU18-1 begint met een lach en een traan

Het Harlemlakers JU18-1 team voor komend seizoen is samengesteld uit 6 jongens uit het NL U16 kampioensteam van vorig jaar ( Bob, Eldar, Jace ,Mick, Randall en Riaz ) , 3 jongens uit het NL U20 kampioensteam van vorig jaar ( Joey, Mikhail en Onne ) en 3 jongens die uit andere teams of verenigingen zijn gekomen ( Ammar , Kris en Noah ).

Ook staan er 2 nieuwe coaches voor dit U18 team nl Tristan van Santen       www.coachtristanbasketball.nl  en Arno Kantelberg die vorig jaar het U16 team gecoacht hebben.

Vorige week hadden we onze eerste wedstrijd uit in Utrecht tegen Uball.  Na een korte voorbereidingstijd met maar 1 toernooi was het nog even zoeken naar de juiste samenstelling en moeten de spelers in het veld nog aan elkaar wennen. Door hard te blijven verdedigen en een aantal mooie afstandschoten wist Harlemlakers de wedstrijd in de laatste 3 minuten binnen te slepen en speelde dit goed uit.

Deze wedstrijd werd  met 10 punten gewonnen maar het verdiende nog niet de schoonheidsprijs.

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen New Heroes uit Den Bosch op het programma.

Voor de wedstrijd eerst een teambespreking voor spelers en ouders waar Tristan zijn visie en verwachtingen naar de spelers duidelijk heeft gemaakt.

Het team begon voortvarend en na het 1e kwart stond er een 20-10 voorsprong op het scorebord. En met rust 37-22. Met een 15 punten voorsprong de rust ingaan is tamelijk relaxed en er leek geen vuiltje aan de lucht, al werd in de kleedkamer wel gewaarschuwd dat de wedstrijd nog ver van voorbij was.

Maar toen…..ja wat er de 2e helft is gebeurd is moeilijk te verklaren.  Met een 3e kwartscore van 8-12 sloop de tegenstander dichterbij. Ballen vielen niet, concentratie bij de spelers was ver te zoeken, verdedigend waren we af en toe flink de weg kwijt. De coaches raakten geïrriteerd door sommige arbitrale beslissingen. Het liep even niet zo gesmeerd.

Maar met een 11 punten voorsprong het 4e kwart ingaan is nog steeds een goede basis voor een overwinning. Maar het spel van de eerste helft is niet meer teruggezien en na het laatste fluitsignaal stond er 58-58 op het scorebord, dus overtime. Of het vermoeidheid of de onervarenheid van de spelers in het veld was er werd geen deuk in een pakkie boter meer geschoten en de punten gingen mee naar Den Bosch met een eindstand van 64-70.

Na deze hopelijk voor iedereen leerzame wedstrijd gaan we weer met frisse moed verder volgende week pakken we de draad weer op uit tegen Landslake 

Let’s go Lakers!!

The Voice


Gentlemen 3 vs. Racing Beverwijk 

Het is zaterdag 22/9 en de zon staat hoog aan de hemel, hedenmorgen eerst nog even aan mijn eigen conditie gewerkt bij het nieuwe GOH concept en ben er dus helemaal klaar voor om de 1e home game van Gentlemen 3 te aanschouwen! Op de fiets naar de Calandhal, zomerse toestanden langs de Sloterplas, zeilers, kramen met sportverenigingen (klopt het dat Harlemlakers er niet bij stond?), zelfs mensen die de BBQ hadden aangestoken!

