Beste Harlemlakers,
 

Het seizoen zit erop en we kunnen gaan genieten van een aantal weken rust.

We zijn druk bezig met de teamindelingen en het trainingsschema voor volgend jaar.
Het beloofd een mooi seizoen te gaan worden.
We hebben bovenop de U24 DTL (Dutch Talent League) ook een plek weten te bemachtigen in de Promo divisie. Het een na hoogste niveau in de basketball wereld.
Dat belooft mooie wedstrijden op de vrijdagavond (DTL) en de zaterdagavond (Promo) in onze Calandhal. Hou de site, je mailbox en onze social media in de gaten.

De scholen beginnen weer op maandag 4 september.
Normaliter beginnen wij dan ook met trainen, echter dit jaar loopt het iets anders en beginnen de reguliere trainingen op maandag 28 augustus. Voor sommige zelfs een week eerder. Maar voor diegene waarvoor dat van toepassing is krijgen daarvan apart bericht via de coach.

In het weekend van 2 en 3 september hebben we al de voorrondes voor de bekerfinale seizoen 2017/2018. hou ook hiervoor de site etc in de gaten.

Bij aanvang van het seizoen gaan we het eerste deel van de contributie factureren en na de ALV het tweede deel.
Helaas kunnen we als vereniging niet functioneren zonder euro's. 
Geld blijft altijd een punt van zorg. Praat eens met mensen in je omgeving die het basketball een warm hart toedragen, misschien willen ze wel sponsoren. Dit kan op vele manieren, je kan een vriend van de Harlemlakers worden. De vrienden van vorig jaar hebben tussen de €50,- en de €100,- gedoneerd. Dank zij deze steun hebben we elk team een wedstrijdbal kunnen geven. Waarvoor onze dank.
Andere vormen van sponsoring zijn natuurlijk ook mogelijk. Neem voor meer informatie contact met ons op via: communicatie@harlemlakers.nl

Rest ons alleen nog maar om jullie een goede zomer toe te wensen en we zien elkaar  in het nieuwe seizoen op het veld.

Harlemlakers

 


U20 Road to the Final

Het begin van het seizoen van de U20 was een bijzondere. Lange tijd was namelijk onduidelijk wie er eigenlijk in het team zouden komen. Uiteindelijk stonden er slechts zes namen op papier: Dajo, Hidde, Stijn, Marko, Yaron en Elijah. Het team werd aangevuld met vaste U18 bankers Idir, Onne, Joost, Joey en Mikhail. Mees en Gijs speelden om de beurt mee om het team te completeren. De jongens staan onder leiding van Coach Wim en Assistenten René en Massoud. Het team begon het seizoen met een succesvolle bekerdag in de Heren Senioren competitie zoals eerder beschreven. Er werden vier wedstrijdjes gespeeld en allen werden gewonnen. Een zeer knappe prestatie voor zo'n jong team. Niet alleen werd er gewonnen er werd gewoon goed basketbal gespeeld als een team.
 Hierdoor begon iedereen met een goed gevoel en hoge verwachtingen aan het seizoen. Er werd vervolgens een ronde later in de beker meteen verloren. Het verschil is fysiek was gewoon te groot, maar dat kan de jongens niet kwalijk genomen worden.

Na het bekeravontuur begon dan eindelijk de competitie. De doelstelling was uiteraard in ieder geval de Final Four halen, wat een gewaagde doelstelling was aangezien (naast de Lakers) Lokomotief, Donar, Apollo (met oud Laker Boaz), Hoofddorp en het Landslake van oud Laker Yoeri allemaal sterke teams waren met een goede kans om in de top 2 te eindigen. 

De Lakers begonnen de eerste wedstrijd goed, maar niet goed genoeg. Helaas werd er nipt verloren van concurrent Lokomotief. De Lakers herpakte zich de tweede wedstrijd met een eenvoudige zege tegen Akrides. De uitwedstrijd tegen Apollo werd nipt verloren en ook de thuiswedstrijd tegen Landslake ging verloren. Eén zege uit vier wedstrijden is niet best en er waren dan ook supporters die het seizoen al als verloren zagen. Coach Wim zei zelfs: "Ik ga blackie." De spelers en staf legden zich er nog niet helemaal bij neer, met een eenvoudige zege tegen Tripple Threat als gevolg. Om toch nog een beetje hoop te houden op de Final Four diende de wedstrijd tegen Hoofddorp toch echt gewonnen te worden. Het werd een bloedstollende partij die eindigde met drie punten verschil in het voordeel van de Lakers. De daaropvolgende wedstrijd tegen New Stars werd ruim gewonnen. Intussen kregen drie talenten uit de U16, Mick, Ryan en Riaz, ook speeltijd in het team, omdat ze in U16 hebben laten zien dat ze verdienen ook in een ouder team te spelen om vast aan het fysiek te wennen met oog op de toekomst. 


De wedstrijd tegen de volgende concurrent stond alweer op het programma. De Lakers zetten Donar relatief eenvoudig opzij. Dajo speelde een van z'n beste wedstrijden van het seizoen met 20 punten en 9 rebounds haalde hij net geen double double. Helaas bleek het door omstandigheden wel zijn laatste wedstrijd van het seizoen als speler. Hij zette het seizoen voort als assistent van zijn vader. De laatste wedstrijd van de eerste helft van het seizoen was tegen de Hoppers. Later in het seizoen zijn de Hoppers overigens uit de competitie genomen, waardoor deze wedstrijd niet meer meetelde. Dit was een potje om gewoon even lekker te ballen en werd natuurlijk eenvoudig en met ruime cijfers gewonnen. 

De competitie zit inmiddels precies op de helft en de Lakers hebben zich teruggeknokt in de top 4. Langzaam begon iedereen weer in de kansen voor de Final Four te geloven. De tweede helft van het seizoen begon met de mogelijkheid op revanche tegen Lokomotief en de Lakers maken daar dan ook gebruik van. Er werd keurig gewonnen en ook de wedstrijd daarna tegen Akrides wordt gewonnen. Nu staat de traditioneel zware wedstrijd tegen Apollo op het programma en duidelijk is dat als de Lakers deze wedstrijd winnen ze weer helemaal terug in de race zijn. Om deze reden werd de captain van de U16, Sam, bij de selectie gehaald om met een zo sterk mogelijke selectie voor de dag te komen. De game was weer even spannend als altijd tegen Apollo, maar werd met 4 punten verschil gewonnen. De Lakers zijn weer helemaal terug in de race. De coaches besefte inmiddels dat het kampioenschap echt wel mogelijk was. Er werden extra regels opgesteld en spelers mochten niet meer meespelen met andere teams uit de zogenaamde B-lijn, zoals de U22 en de Heren 1, zelfs niet terwijl de broer van één van de spelers in die teams zat. Het volgende karwei was uit tegen Landslake. Al vroeg in de wedstrijd raakt starting guard Hidde geblesseerd, maar het team pakte dit goed op. Uiteindelijk werd er na opnieuw een bloedstollende pot met 4 punten verschil gewonnen. Ook Tripple Threat moest er opnieuw aan geloven en verloor weer ruim van de Lakers. Dit was het moment waarop de Lakers bij een overwinning op Hoofddorp (op dat moment 1ste in de poule) een plek bij de Final Four al zo goed als zeker veilig konden stellen. Het was dan ook een
aderlating dat Stijn (geopereerd) en Mees (geblesseerd) niet mee konden doen met deze wedstrijd. Desondanks werd er na keihard werken en goed teamspel tegen de stugge zone van Hoofddorp een hele belangrijke overwinning geboekt. De plek in de Final Four is zo goed als zeker. Omdat New Stars niet op kwam dagen en de wedstrijd 20-0 werd verklaard was er nog 1 resterende wedstrijd in de regulier competitie. Als deze gewonnen zou worden zouden de Lakers zich zelf tot kampioen van poule Noord kunnen kronen. Zonder Mees (nog steeds geblesseerd) en Sam (wedstrijd met U16), maar met de teruggekeerde Stijn vertrokken de Lakers naar Groningen. Waar het de eerste drie kwarten nog spannend bleef namen de Lakers het laatste kwart afstand van Donar en sleepte de overwinning binnen. Na 1 over winning uit de eerste 4 wedstrijden is er een wel heel erg indrukwekkende winstreak neergezet van maar liefst 13! wedstrijden. Het scenario waar niemand meer op gerekend had was werkelijkheid geworden, de Lakers kampioen van poule Noord. 

Voor de Final Four werd er nog een toernooi in Luxemburg gespeeld. Het halve team werd ziek van het eerste ontbijt, waardoor er weinig lol werd beleefd aan het toernooi. Het dieptepunt was de blessure aan de knie van Joost. Hij was nog zo belangrijk voor het team in met name de laatste twee wedstrijden tegen Hoofddorp en Donar, waar hij in beide wedstrijden de dubbele cijfers haalden met punten. Helaas het was niet anders, het team moest de Final Four zonder Joost gaan spelen.