Ik dacht dat er iets gebeurt was maar het was een wel zeer volle bak en dat allemaal om te gaan kijken en vooral te genieten van de mannen van het

“  vrienden team “.  Eerst even en bakje koffie, nieuw gezicht achter de bar, de koffie is prima en ik hoorde vele mensen praten over hoe het zou zijn? zou het net zo goed gaan als verleden week? zijn ze nog wel vrienden? Ik naar hal 1 en was net op tijd want de tribunes waren afgeladen met mensen die er voor gingen zitten! Tot mijn stomme verbazing zag ik wel 12 spelers in het mooie Harlemlakers wit rondlopen, nog meer vrienden? en rondom de bank mogelijke “ kandidaat vrienden ” het team wordt nu al razend populair. Vanuit vele hoeken hoorde ik mensen/ spelers roepen; He daar is the Knower, nu al kan ik niet meer zonder zonnebril ergens heen! Als een soort Sinterklaas wuifde ik de groep toe. Zitten nu en ik schrok  me meteen rot, stond ineens mijn zeer goede vriend Master T. voor mijn neus, jaren mee achter de jury tafel gezeten (doen we nu niet meer) en het hele land door gereden.  GAME TIME!

De gentlies waren fit en de koppies stonden op het sein; NOT IN MY HOUSE! Je kon zien dat de coach deze week gebruikt heeft om de plays eens ff door te nemen, simpel maar effectief en af en toe een gekkigheidje! Wat te denken van een heuse ijshocky wissel, 5 eruit en 5 erin of vanaf je eigen helft een 3 punter XXL proberen en dat die dan heen en weer gaat op de ring en dan NIET in het netje valt! De bal ging lekker snel rond en de 3 punters vielen, maar het leven van een basketbal bestaat niet alleen uit 3 punters, hij moet en mag ook inside en dat lukte, vele mooie open schotkansen, foutje hier en daar van Racing, dus vrije worpen nemen, gingen ook lekker en soms veel OOH’s en WAUW’s vanaf de tribune, lekker hoor als je daar tussen zit! Even namen de mannen uit Beverwijk het heft in handen met een aantal mooie loepzuivere 3 punters. Een vrouwelijke fan van Racing zat een patatje met  te eten en wilde tegelijkertijd klappen en ik kan u melden dat werd helemaal niks! Onze Gentlies gaven na een time out weer gas, mede daardoor plofte, de ene na de andere bal netjes in het netje! De game werd netjes uitgespeeld en de 1e overwinnng van deze

“ vrienden “ was een feit, gelooft u mij er komen er meer!

Ik wil een poging doen om samen met heel veel basketball liefhebbers een record te breken! 1000 NIET betalende BB liefhebbers, die aanwezig zijn bij de game op zaterdag 4/11 om 14.00 uur in de Calandhal, tegen de Alkmaar Guardians! Als we dat met z’n allen voor elkaar krijgen komen we in het Record Book of Harlemlakers en op de website van harlemlakers.nl. Wie wil er niet over 10 jaar zeggen, Ik was erbij! 

 

Gentlies, ga door waar jullie mee bezig zijn, je ziet dat vriendschap wordt beloond en het kan alleen maar mooier worden! Next game on Zaterdag 30/9 at 20.00 uur against D.E.D. in de Apollohal (ook goeie koffie)

The Knower


 

 

BC Scrobbelaar v. HL Gentleman’s 3.

De zomer zit erop, de trainingen zijn weer begonnen en de teams zijn geformeerd en ik kan weer lekker de meest fantastische sporthallen gaan ontdekken!

De 1e game van het seizoen 2017 -2018, inclusief een heuse BB APP, digitale sheets, geen spelerskaarten maar digitale toestanden, in het team van heren 3, zag ik wel hele rare digitale foto’s en die liepen vanmiddag niet rond in die geweldige sporthal op het siencepark! Even vooraf over dit team, velen hebben jaren op het hoogste niveau gebald en hebben besloten om samen met andere BB heren, deze edele sport te gaan beoefenen, maar dan op een ander niveua, dus stuk voor stuk BB dieren!

 

 

 

 En dan de game, de scrobbelaars zijn een team waar ook wat (bekende) mannen inzitten die het spelletje snappen. Leuke entourage en jawel ik kom natuurlijk weer vele liefhebbers tegen, met name mijn zeer goede vriend Master D. is en blijft een topper. Ook op dit niveua gooit de ref de bal gewoon omhoog en gaan de mannen aan de slag. Het thuis team had de gang erin, HL gentleman 3 bleef rustig en schatten hun kansen in. Dan kan je zien dat de afspraken nog niet waren ingeslepen en dat er veel werd gesporken, je zag ze soms reddeloos naar de ref’s kijken, maar ook die zijn een niveau lager, maar zeer vriendelijk! Maar ook hier heb ik  toch weer enthousiast zitten klappen, een paar puntjes van aandacht; Maak het je niet te moeilijk, maak gebruik van ieders kwaliteiten en probeer een team te worden! HL was nog geen team, zie onderstaande foto; 

Wat die gasten van HL wel goed kunnen is de spanning er in te brengen / houden, ze komen terug van 16 punten naar 4 punten de scrobbers kregen het benauwd, nog maar 2 punten achter en nog 28 seconden te gaan! Dan gaat die beroemde zoemer en zie je onderstaande op het scorebord staan;De spelende coach van H3, riep zijn mannen bij elkaar en evalueerde heel snel deze game. En dan krijg je onderstaande “ vriendenteam ” allemaal een glimlach en je beseffen dat BB een prachtsport is en dat er altijd ergere dingen in de wereld zijn dan verliezen van BC Scrobbelaar, met maar 2 punten!

 

 

Gentlemen3 van HL, een kleine voorspelling van mij kant; FINAL 4! Veel plezier, lekker trainen en vooral die lach vasthouden!

 De Knower


 

 

Deze topper van de U12-2 zorgde met een prachtige actie voor het eerste officiële punt van Harlemlakers in 2017/2018 !

GO LAKERS GO !

 

 

 

 


 

Basketball.nl, dé basketball app voor alle Harlemlakers, toeschouwers , officials én alle basketbalfans

Beste Harlemlakers

De bond heeft een nieuw systeem en wij gaan vanaf dit seizoen werken met de  nieuwe basketball app waarmee jullie ook alles kunnen volgen,
Het is daarom noodzakelijk deze app indien mogelijk te downloaden via de app stores. In de app kun je je eigen actuele informatie die belangrijk is voor ons en de bond aanpassen. ( telefoonnummers, email adressen enz.) Zie je bij jouw gegevens geen foto staan, upload dan voor 15 september een nieuwe actuele foto via de app, hoe dat werkt vind je allemaal daar.

Let op: zorg dat je bij het registreren in de app  hetzelfde email adres gebruikt die bij ons bekend is!!
Mocht dit op de één of andere manier voor jou niet mogelijk zijn stuur dan je actuele gegevens en foto naar ledenadministratie@harlemlakers.nl dan zorgen wij dat het in orde komt.

Met de app blijf je eenvoudig op de hoogte van alle updates rondom je eigen team en mis je niks van al je andere favoriete teams en spelers. Doordat de uitslagen door de officials in de app worden vastgelegd, ben je altijd direct op de hoogte van de uitslag.
Volg je favoriete spelers en teams,  alle standen, uitslagen en programma’s! Ook laat de app leuke statistieken zien die je helpen in de voorbereiding op je wedstrijd.

Meer info vind je hier:
https://www.sportlink.nl/basketball-nl/

Bestuur Harlemlakers


Trainingsschema 2017/2018:  4 september t/m 3 november 

Trainingen seizoen 2017/2018 voor alle teams starten met ingang van 4 september .

Let op in de A- lijn beginnen de trainingen al eerder , daar over word of ben je al door je coach geïnformeerd. 

Het trainingschema vind je HIER ( het geldt tot en met 3 november , daarna kunnen er kleine wijzigingen plaatsvinden ).

Als je vragen of reacties hebt n.a.v. dit schema kun je mailen met peterhaarms@gmail.com

Als je nog niet weet waar je moet trainen omdat je niet weet in in welk team je speelt . Dit weekend zal de teamindeling van H2 , H3 , H4 ,H5, D1 , M 20 , U 20 2 , U 18 2 en U 16 2 op de site komen@

Tot 4 september

Het bestuur