Het is zover, de halve finales van de Final Four gaan beginnen. De Lakers gaan er iets moois van maken, er zijn zelfs speciaal shirts bedrukt met bijnamen voor spelers en staf. Dames en Heren deze staf (het zijn er nogal wat) en vooral spelers zijn verantwoordelijk voor de prestaties in de Final Four:

#4: Captain Hidde "Hidoez" van der Velde. Een press heeft vaak geen zin, hij dribbelt er zo doorheen. Altijd scherp om een assist te geven of een steal te pakken of gewoon een sterke drive te maken.
#5: Mikhail "Stick" Haarsma. Hij staat vooral bekend om z'n defence door sluwe stealtjes en vooral om het pakken van een charge. Ook vliegt er nog wel eens een drietje in. 
#6: Elijah "Lugu" Maartens. Het maakt niet uit hoeveel speeltijd hij krijgt, hij krijgt het altijd voor elkaar om en te scoren en een assist te geven en een rebound te pakken.
#7: Idir "Idra" Bourjouane. Met zijn behendige dribbel snijdt hij vaak dwars door de defence heen voor een drive. Een afstand schot is echter ook geen probleem.
#8: Dajo "Dajoezoe" Nieuwenhuizen. Helaas nog steeds niet in staat te spelen, maar vanwege zijn waarde eerder dit seizoen door vooral zijn drietjes en zijn rebounds houdt hij zijn eigen nummer.
#9: Joey "Woef" Stol. Zit er altijd bovenop in de defence, niemand komt er langs. Een driepunter kan je ook wel aan hem over laten.
#10: Gijs "Gisbert" Berghuis. Hoe die het doet weet niemand maar hij gaat inside gooit de bal omhoog en het gaat er in.
#11: Stijn "Stinna" Tabak. Heeft al diverse blocks op zijn naam staan en in de offence maakt het niet uit waar je hem neerzet hij kan overal vandaan raakschieten.
#12: Marko "Coco" Jovanovic. Met zijn gevaarlijke midrange shot en dichterbij ook hookshots altijd goed voor punten.
#13: Onne "Onnani" Osinga.  Altijd ergens bij de driepuntslijn te vinden en schiet ze er vaak ook nog in.
#14: Yaron "Yaramba" Buijs. Verdedigen, rebounden altijd met 110% inzet. Pakt altijd z'n puntjes mee soms zelfs in de vorm van een drietje.
#15: Joost "Jostoe" de Haan. Helaas dus geblesseerd. Altijd scherp voor de offensive rebound en altijd goed voor punten met name door drietjes.
#16: Sam "Sambo" Huurman. Heel sterk in de verdedigende rebound. Pakt met zijn goede schot altijd veel punten mee.
#17: Mees "Mizzle" Herman. Inmiddels uitgegroeid tot basisspeler. Alle rebounds zijn voor hem, verdedigend aanvallend, waar die ook staat. Onder het bord ook een zeer sterke finisher.
Mascotte Moreno Conrad. Hij zit iedere wedstrijd op de bank om het team te steunen. 

Hoofdcoach: Wim "Heisenberg" Nieuwenhuizen. Altijd zoekend naar de juiste tactiek, de juiste plays en de juiste wissels.

Assistent: René "R3n3" Vlaanderen. Altijd scherp op het handhaven van de regeltjes en het toespreken van de spelers op en buiten het veld. Assistent 2: Massoud "Soud" Bourjouane moeten alles in goede banen leiden. Fysio Fysio: Thomas Mulder.  Altijd scherp op de gezondheid van de spelers. 

Teamouder: Roy "God of stats" van der Velde. Te herkennen aan de iPad onder de arm, verzorgd samen met zoon Tim "Timbo" de stats. 

Gijs "The Man" Haarsma. Altijd scherp op de tenuetas en andere zaken achter de schermen die geregeld moeten worden.

Tot slot even aandacht voor Marian "The Voice" Haarsma. Trouw supporter bekend om haar "Let's go Lakers" geroep vanaf de tribune met haar prachtige onmisbare stem. Zij is verantwoordelijk voor de leuke verslagen na iedere wedstrijd. 

De tegenstander van de Lakers is Arnhem Eagles. Tweede geworden in poule zuid, het geen betekend dat de eerste wedstrijd wordt afgewerkt in Arnhem. Gesteund door een enorm aantal meegereisde supporters beginnen de Lakers goed aan de wedstrijd en ze lopen dan ook meteen uit naar een verschil van 24 punten met rust. In de kwarten die volgen lopen de Lakers eigenlijk alleen maar verder uit, wat resulteerde in een 54-89 uitoverwinning voor de Lakers. De return een week later in Amsterdam leek slechts een formaliteit te worden. Desondanks werd er een hoop energie in gestoken om er toch een mooie dag van te maken in de Calandhal. Er werd een DJ geregeld, er waren loterijen er waren zelfs cheerleaders opgetrommeld. De wedstrijd zelf bracht zoals verwacht weinig spanning met zich mee. Op een matig derde kwart na domineerde de Lakers ook de thuiswedstrijd en werd er met weliswaar een kleiner verschil opnieuw eenvoudig gewonnen. Op het veld en de tribune klonk het "We gaan naar Zwolle toe", want inderdaad de finale in Zwolle is een feit geworden. Geweldig. 

De tegenstander in de finale is oude bekende  Hoofddorp, dat de nummer 1 van poule Zuid, Black Eagles, in de halve finale uitschakelde. Omdat inmiddels bekend is dat Hoofddorp altijd in een vervelende zone staat heeft zijn er nog maar wat extra plays bedacht. Om deze plays nog voor de finale te oefenen werd er nog een oefenwedstrijd tegen de eigen Heren 1 gespeeld. De Heren 1 wist deze wedstrijd net aan te winnen, hoewel het publiek probeerde te beweren dat de U20 had gewonnen, maar de uitslag doet er verder ook niet toe.

De Finale

Om alvast een goede sfeer te creëren en vanwege praktische redenen werd er een bus voor spelers en supporters geregeld om gezamenlijk naar Zwolle af te reizen. In Zwolle aangekomen werd er extra druk op een overwinning gelegd door de U16, omdat zij zichzelf al gekroond hadden als landskampioen. Opnieuw zaten de tribunes redelijk vol met supporters om de Lakers naar de overwinning te schreeuwen, trommelen of toeteren. De wedstrijd waar iedereen zo naartoe heeft geleefd gaat dan toch eindelijk beginnen. De vorige twee ontmoetingen tussen Hoofddorp en de Lakers waren beide behoorlijk close en er werd dus ook en spannende finale verwacht. De Lakers hadden daar echter geen zin in en schoten uit de startblokken. Hoofddorp had er niet echt een antwoord op. Het resulteerde in een ruststand van 31-14 in het voordeel van de Lakers. Hoofddorp probeerde in het derde kwart wat terug te doen door middel van een zone press. Coach Wim had daar natuurlijk allang een antwoord op, waardoor de Lakers het eenvoudig wegspeelde. Eind derde kwart was het verschil nog ongeveer hetzelfde, waarop Hoofddorp besloot in het vierde kwart terug te vallen op de gebruikelijke zone. Hierdoor konden de Lakers de wedstrijd gecontroleerd uitspelen. Het laatste fluitsignaal was daar. Na de matige seizoenstart werd de 13 winstreak uitgebreid naar een 16! winstreak. Hoofddorp werd kansloos gelaten. De Harlemlakers U20 Kampioen van Nederland. Het mooiste van deze ongelofelijk knappe prestatie is, zoals "The Voice" in haar verslag al vertelde, dat het een echt teamprestatie was. Niemand speelde veel beter dan de ander. Coach Wim, René en Soud kunnen hele trotse coaches zijn. Hoe kan je op een mooiere manier kampioen worden dan een kampioenswedstrijd waarin iedere speler uit het team heeft gescoord!


HARLEMLAKERS U16 en U20 KAMPIOEN VAN NEDERLAND!!!!!

We kwamen, zagen en overwonnen in Zwolle.

Eerst mocht de U16 aantreden tegen Limburg. Met de rust leek er geen vuiltje aan de lucht, maar Limburg had nog iets bewaard voor de 2e helft en heeft het Lakers nog heel moeilijk gemaakt met als resultaat na het laatste fluitsignaal een gelijke stand. Ik hoor u denken verlenging?! Neeee er werd in de laatste milliseconde een fout gemaakt door Limburg tegen Sam Huurman ( dat moet je ook niet doen ) dus 2 maal voor Sam. Onze center gooide de eerste……..RAAK dus KAMPIOEN (  de tweede trouwens ook  maar dat boeide niet meer ). Uitzinnig werd het kampioenschap gevierd een heel seizoen maar 1 wedstrijd verloren onder leiding van Tristan en Arno en nu verdiend met de beker naar huis.

Na dit feestje was het de beurt aan het U20 team van Harlemlakers tegen BV Hoofddorp.

Er was de hele week serieus getraind met af en toe wat ruimte voor ontspanning omdat de examens voor sommigen ook meespeelden.

Er werd gerekend op een spannende wedstrijd aangezien in de competitie maar met 3 en 6 punten van BVH gewonnen was.

Maar onze U20 is geen moment in gevaar geweest, er werd geconcentreerd gespeeld de punten werden er in gegooid en de tegenstander kon hier niets tegenover zetten.

Wat opviel was dat er eigenlijk geen één uitblinker was vandaag maar dat de U20 als team een heel goede prestatie heeft neergezet met geconcentreerd spel en goed uitvoeren van de opdrachten.

Het is eigenlijk een beetje jammer dat het niet spannend is geweest maar bij de spelers en coaches  van de U20 was er na het laatste fluitsignaal net zoveel uitzinnige vreugde als bij de U16. Je wordt namelijk niet zomaar KAMPIOEN VAN NEDERLAND!!!!!

In de kleedkamer werd de champagne ontkurkt en genuttigd op verschillende manieren ( fijn die naar drank en zweet stinkende shirts die ik vanmorgen uit de tas plukte J ).

In de bus terug naar huis kwamen de meest verschillende songs en singers voorbij ( gaat Moreno aan The Voice meedoen? ) maar het belangrijkste is WE ARE THE CHAMPIONS.

Na dit succesvolle seizoen wordt er heel eventjes een rustpauze ingepland, ondergetekende gaat van een iets langere rustpauze genieten om op krachten te komen voor het nieuwe seizoen.

Tot slot alle spelers, begeleiding maar vooral ook alle trouwe supporters, bedankt voor het afgelopen seizoen ik vond het in ieder geval gezellig!

The Voice ( of gisteren de toeteraar

BEJIJK HIER DE VIDEO HULDIGING U16

BEJIJK HIER DE VIDEO HULDIGING U20

 


 

Weeee Gaaaaan naar Zwolle toe……..we gaan naar Zwolle toe

… en niet met 1 team maar met 2 topteams staat Harlemlakers zondag 14 mei in de finale van het NK

De JU16 gaan het opnemen tegen Basketbal Academie Limburg dat van BC Apollo heeft gewonnen.

De JU20 gaan het opnemen tegen BV Hoofddorp dat van Black Eagles heeft gewonnen.

Ik zal in dit verslag niet teveel over de halve finales van afgelopen zaterdag zeggen behalve dat we betere wedstrijden van beide teams hebben gezien en dat ze beide gewonnen hebben, dit was een beetje te verwachten als je al met 23 en 35 punten voorsprong aan een wedstrijd begint.

Waar ik het wel over wil hebben is het volgende:

Afgelopen zaterdag is een feestje geworden maar feestjes kunnen alleen gevierd worden als mensen ze organiseren en als er spullen aanwezig zijn om het feestje mee te vieren.

Het is onmogelijk om alle namen van de Harlemlakers vrijwilligers die geholpen hebben op te noemen want dan kun je altijd iemand vergeten dus dat ga ik ook niet doen. Maar iedereen (sommigen waren er al vroeg ) die geholpen heeft om het feestje mogelijk te maken onder aanvoering van Rob Vandewynckel.  Heel erg bedankt!!

Dan de mensen die het feestje nog leuker hebben gemaakt zoals:

Speaker Frank Vischschraper

DJ Yanda

Dansschool Moves Hip Hop Crew Unity

En zeker niet te vergeten Albert Heijn Badhoevedorp die ons voorzien heeft van het eten en drinken voor de teams en de hapjes voor de sponsoren en de snacks tijdens en na de wedstrijden, het was super!!

Deze mochten wij klaarmaken in de keuken van Caland Café en de Caland crew willen wij daarvoor, en ook voor hun sponsoring, bedanken.

Vanaf nu gaan alle neuzen van begeleiding en spelers dezelfde kant op namelijk naar de finale in Zwolle op zondag 14 mei ( Moederdag, dus jongens alle moeders willen maar 1 cadeau deze  dag en dat is de beker!! )

De U16 speelt hun finale om 17 uur en de U20 om 19.30 ( niet ideaal in de examenperiode ik weet het, maar er is niets meer aan te doen )

Met de bus ( inschrijven via communicatie@harlemlakers.nl )  of met de auto, met spandoeken en toeters en trommels en vooral schreeuwend in Zwolle op de maat

Let’s go Lakers…let’s go ( klap klap )

The Voice


Beide teams Harlemlakers met 1 been in finale

Zaterdag speelden zowel de JU16-1 als de JU20-1 van Harlemlakers hun eerste halve finale wedstrijd op weg naar de finale zondag 14 mei in Zwolle.

De JU16-1 nr. 1 in hun poule speelden in Utrecht tegen Uball de nr. 4 uit dezelfde poule en heeft deze wedstrijd, volgens verwachting, met 23 punten gewonnen en zich hiermee een goede uitgangspositie verworven voor de thuiswedstrijd.

De JU20-1 van Harlemlakers onder de bezielende leiding van coach Wim met assistent coaches René, Massoud waren eerst vrijdagavond naar de andere halve finale gaan kijken. Deze ging tussen BV Hoofddorp 2e in de A poule tegen Black Eagles 1e in de B poule. BV Hoofddorp heeft deze wedstrijd met 8 punten gewonnen en mag dat volgende week in Rosmalen gaan verdedigen.

Maar nu de wedstrijd van onze JU20-1. Knap 1e geworden in de A poule ( dus de eerste beker is al binnen ) moesten ze afreizen naar Arnhem om te gaan strijden tegen Arnhem Eagles 2e geworden in de B poule ( ze zijn gek op vogels in die poule ).

Coach Wim had zich goed voorbereid door 2 wedstrijden van de tegenstander te gaan bekijken, maar voor de spelers was dit team tamelijk onbekend.

Onder leiding van de wederom meegereisde fysiotherapeut Thomas ( zo zie je nog eens wat van Nederland ) begonnen de jongens aan de warming up in hun nieuwe inloopshirts  met zelfbedachte namen ( ik zag Woef, Stick,  Mizzle, Heisenberg en nog veel meer mooi namen!? ) Na dit professionele begin kon de wedstrijd beginnen.

De eerste paar minuten was het even zoeken naar de vorm en kwamen we een paar puntjes achter, daarna begon het te lopen. Vooral Joey kreeg het op zijn heupen met de ene na de andere score, hij is deze wedstrijd ook onze topscoorder geworden.

Zijn inzet werkte aanstekelijk en we zagen hele mooie acties en punten voorbij komen.

De ruststand was 32-56 in het voordeel van Harlemlakers.

In het 3e kwart moest Arnhem Eagles in de aanval het thuispubliek werd iets luidruchtiger maar kwam niet boven het rumoer van de meegereisde supporters uit Amsterdam uit ( sorry voor mijn stem) De spelers moesten even oppassen maar hervonden zich en eind 3e kwart was de stand 46-77.

De wedstrijd was in de pocket met een 4e kwart wat eigenlijk het minste was stond er na 4 kwarten een eindstand van 54-89 op het bord een verschil van 35 punten!

Met deze toch wel riante voorsprong gaan we volgende week beginnen aan de return.

Zaterdag 29 april wordt een event in de Calandhal met om 12.30 de thuiswedstrijd van de 16-1 en om 15.00 uur de thuiswedstrijd van de 20-1. Met diverse activiteiten rond deze wedstrijden.

Komt allen aanmoedigen en blijf roepen ………..Let’s go Lakers….!

The Voice


 

Het laatste kunstje van U24!

Het is vrijdag 14 april, de Paasdagen staan voor de deur en velen hebben lekker een lang weekend vrij! Wie ook bijna 4 maanden vrij zijn is HL U24 het Bikkel team, de mannen die wel van een geintje houden, maar vooral van basketball. Vanavond moest men voor de 3e keer tegen de heren van Apollo U24. Onze jongste spelers waren met een BB tour bezig in diverse plaatsen in Europe, dus er zaten 9 mannen (tussen de 21 en 24 jaar) in zaal 2 te wachten op het fluitsignaal. Velen waren uitgedost met  allerlei feestelijke accessoires, te weten een te kleine haarband, gele sokken, diverse kleuren langemouwen.nl en natuurlijk allemaal een hele grote brede grijns, ze hadden er zin in en wat me opviel is dat het plezier eraf spatte. Bij Apollo zag ik een nummer 5 rondlopen en die wil je wel in je team hebben kan ik u melden, rustig, uitstekende skills en ook BB met het hoofd!  

Goed, het is 20.30 uur en daar gaat die dan voor de laatste keer dit seizoen, die bruine rakker wordt in de lucht gegooid door de ref. HL zat er bovenop en het ging lekker gelijk op, maar steeds een paar puntjes voor en dat is lekker, vele punten werden gemaakt door wel hele mooie passes, van onze dwergen (lees super guards) het was gewoon smullen en op de bank van HL zat de LOL er goed in, bij Apollo was dat toch anders, maar zo heeft iedereen zijn eigen aanpak. HL ging de rust in met een kleine voorsprong en dat ging door tot het einde. Een paar bijzondere zaken, wil ik toch met u delen. Weet even niet de namen van deze zeer bijzondere en aardige heren met veel, heel veel talent, vandaar de nummers; #5 en #12 van HL ga vooral door met wat jullie aan het doen zijn, jullie spelen pas op 70% dus zit er meer en veel moois in!  En dan onze Nick, even in de medische hoek gezeten die had het gelukkig weer te pakken, met als afsluiter, de dubbele onderhandse vrije worp, helaas het bord werd niet geraakt! Oscar zag ik denken, voordat ik dit jaar ga zeilen met mijn vriendin gooi ik er nog effe een paar in, thanks man! Broer Paul, zag ik wiebelen op die bank, kan niet anders dat die na de zomer weer terugkomt op dit vrolijke bb nivo. Teun, altijd goed voor iets aparts, soms Kobe waardig, maar altijd goed gemutst, toppertje! Robin, leuk haarbandje en weer veel plezier in het BB, hoop je nog eens ergens te zien dunken! Marias, alias The Doktor, elke week een paar andere gekleurde sokken, dank dat je bent gaan studeren in Amsterdam en misschien nog wel belangrijker dan al die 3 punters dit seizoen, een Top mens met een goeie grijns! De dan de man met de mooiste naam; Shaquille, ondanks die knie was die er altijd en het was goed om te vernemen dat het helemaal goed gaat komen, topgozer. Wat zou het mooi zijn als ook zijn top broer, Mistes Gio, ook volgend jaar zijn rentree gaat maken???

En dan, U mistte hem al, onze Daan, Mister Harlemlaker al vele seizoenen actief in het groen. Op de klok staan nog 28 seconden en Daan wordt gewisseld, niet zo maar gewisseld, maar een heuse publieks wissel, veel geklap vanaf de bank en de tribunes! Ma van Daan zag ik even slikken, voor mij een kippevel momentje! Daan dank , heel veel dank voor al die mooie seizoenen, veel sucecs met wat je gaat doen!  

Bovenstaande roedel werd in de hand (soms ook niet) gehouden door Coach (Gid) Gideon, diepe buiging voor wat jij dit seizoen, met dit bijzondere team hebt bereikt!

En dan gaat de zoemer voor de laatste keer dit seizoen en staat de laatste overwinning van seizoen 2016 – 2017 op het scoreboard en zit het erop!

Ik wil allereerst de dames en heren bedanken van het Sport Café, heerlijke koffie en altijd een glimlach, mijn zeer goede vriend Achmed weer veel gelachen, alle ouders dit altijd waar dan ook aanwezig waren en natuurlijk alle spelers, hou het plezier vast, hou het lichaam in shape, probeer nog ergens een tournooi te spelen, geniet van de zomer en wacht vooral rustig af wat de HL leiding gaat doen voor het volgend seizoen.     

De Kenner gaat met vakantie!


OOK DE U16 2 KAMPIOEN!

U162:kampioen! na overwinning in uitwedstrijd op nummer 2 ! Van harte gefeliciteerd mannen !!

 

 

 

 

 


 

Harlemlakers JU18-1 verliest wedstrijd in eerste kwart

Prachtig weer op zondagmiddag een klassieker in de arena en een klassieker in de Calandhal.

Harlemlakers JU18-1 tegen Apollo JU18-1 de nr. 10 tegen de nr. 1

De 10e plek zegt niet dat Lakers slecht is, zeker niet, maar zoals uit de verslagen van dit seizoen blijkt op de cruciale momenten lukt het niet.

Apollo daarentegen is een goed fysiek sterk team daar waar het bij Lakers nog wel eens aan schort.

Maar goed elke wedstrijd begint bij 0-0

Het eerste kwart werden de Harlemlakers weggespeeld de ene turnover na de andere en zo maakten we het Apollo wel heel makkelijk. We waren er niet bij en konden er niets tegenover zetten, dit hebben we bij de wedstrijd van Noordkop precies zo zien gebeuren.

Stand na 1e kwart een teleurstellende 10-27 achterstand.

Er moest iets gaan gebeuren we kunnen veel beter.

Gelukkig werden de spelers alerter het publiek ging als 1 vrouw achter het team staan en dit resulteerde in een 18-18 score in het 2e kwart met een ruststand van 28-45, we hebben wel eens voor hetere vuren gestaan.

Maar iedere keer proberen dichterbij te komen kost heel veel kracht en Apollo bleef ook zijn punten erin gooien.

In het 3e kwart bleven we het goede spel volhouden en wonnen dit kwart met 25-22 dat was klasse!

De spelers bleven hun best doen met soms hele mooie combinaties, maar de achterstand opgelopen in het eerste kwart bleef parten spelen.

 Het goed op schot zijn van Joey ( wow wat een mooie schoten! ) de altijd veel inzet tonende Damian met veel punten deze wedstrijd en het zeer goede spel van de allrounder en zeer sterk verdedigende Mikhail hebben er helaas toch niet voor kunnen zorgen dat de achterstand weggewerkt werd.

Met een score in het 4e kwart van 21-23 werd de eindstand bepaald op 74-90 ( het verschil zit dus in het eerste kwart ).

Helaas geen zege als verjaardagscadeau voor coach René maar de zingende gelukwensen van het team en ouders waren er niet minder om. Het rondje komt wel in Luxemburg!

Volgende week de laatste wedstrijd uit in Weert waar we gaan voor de winst.. Let’s go Lakers!

 

 

1

2

3

4

T

Harlemlakers JU18-1

10

18

25

21

74

BC Apollo U18-1

27

18

22

23

90


U12/2 KAMPIOEN!!

De jongste Harlemlakers hebben dit seizoen hun "mannetje"gestaan en zijn kampioen!!!

Gefeliciteerd, daar mogen jullie trots op zijn!!


 

 

Harlemlakers JU20-1 kampioen in poule en geplaatst voor final-4!

Zondag moest het team van Harlemlakers JU20-1 om 14.45 spelen tegen Celeritas-Donar JU20-1 in Groningen. Het was de laatste wedstrijd in deze poule voor Lakers en bij winst zou de eerste plaats in de 2e divisie A poule en daarmee de final-4 plek bereikt worden.

Donar moest ook winnen om nog zicht te houden op een plek in de final-4, deze wedstrijd was dus voor beide ploegen erg belangrijk vooral omdat er nog 3 andere ploegen op de loer lagen.

Met Dajo en Mees nog geblesseerd en Sam die meespeelde met de U16 en U16/U18 wedstrijd in Den Bosch waar ook vaste assistent Massoud moest coachen, begonnen we de wedstrijd met 11 spelers op de bank ( Hidde, Elijah, Marko, Stijn, Yaron als vaste U20 spelers en Idir, Gijs, Joost, Joey, Mikhail, Onne als vaste spelers uit de U18). Daarnaast hebben we momenteel tijdens wedstrijden ook een fysiotherapeut (Thomas), die ervaring opdoet inzake het meedraaien bij basketbal teams. Dit kwam meteen goed van pas, door kleine blessures moesten Mikhail en Gijs hier meteen tijdens de wedstrijd al gebruik van maken.

Lakers ging voortvarend van start en er stond al snel een 1-6 score op het bord. Donar kwam echter terug en het werd een echte wedstrijd met ploegen die tot de rust om elkaar heen bleven draaien qua scores.

Met de rust stonden de Harlemlakers met 6 punten voor.

Het 3e kwart begon lekker met een score van Lakers maar Donar voelde de druk van het moeten winnen toenemen en bleef aandringen met een resultaat aan het eind van het 3e kwart dat Lakers met nog maar 3 punten voorstond.

De uit Amsterdam meegekomen toeschouwers bleven echter vertrouwen houden in de spelers die als een team gespeeld hebben en in het 4e kwart orde op zaken hebben gesteld en ervoor gezorgd hebben dat na het laatste fluitsignaal een eindstand van 58-72 op het scorebord stond met als resultaat WE ZIJN KAMPIOEN!!!

We zijn kampioen in de 2e divisie A poule en daar hoort ook een BEKER EN MEDAILLES bij, de NBB had ervoor gezorgd dat deze via een tussenpersoon bij deze wedstrijd aanwezig waren en uitgereikt werden door de zeer enthousiaste schorre vader van Mikhail.

Spelers en coaches Wim, René en Massoud en teammanager Roy heel hartelijk gefeliciteerd met deze 1e beker namens alle trouwe supporters.

Maar……..nu op naar de final-4 met de halve finales in de weekenden van 22 en 29 april waarvan we weten dat 29 of 30 april de thuiswedstrijd is.

Het seizoen is nog niet klaar we zijn nog 3 wedstrijden verwijderd van de “echte” beker en het Nederlands Kampioenschap in de U20 klasse, het hoogste haalbare in deze leeftijdscategorie.

Dus………………………Let’s go Lakers to Zwolle!!!


Harlemlakers U18 laat Zwolle winnen in 4e kwart

Zondagmiddag speelde de U18 weer tegen een titelkandidaat in de eredivisie deze keer was het Zwolle.

We moesten even in de wedstrijd komen maar toen begon het te lopen, schoten vielen ( Joey was lekker of dreef ), inside werd gescoord en er werd goed verdedigd.Zwolle was echter niet naar Amsterdam gekomen om te verliezen en hun nr. 9 ( Bart ) schoot werkelijk alles erin en was moeilijk af te stoppen. We bleven echter goed spelen en met de rust stonden we 3 punten voor 42-39

Het 3e kwart bleef de wedstrijd gelijk opgaan, het was knap om te zien dat Harlemlakers zich niet liet wegspelen.

Eind 3e kwart was de stand 60-58 in het voordeel van de U18 van Lakers, het kon nog een spannend 4e kwart worden.

Helaas, helaas de toeschouwers hebben met verbazing naar een team zitten kijken in het 4e kwart wat de weg kwijt was. Werkelijk niets lukte meer en met een 6!-33 run tegen in het 4e kwart waarin Zwolle alle ruimte kreeg om te scoren verloren we teleurstellend de wedstrijd met 66-91.

Hoe is dit mogelijk vragen we ons af, commentaar van 1 van de coaches “we stopten met basketballen” en de coaches kregen het ook niet meer op gang.Het is heel erg jammer dat deze wedstrijd weer onnodig verloren wordt de spelers hebben de eerste 3 kwarten laten zien dat dit team mee had kunnen draaien met de bovenste teams in de eredivisie maar op cruciale momenten gaat het mis.

Nog 3 wedstrijden te gaan dit seizoen, volgende week uit tegen Den Bosch waar we er weer vol tegenaan moeten.

Let’s go Lakers!!


U14-1 eerste Harlemlakers kampioen 2016/2017?

Is de U14 het 1e team van onze mooie club die zich nu reeds kampioen mogen noemen?

In ieder geval zijn zij door de concurrenten na dit speelweekend niet meer te achterhalen en zijn ze officieel kampioen! De stand tot vandaag: Onze groene helden, ongeslagen op de 1e plaats en spelend tegen de nummer 2 op de ranglijst, Akrides.Op het zelfde tijdstip speelden de nummer 3 BVA tegen de nummer 4 Blue stars. 

BVA zou met winst van de resterende games op gelijk aantal punten kunnen komen met onze U14, waarbij het onderling resultaat en met nog een wedstrijd volgende week tegen elkaar, de doorslag zou moeten geven. Echter speelde BVA vandaag tegen de reuzen uit Diemen ( o.a. 2 jongens van ruim 1.90 meter) die vorige week maar net moesten buigen voor onze jongens in een zeer spannende wedstrijd.Zou Blue stars hun opmars kunnen voortzetten en onze boy's al aan het kampioenschap helpen?

Yes, they did!!!

Met een winst van 33-52 hielpen zij onze jongens aan het kampioenschap.

Onze U14 speelde  vandaag zoals een kampioensteam behoort te spelen. Helaas zonder Eldin & David die vaak in de basis starten, maar vandaag met de U12-1 meededen, ging het team nadat de reservetenues gepakt waren, ( wie heeft de tas met tenues toch? 😉) met iets wat vertraging en een smalle selectie richting IJmuiden. Het team wist dat ze wellicht vandaag kampioen konden worden, maar liepen als echte professionals zonder zenuwen hun warming-up.

De scheidsrechter, die ondanks dat hij alleen was, de wedstrijd zeer goed floot, gooide de bal op. Direct was deze een prooi voor de mannen in het groen. Bam!! 0-2 en onze jongens lieten direct zien dat ze vandaag met een missie kwamen.Na het eerste kwart stond er al een gedegen voorsprong op het bord, welke de gehele wedstrijd zou blijven staan.

Darren was met Ravi heer & meester onder het bord qua rebound, waarbij Ravi ook nog eens 22 punten scoorden. Metine was vandaag zeer actief in de verdediging en speelde een zeer goede wedstrijd.Olivier sneed als van ouds door de verdediging; terwijl Damian als guard het spel rustig verdeelden.Caner was rustig en nam goede beslissingen, jammer dat zijn schot on de laatste seconde mis ging!

De actie van de dag, zou niet misstaan als play of the day in de NBA!

Met een sublieme bouncepass dwars door de verdediging heen, wist Jayden de goed doorgelopen Dejan te bereiken, die deze niet bepaald makkelijke bal kalm en beheerst afmaakte. Coach Gideon zag dat het team de wedstrijd onder controle had en kon lekker doorwisselen. Uiteindelijk werd de wedstrijd afgesloten met een 24-44 winst voor Harlemlakers.

Met nog 3 wedstrijden in deze competitie te spelen  is de U14 zoals gezegd kampioen! Jongens, laat zien dat jullie een waar kampioensteam zijn en doe jullie best om de rest van het seizoen ongeslagen te blijven! Soms is het oogstrelend wat jullie laten zien.

Hou dit vast en laat jullie trouwe aanhang ook in de laatste 3 wedstrijden genieten van jullie spel!

Go Harlemlakers!! Go U14!! 

Een bevlogen supporter

 


HL U24 op KOOP avond tegen BAL U24. 

Ik ben weer over “ Het Drama in Wijchen “ heen en had wel weer ff zin om te kijken hoe onze boys uit deze mentale crisis zijn gekomen!? Nog één ding hierover; Het is zo zonde, ik gunde het die guys in green het zo, dat ze naar Zwolle mochten gaan (zit trouwens een heerlijke gele M op de hoek) 

Tijdens mijn voorbereiding op deze game tegen BAL, zag ik dat het op een donderdag werd gepeeld?, dus ik nog informeren is dat wel correct, normaal is het toch op vrijdag? Het was correct? Dus de tribunes waar heel mager gevuld, bij elkaar 12 personen, weer verdeeld over ouders, toppers uit een ander team en twee verdwaalde handballers, die aan het napraten waren in de kantine, jaja met een biertje!. HL had op deze KOOP avond wel 8 man op de been, de rest was geblesseerd, heerlijk aan het skiën of gewoon aan het werk, daarin tegen liepen er twaalf bomen van kerels van BAL, hun warming up te doen, zo te zien hadden die er wel zin in!. Drie refs, waarvan ik er twee had gezien tijdens het drama in Wijchen, het zal niet waar zijn he, dacht ik nog. De ene had een te korte broek, kan, maar ziet er niet uit, de oudere (coaching ref) van het trio zag er lekker volwassen uit en die andere meneer was volgens mij een beetje boos dat hij MOEST fluiten, wellicht had die graag willen gaan winkelen! Toch werd de bal in de lucht gegooid en gingen we aan de slag, onze mede basketballers uit het zuiden, waren zeer ongelukkig met hun doelpogingen, wij vonden dat niet erg want ook wij gooiden er weinig tot niets in! (1e kwart 5 hele punten voor HL). Het liep niet lekker, de flow kwam er maar niet in, het was rommelig en het had niets weg van de game in de Dutch Talent League! Het had meer weg van een vriendelijk potje met een vrienden team, is ook leuk, maar ja ….

De ref die wilde winkelen leek mij op zoek te gaan naar slachtoffers, praten, iets met een waarschuwing vingertje in de lucht en daar dan weer met zijn platte hand op slaan? En jawel, hij begon met uitdelen, het leek wel of  HL 100 jaar bestond, vele T werden er uitgedeeld, het hoogte punt was twee T aan de aanvoerder van HL oftewel een D fout en ik maar denken dat je dan een extra keer mag douchen! Beide teams vielen in de prijzen, BAL hervond zich, net zoals hun 3 punters die gingen vallen, gelukkig ging de zoemer en mocht ik aan de heerlijks capu!

Tijdens die capu, dacht ik aan onrecht, niet begrijpen waarom je daar staat, het is toch ook jouw  hobby, heel Nederland schreeuwt om communicatie, het aanvoelen van een game, waarom geldt dat niet voor dei mannen in het oranje? Vanuit huis ben ik iemand die hand in eigen boezem steekt, begin  bij je zelf en verbeter de wereld oftewel ga eerst basketballen, maar hier kin je niet tegen op!

Ik besloot om in de kantine te blijven zitten, lekker warm en dan hoor ik ook niet die fluiten van de refs. Ik zag dat de mannen van HL terugkomen tot 2 punten, trost keek ik naar die tijgers en dacht; erop en erover! Dan loopt dat helaas helemaal anders, beiden teams zijn alleen maar bezig met de refs, je hebt KOOP avond, maar dit was een REFS avond, zonde jammer en helaas, BAL gooit vele drie punters en weg is de bijna gelijke stand oftewel na 8 capu’s ging gelukkig de zoemer (dacht ik te horen) en werd er met een kleine punten verschil gewonnen door de mannen van BAL, dat wordt een M’etje op de terug weg! Het is jullie gegund mannen, till next time!   

Toch even vermelden dat al die 8 jonge mannen van HL er stonden en dat dit dan zo moet eindigen, nogmaals jammer guys, we zitten nog bij the final six en ik vermoed dat er nog wel iets meer in zit als we er allemaal zijn, DTL beware the green guys are not ready! Mannen zaterdag staat UBAL< op ons te wachten, lekker hoor, iedereen beter en aanwezig ik denk zelf over de 100 punten, nu al dank! 

Nog twee opmerkingen, gaarne niet meer op een KOOP avond BB, het woord zegt het al KOOP avond! En ik vroeg me af of die shoppende ref geen pijn in zijn wijsvinger had, omdat die de hele avond maar aan het uitdelen was!

De Kenner


Harlemlakers JU20-1 pakt winst na superspannende wedstrijd in Hoofddorp

Locatie: Hoofddorp

Teams: BV Hoofddorp JU20-1 tegen Harlemlakers JU20-1

Inzet: grote stap richting final-4 in Landelijke tweede divisie A.

Dit was de wedstrijd waar beide teams naar uit hadden gekeken, beide met maar 3 verlieswedstrijden ( waaronder de winst in de thuiswedstrijd door Lakers met slechts 3 punten ) Supporters van beide teams waren massaal toegestroomd en de tribune zat vol, de sfeer zat er goed in en iedereen ging er eens goed voor zitten en staan. Hoorden we nou iemand met een stem als een megafoon?!

Let the game begin.

Het eerste kwart leek wel een 3 point contest, van beide kanten gleden de ballen van ver door het netje.Dan weer kwam Lakers voor dan weer Hoofddorp, het was genieten voor het publiek, de spelers maakten er een sportieve spannende wedstrijd van.

Rust 43-40 voor thuisploeg.

Na de rust ging het er toch anders aan toe.Harlemlakers kwam voor en zorgde door het goed verdedigen van de schutters van Hoofddorp dat deze het netje haast niet meer konden vinden. Toch bleven de ploegen om elkaar heen draaien en als het Lakers publiek dacht even rustig te kunnen ademhalen dan kwam Hoofddorp toch weer dichterbij en zelfs weer voor.

Teamwork en een sterke bank, onder aanvoering van een zeer goed voorbereide en soms springende coach met Coole assistenten hebben er uiteindelijk toch voor gezorgd dat de winst in handen kwam van een getalenteerd team dat na het laatste fluitsignaal met een soort Maori dans de overwinning vierde.

Eindstand 72-78

Harlemlakers JU20-1 staat nu eerste maar is nog niet helemaal zeker van de final-4 omdat in deze competitie alle ploegen zeer dicht bij elkaar staan. Maar met nog 2 wedstrijden te gaan, volgende week zaterdag om 16.30 thuis tegen New Stars en 26 maart uit tegen Celeritas Donar, staat de ploeg toch al met 1 teen in de final-4.

Let’s Go Lakers…… to the Final

Nb:Bekijk de foto’s  die zijn gemaakt door de huisfotograaf van BV Hoofddorp Jan v.d. Bilt en met zijn toestemming toegevoegd:

HIER

 

1

2

3

4

T

Hoofddorp H0 1

24

19

13

16

72

Harlemlakers H0 1

24

16

22

16

78

 


Lokomotief JU18-1  dendert over gehavend Harlemlakers JU18-1 heen

Eindstand 104-47

Meestal staat dit aan het eind van het verslag maar nu staat het er maar vast en hebben we het ergste gehad.Deze stand is het  U18-1 team van Harlemlakers onwaardig. De thuiswedstrijd was ook verloren maar na verlenging en met maar 3 punten.

Nu stond er een Lakers team met 9 spelers waarvan 5 spelers van de avond ervoor nog een late zeer intensieve wedstrijd in de benen hadden met de JU20-1 en voor zelfs 1 speler was dit al zijn 3e wedstrijd na ook op donderdagavond met de U24 meegespeeld te hebben en er ontbraken 3 vaste en niet de minste spelers.

De meegekomen U16 spelers moeten door het meespelen met de U18 veel leren maar werden nu ook overdonderd door het sportieve geweld van Loko ( Loko moest wat goed maken na verlies een week ervoor en waren dubbel gemotiveerd ) dat was ook nog onze pech.

Vorige week had Lakers  met maar 4 punten van titelkandidaat Leiden verloren dus op volle sterkte hadden we het Loko opnieuw moeilijk kunnen maken.Nu zijn we niet we niet eens losgekomen van de startblokken en voor de coaches was het ook onbegonnen werk.

Laten we deze wedstrijd maar snel vergeten en ons richten op de thuiswedstrijd volgende week tegen Zwolle welke wij hopelijk weer op volle sterkte tegemoet kunnen treden.

Let’s go Lakers….

 

1

2

3

4

T

Lokomotief U18-1

23

21

25

35

104

Harlemlakers JU18-1

10

13

13

11

47

 


 


 

HL U24 ontvangt Donar U24

 Woh, bent u er klaar voor, het was me namelijk weer een BB avondje in De Tempel van het Amsterdamse basketbal! Ik had er zin in, om weer op die tribune te zitten, alwaar altijd dat stuk reling in de weg zit, maar ik ga niet klagen, want WE zitten er weer, samen met de harde kern van HL en twee gasten, wiens zoon bij Donar speelt en vroeger is besmet met het basketbal virus, ja ja bij HL. Even weer bijgepraat, zag dat de bank goed gevuld was en dat de focus er van verleden week nog steeds in zat! Dus  gauw nog een capu en gooi die bal maar in the air brothers!

HL zat er meteen bovenop, weinig fouten en de bal circulatie was hoog en dan wordt het ook voor onze Noordelingen moeilijk. De defence stond als een dijk, niet door heen te komen!! De schutters van Donar vonden dit maar niets, dus weinig tot niet geschoten, vele malen werd er door die aardige coach gewisseld, maar het team van Donar ging niet lekker, het lukte niet. Dus dachten onze NINJAS, dan gaan wij even aan de bak en gunnen de HL U24 fans een mooi avondje BB. De flow zat er weer in, mooi om te zien welke spelers elkaar goed begrijpen, er staan bijna twee teams die elkaar aanvoelen, elkaar iets gunnen en vooral het team belangrijk vinden!

 Drie nummers wil ik u voorleggen, # 14 die had het te pakken, alle rebounds (80%) waren voor hem, hij werd goed bediend en dan kan je heerlijk dunken, pakte lekker zijn puntjes mee, heeft sinds gisteren een nieuwe playstation 4, dat vinden wij mooi en daar worden wij blij van, # 11 vanaf nu is zijn nickname “ De Sloper “ snoeihard gewerkt, maar heeft  alleen geen technische opleiding?! Ik hoor u denken, hoezo? Klok van de 24 seconden deed het even niet, die was omgevallen, dus die #11 loopt er even heen om het allemaal te bekijken, hij gaf die klok een klap en wij zagen met open gevallen mond dat de lamp gewoon uit elkaar knalde, ook hier genieten we van, want de hulptroepen hadden al weer heel snel een nieuwe klok, dus gewoon doorgaan, HL zat nog steeds in de flow en de voorsprong liep aardig op en dan het volgende  gaat u er even voor zitten AUB, pak een koffie of iets sterkers, laatste kwart voorsprong meer dan 20 punten er wordt een fout gemaakt op #13 (mooi nummer! ongeluks nummer of een geluks nummer) wie het weet mag het zeggen, speler gaat op de lijn staan, kijkt naar de bank, zoekt zijn coach, die knikt en lacht, speller pakt de bal en gooit die ONDERHANDS in het netje, gek gekker leipe shit werd de bank, tribune vol met verbazing, wat doet ie nou?! Alsof er niets aan de hand is, pakt die weer die bal voor de 2e poging, kijkt weer naar die coach en hatsee weer In het netje, het dak ging eraf, wat was dit nou weer, het hoorde bij die avond, dit heet basketbal plezier. Wat ik ook mooi vond was dat de coach van Donar ook applaudiseerde voor deze acties, die speler zal maar je zoon zijn! 

Dan ineens gaat de zachte zoemer voor het einde van de game en stond er 78 – 54 op het score bord en wordt er en klein feestje gevierd door de spelers en worden wij ‘ Fans “ bedankt voor onze bijdrage.  Hier loopt een geweldige mix van dwergen (max. 1.85 ) en een paar reuzen (minimal 2.04) aangevoerd door een technische staff die er iets heel moois van hebben gemaakt en ze zijn nog niet klaar!!

Na afloop heb ik nog even een medische ronde gelopen en als goed kenner natuurlijk wat gouden tips gegeven, maar gelooft u mij, het zit goed tussen de oren, het plezier spat eraf, de blessures worden minder en ze kunnen nog basketballen ook, heren een diepe buiging!

 De teammanager U24 gaf mij onder het genot van een witte wijn een geschiedenis lesje, ik geef u gewoon de namen RICK BARRY en ONUAKU, tik die in bij de afdeling You Tube en dan kunt u zien hoe het eruit ziet en waarom wij een  hele leuke basketbal avond hadden!

 Graag tot volgende week, u weet wel waar en waarom en waarvoor!    

De Kenner


Thriller in Landslake,  punten gaan naar de Harlemlakers

Na vorige week beland te zijn op de eerste plek in de Landelijke U20 competitie moest nu gewonnen worden in Landsmeer om deze positie te verstevigen. Landslake Lions J20-1 is een ploeg met een paar voor ons bekende spelers die ook meespelen bij de Heren1 van Landsmeer in de promotiedivisie het zou dus geen “eitje” worden.

Er was veel publiek aanwezig om te gaan genieten van deze wedstrijd. En als ik voor mijzelf mag spreken, ik heb genoten.Het is een wedstrijd geworden met alle ingrediënten van een Thriller.

Duels tussen de beide guards Idir en Nino ( ik heb te weinig bbal kennis om te zeggen wie beter was ) maar van beide spelers gaan we de komende jaren nog veel horen.

Fanatieke gevechten met oogcontact tussen de spelers Marco en Yoeri, zelfs na het fluitsignaal de bal niet loslaten.

Rebound na rebound pakkende Mees.

En de teveel om op te noemen andere spelers van beide teams die in de flow van de wedstrijd hun talenten konden laten zien.

Het scoreverloop ging op en neer met  3 minuten voor tijd een 2 punten voorsprong voor Landslake.

Toen ging door een ongelukkig gegooide bal een van de scheidsrechters neer bij een stand van 74-74 even een 5 minuten onderbreking om te kijken of de scheidsrechter weer verder kon, sommige zijn voor minder uitgestapt, maar deze bikkel niet en de wedstrijd kon hervat worden.

Nog steeds bleef het spel over en weer gaan maar met nog 6 sec stond er een 4 punten voorsprong 74-78  voor Harlemlakers JU20-1 op het bord en die stond er nog steeds bij het eindsignaal.

Jongens het was echt top hoe jullie allemaal gespeeld hebben en vandaag was ook duidelijk te zien dat je alleen kunt winnen door als team te spelen.

De coaches Wim, René en Massoud zijn wel een paar jaar ouder geworden na deze spannende wedstrijd, maar leuk was het wel!

Nu 2 weekenden geen wedstrijd wat voor deze schrijfster haar stem ook beter is maar daarna is het weer voluit gaan.    LET’S GO LAKERS

 


HL U24 op bezoek bij New Heroes U24

Ik moest even omschakelen, normaal spelen de mannen altijd op vrijdagavond, maar nu ging de bal op zaterdag om16.00 uur sharp de lucht in. Een dag om bijna niet te vergeten, heel Nederland in het wit, temperaturen die men in Finland normaal vindt en waar je rendieren een groot plezier mee doet! Zelfs in de Maaspoort was het aan de kille kant, prachtige lege zaal, altijd weer leuk om bekenden uit Den Bosch te mogen begroeten, koffie prima en daar stonden ze dan de “ mannelijke “ harde kern van HL, lekker aan de babbel, goedlachs en hopende op wederom een lekkere pot basketbal. Nog even de ref’s gegroet (ook die hadden het koud) maar hadden zin om ook hun hobby uit te voeren.

We (6 hele fans) hadden ons genesteld in vak C3, gezamenlijk met die 17 van New Heroes, zeg maar net geen volle bak! Pats boem, het is 1600 uur, de bal ging de lucht in and the game was on! De heren van NH waren aan de grote kant, maar zo te zien nog erg jong, maar zeker talentvol! De mannen van HL, moesten nog even zoeken, ik werd er toch wel ietewat nerveus van, het gaat toch niet gebeuren he, in deze winterse entourage! Tweede kwart hadden de “ guys in green “ de flow weer te pakken, dus alle meegereisde supporters waren in hun nopjes en men had zelfs tijd, om met veel enthouisasme aanwijzingen te geven!? Vandaag was het een “ Team Effort “ geen uitblinkers maar 12 mannen die voor elkaar werkten, heel hard werkten. Twee nummers, 7 & 14 hadden het te pakken. Nr.7 was on fire, alles lukte, behalve dan die “ behind the back “ passes, vanuit het publiek hoorde ik iemand zelfs roepen; The White Mamba is in the house, dan weet je als basketbal liefhebber dat er mooie dingen worden gedaan, soms vele ?????, maar ook dit moet kunnen. Tenslotte stond men constant met 16 punten voor. Nr. 14 ging lekker, vele rebounds waren voor hem, er straalde kracht van uit, hij was de baas onder die ring en dat zien wij kenners erg graag! Maar vooral “ alle “ nummers waren op dreef , alles en iedereen deed wat de coach had opgedragen en pakte zeer goed uit en wetende dat die ene dwerg rustig op de bank zat en aan het genezen is van een vervelende blessure, als die weer operationeel is, kunnen er nog heel veel leuke dingen gaan gebeuren bij HL U24. Ondertussen liep HL steeds verder uit, dan zie je dat de jeugdigheid van New Heroes ze parten gaan spelen. Let wel, er lopen daar ook mannen rond, die weten hoe je een bal moet gooien, als deze mannen het voor elkaar krijgen om volgend seizoen nog bij elkaar te blijven en vooral meer fysiek aan de bak te gaan, kan de Maaspoort voller komen te zitten dan afgelopen zaterdag. Want hoe je het ook went of keert het is een geweldige competitie die U24!  Nadat de aanvoeder van HL nog wat grote bogen ballen gooide, die heerlijk rustig, het netje beroerde, stond er in die koelkast uiteindelijk 66 – 84 op het scoreboard! 

Nog even een vraag aan de technische dienst, waarom staat die zoemer zo hard? Schrijft iemand dat voor? Leiden heeft ook zo’n nare harde zoemer, je kan niet effe wegdromen! Ik hoor wel wat de reden is en weer bedankt.   

Aanstaande vrijdag, zeg maar 17/2, komt Donar op bezoek, deze heren verstaan het 3 punt schieten als geen ander, benieuwd wat onze mannen hier tegenover gaan zetten. Ik hoop weer een team prestatie! Zeg maar een combi van de game tegen TBG en New Heroes, dan weten jullie genoeg, toch?

De Kenner


 

JU18-1 verliezen definitief zicht op final four na onnodig verlies

Nadat vrijdagavond de gehele U18-1 geholpen had bij de voorbereidingen voor de bekerwedstrijd van de U24 ( top gedaan jongens! ) en 7 spelers op zaterdag bij de U20 meegedaan hebben, was het op zondagmiddag tijd om te spelen tegen Noordkop JU18-1.Het was de 3e wedstrijd in een weekend voor Idir, complimenten dat hij na al 2 vermoeiende wedstrijden gespeeld te hebben, weer zin had om tegen bekende spelers voor de winst te gaan.

De teams stonden gelijk in punten en wie er zou winnen had theoretisch nog kans om de final four te bereiken.

Wat een leuke, gelijk opgaande wedstrijd had kunnen zijn was vanaf het begin teleurstellend van de kant van de Harlemlakers. Binnen no time stonden we met 0-10 achter en wetende hoe goed de spelers van Noordkop kunnen schieten ( 3 driepunters achter elkaar ) en met ook een speler van boven de 2.10 in hun team, bleek na afloop van de wedstrijd dat deze achterstand niet meer is ingelopen ondanks dat er hard gewerkt is door de spelers van Harlemlakers.

De tegenstander is geen moment in gevaar geweest en heeft met af en toe onnodig geduw en getrek de punten mee naar Den Helder genomen. Eindstand 54-70!

De final four is uit zicht maar er komen nog interessante wedstrijden aan waarin zeker winst voor spelers en team valt te behalen. De toeschouwers gaan ook zeker nog genieten de komende wedstrijden. Let’s go Lakers!!!

 

1

2

3

4

T

Harlemlakers JU18-1

8

17

13

16

54

Noordkop JU18-1

22

23

11

14

70


 

JU20 zien final-four dichterbij komen

Na een mooie vrijdagavond in de Calandhal waar het HarlemLakers DTL U24 team een goede stap zette richting de finale van de beker begon daarna het weekend met de “gewone” wedstrijden.

Gewoon kun je de wedstrijd van de JU20 tegen Apollo JU20 eigenlijk niet noemen. De spelers van beide teams zijn geen onbekenden van elkaar, buiten het veld vrienden, in het veld sportieve tegenstanders.Weet dan ook nog dat beide teams voor deze wedstrijd de 2e plek deelden en dat voor de wedstrijd bekend werd dat de nr. 1 uit Hoofddorp de punten in Rijswijk achter had moeten laten dan is de conclusie dat er om de eerste plaats gestreden werd in deze fase van de competitie.

Na Mick, Riaz en Ryan was het nu de beurt aan Sam uit de U16 en tevens ook vaste waarde in de U18 om te debuteren in de U20.

Het werd een spannende wedstrijd waarin Apollo tot de rust het meest succesvol was met scoren wat resulteerde in een 29-32 stand.

Na de rust was het duidelijk dat we fanatieker moesten gaan spelen daarom ging het Lakers publiek als 1 man/vrouw achter het team staan en de aanmoedigingen zorgden er mede voor dat HarlemLakers voor kwam zelfs op een royale 15 punten. De vermoeidheid en misschien de zenuwen begonnen toch wel parten te spelen maar de spelers hebben het vol gehouden en konden na het laatste fluitsignaal een 66-62 eindstand in het voordeel van Lakers op het scorebord zien staan.

Top gespeeld mannen!!

Hidde, Elijah, Marco, Stijn, Yaron en de helaas nog niet herstelde Dajo als vaste spelers van de U20 wisselend aangevuld met Gijs, Idir, Joey, Joost, Mees, Mikhail en Onne uit de U18 maken dit team een kandidaat voor het Nederlands kampioenschap in de U20 tweede klasse competitie ( het hoogste niveau voor deze leeftijdscategorie ).

Ze hebben afgelopen zaterdag met de zevende winstpartij op rij een goede stap richting final-four gezet. Jongens komende zondag spelen we uit tegen Landslake waar we voor de achtste winstpartij gaan. Let’s go Lakers!!

Q1      14-20

Q2      15-12

Q3      20-13

Q4      17-17

Eind    66-62


Halve finale Beker HL U24 - TBG Dragons U24.

Wat een Basketbal feest op vrijdag 3/2 in de Calandhal! De voortekenen waren zeer goed, het zou een echt avondje basketball worden, met alles erop en eraan! Super promotie, mooi programma (boekje), DJ, een top dunker, PONNE Dansschool en een heuse VIP tribune(tje), goede speaker en twee ploegen die elkaar aankonden! Rond 19.56 uur, betreed ik met twee gasten de Calandhal en iedereen wordt ontvangen alsof het BN’ers zijn, allemaal een geweldig mooi HL shirt aan, op de video met anderen en op naar zaal1!

WAUW, wat is hier gebeurt, ik waande me even in Madison Square Garden, volle tribunes (ik ben bij 631 gestopt met tellen), activiteiten op en rond het veld en je voelde het; De sfeer is zeer positief! Ik zag de HL mannen bezig met hun warming up, ik zag het; de focus zat erop, de koppies strak, alleen maar bezig met die bal, maar ook af en toe even omkijken (genieten heet dat) zoekend naar familie en/of vrienden en dan die lichte lach en een klein knikje, zo van; Het komt goed! Even nog voorstellen aan het publiek, die meneer van het licht was af en toe de spelers kwijt of liepen de spelers nou die meneer van het licht te pesten?! Wat was dit mooi en er was nog geen minuut gespeeld, dit is wat je graag elke week wil zien (toekomst wellicht)

Hup die bal in de lucht en daar gingen de heren van HL, vol gas richting de basket en ze vielen lekker en soepel, er werd gebasketbald en de mouwen waren reeds opgerold, ik zag passie, ik zag een team, ook op de bank, er werd met het bekende hart gespeeld. Ik verslikte me bijna in een stukje kaas met een uitje, geen probleem blijven genieten! Al gauw hadden de mannen van Gideon en Chris, een kleine doch leuke voorsprong van zo’n 10 punten. De harde kern van HL moedigden hun oudere U24 collega’s zeer goed aan en konden heerlijk genieten van de vele dingen die zich on court afspeelden! De nr. 8 van HL, had de afgelopen week een medische tegenslag ondervonden, maar hij stond er, helemaal ingepakt en strijdbaar als altijd! Ik wil toch even een diepe buiging #1 maken voor de mentaliteit van deze guard en geloof me, in Wijchen ben je niet te houden!  En dan is het ineens rust, zoals gewoonlijk even bijpraten, drankje, hapje, lachen en ik hoorde veel: het moet kunnen.

Bam en ineens de muziek weer aan en daar stonden de heren en dames van Dansschool Ponne, wat een geweldige show, alles ging gelijk, intensiteit spatte eraf, heb ik wel meer gezien maar dan in Madison Square Garden, moeten we ook in de gaten houden!

Gelukkig ging HL gewoon door waar ze gebleven waren en wel met goed basketballen. De heren uit Wijchen waren het even kwijt, de schoten vielen  niet en men wist niet zo goed om te gaan met de defence van HL, lekker toch? Bij de Dragon hebben ze # 13 rondlopen, die gooit, als die op dreef is alles erin en van de gekste afstanden. Maaaaaaaar HL heeft #11, een top verdediger, die #13 werd helemaal gek van onze # 11, buiging #2! Dan wil ik toch ook nog even over #12 van HL zeggen, als we deze jonge man goed begeleiden gaat/kan hij weleens heel ver komen! buiging#3  en dan mijn favoriete speler #6 (en ook nog een zeer aardige gozer ook) die had de avond van zijn leven! Inzet, knokken, taak uitoefenen, af en toe naar zijn vriendin kijkend en dan vallen ze, is 27 punten goed, dat is zeer goed, buiging #4 Het trio in oranje / zwart wil ik zeker de complimenten doen toekomen, voelde de game aan, waren duidelijk en consequent! Later nog even met het vrouwelijke deel van dit trio gesproken en heb haar en haar beide mannelijke collega’s gecomplimenteerd, buiging #5. En dan is het over en staat er en mooie overwinning op het bord. Aanvang after party, nog even iets gewonnen in de loterij, bittergarnituur en allemaal geode en wilde plannen voor de toekomst, het leeft in de Calandhal!

Nu nog naar Wijchen voor de 2e match, maar het kan geloof me! Amsterdam zal op zaterdag 25/2 leeg zijn, niemand zal op straat lopen, er zullen bussen worden ingehuurd om gezamenlijk naar Wijchen af te reizen, Ziggo sport een leuk item? Of kunnen we live streamen, voor degene die de bus hebben gemist!?

Ik heb nog drie buigingen over, t.w. #6, #7 en #8. # 6 gaat naar de dame en heren van het Caland Café, #7 gaat naar de sponsoren die dit allemaal mogeljk hebben gemaakt en hopelijk blijven maken, #8 naar het bestuur van HL en alles en iedereen die heeft geholpen om hier een onvergetelijke avond van te maken! Nou nog 1 buiging dan; Het uitzinnige Harlemlakers publiek!

Madison Square Garden, Wells Fargo Stadion, Caland hal, ZIGGO dome, een mooi rijtje!

Allen, dus velen, tot zaterdag de 25e februari, geef je op via de verschillende social media kanalen en help die mannen van U24 om naar de finale te gaan, ik gun het ze zo!!!

De Kenner


 

Harlemlakers speelt halve finale basketball in de Dutch talent league:

https://www.westerpost.nl/topsport-in-nieuw-west/

 

 


Huishoudelijke mededelingen.

Een vereniging draait op vrijwilligers en helaas ook op geld. Dit geld wordt opgebracht door de contributie of door b.v. sponsoring.

Vorig jaar is het eerste deel van de contributie verstuurd.Deze maand is het 2e deel verstuurd met verzoek om deze voor de 28e te betalen.Echter een aantal leden hebben hier nog geen gehoor aan gegeven.

Mocht het allemaal niet zo lekker gaan financieel, neem dan contact op met de penningmeester om iets af te spreken via: penningmeester@harlemlakers.nl.

Ook als je de link van Collect Call niet hebt gehad, neem dan contact op. Zonder inkomsten kunnen wij als vereniging niet functioneren.

Teamindeling.

De TC is al zachtjes begonnen met nadenken over volgend seizoen.

Belangrijk daarbij is dat we weten hoeveel spelers we nog hebben volgend seizoen.

We hopen natuurlijk dat jullie allemaal bij ons willen blijven basketballen, maar het kan ook heel goed zijn dat je er geen tijd meer voor hebt, of gewoon geen zin meer hebt in het basketballen. Let dan op dat je bijtijds opzegt, dit dient voor 1 April te gebeuren.

Meer informatie op de site: www.harlemlakers.nl.

NU IETS LEUKS!!!!!!!!

Vrijdag 3 februari spelen onze U24 mannen om de beker in de halve bekerfinale tegen TBG Dragons.

Komt allen aanmoedigen.

We hebben een leuk voorprogramma, o.a. een loterij met mooie prijzen en tijdens de half-time een demonstratie van een top streetdance team van dansschool PONNE.

Het voorprogramma begint vanaf 19.00 uur.

De wedstrijd begint om 20.30 uur.

 


"BALLENBAL" dankzij " Vrienden van Harlemlakers "

Vorig voorjaar is een " Vrienden van Harlemlakers"- actie gestart.

Deze actie heeft 750 Euro opgebracht dankzij giften van 50 tot 100 euro.
Intentie was om het geld te besteden aan een extra voor de teams , die we uit de normale begroting niet kunnen financieren .

Hebben we in januari gedaan ! Alle teams die met een grote bal spelen ontvingen een mooie Wilson wedstrijdbal ( officiële NCAA - bal ) daarnaast kreeg ons vlaggenschip U 24 ( een door de NBB verplicht gesteld ) rek met zes ballen voor het inschieten De teams zijn zeer blij met de ballen!

Onze " Vrienden " zijn :

Rob Vandenwynkel 
Wytse Goud 
Ans Vos 
Robbert en Ingeborg Slim 
Martine van Hoorn 
Hetty Vogel 
Rene Vlaanderen 
Niek Heering 
Jan Lex Draak 
Ron Driessen 
Marjan Mak 
Pieter van Blaricon

Het bestuur bedankt namens de teams onze " Vrienden van Harlemlakers " zeer hartelijk !
Binnenkort starten we weer met de ronde voor 2017 van de Vrienden-actie !!!
Wie doet mee , we stellen je bijdrage zeer op prijs !! 

Opgeven en informatie bij Peter Haarms , voorzitter , peterhaarms@gmail.com

 


 

NA 010 EN DE DRAAKJES NU OOK DE NOORDERLINGEN VERSLAGEN DOOR JU18-1

Hier eindelijk weer een verslag van het JU18-1 team, schrijfster was even “not in the house”. Over de eerste 2 wedstrijden na de winterstop kan ik zeggen, wij hebben zowel van Rotterdam als de Arnhemse Draakjes gewonnen. Nu moesten we aantreden tegen de noorderlingen van RTC.

Van dit team hebben we de eerste competitiewedstrijd dik verloren maar in de beker weer gewonnen, dus het kon alle kanten op.
De eerste paar minuten ging het de verkeerde kant op ipv 8-0 voor stonden we 2-11 achter dat was even schrikken en na het eerste kwart stond het 11-20.

Maar waar in het begin van het seizoen de koppies nog wel eens gingen hangen bleef nu iedereen bij de les en na een 26-9!! run stond het met rust 37-29 voor de boys van Lakers.

Het bleef echter oppassen 8 punten voor is niet heel erg veel tegen een team met 1 hele sterke speler, Rienk genaamd. Maar we hebben hem kunnen intomen door sterk te verdedigen en we bleven onze punten erin gooien.

De winst bleef in Amsterdam met een eindstand van 70-58 en dat was lekker zo blijven we zicht houden op de bovenste 4. Na komende vrijdag als team aanwezig te zijn om onze U24 aan te moedigen, hopen we op veel support bij onze wedstrijd as zondag om 15.00 uur tegen Noordkop, dit team staat gelijk met ons en natuurlijk gaan we voor de winst.

Let’s go lakers!

1 2 3 4 T
Harlemlakers JU18-1 11 26 18 15 70
RTC NOORD 20 9 18 11 58


 

020 U24 meets 010 U24.

Titel even geleend vanuit de voetbal scene oftewel de nr. 1 tegen de nr. 6, een mooie poster was de basis voor een mooie game! Wederom  afgeladen die Calandhal, grote schalen met bitterballen verlieten continu  de keuken, die meneer achter de bar bleef rustig, heel rustig, koffie oke, witte wijn was op en ik zou als ik jullie was er even iemand bijzeten aanstaande vrijdag, want het dak gaat eraf! U24 gaat de strijd aan om in de finale van de beker te komen!! Be there, not there dan you krijgt er spijt van!! De organisatie, onder leiding van Rene, een zeer betrokken BB liefhebber en wat mij aangaat de drijfveer voor het huidige HL, heeft een heel programma samen gesteld en we kunnen nog prijzen winnen ook, een top DJ, dansers, zeg maar een avondje ABA! (Amsterdam Basketbal Association)

Goed, beide teams hebben de warming up achter de kiezen en zijn er klaar voor, het ging de lekker gelijk op, wat puntens achter en weer puntjes voor, de mannen waren aan elkaar gewacht. Maar er was iets? De drie mannen gehuld in oranje en zwart, hadden niet hun avond, vele rare, zeg hele rare beslissingen, wat zij mochten, mochten wij niet en omgekeerd. Ik noem dat niet consequent fluiten, niet de game aanvoelen zeg maar je eigen game spelen! Dan wordt het toch ineens een andere game, dan wordt het hun game en dat kan nooit de bedoeling zijn, toch REF’s? 010 zat vanaf het 3e kwart goed in the game, HL was nog zoekende, maar nog steeds ging het gelijk op. Ik ga hier niet de REF’s de schuld geven omdat mijn motto is; verbeter de wereld en begin bij jezelf ! maar het heeft wel invloed (game aanvoelen). Ook moet ik zeggen dat er bij 010 zeker 6 mannen rondlopen die wel degelijk kunnen basketballen, mooie strakke passes, slimme plays en ja die 3 punts schoten en dan gaat het hard! Ik  blijf het zeggen; HL doet zich soms tekort, ook daar lopen mannen rond die heel goed kunnen ballen, maar op een of andere manier is het nog steeds geen team, het is wel altijd gezellig en dat is ook wat waard, maar als BB liefhebber wil je elke week zo’n game als in Leiden. Als Kenner denk ik ook dat we beter uitwedstrijden kunnen gaan spelen, het lukt niet zo goed in die Calandhal. Uiteindelijk was het verschil maar 15 punten, je gunt het die mannen zo! Rotterdam verdiend gewonnen dus gefeliciteerd

Maar weet je wat nog vervelender is, als je lekker naar huis gaat en je ziet een wit stukkie papier onder je ruitenwisser zitten! Die kreeg ik van de REF’s van de Gemeente Amsterdam en hij heet “ medewerker OM “ , ook die voelt de game van het leven niet aan

Toch mannen van de groene brigade, jullie hebben wel de stijgende lijn te pakken, ga lekker in gespek deze week, have fun, maak je koppie leeg en focus je op aanstaande vrijdag en wat helpt is steeds tegen je zelf te zeggen: NOT IN MY HOUSE! Draakjes!

Voor BB liefhebbers uit Amsterdam en omstreken, wees op tijd want vol is echt vol op vrijdag 3 februari 2017!

De Kenner


HL U24 vs Lokomotief U24 

Het is vrijdag 20 januari 2017, een dag om nooit meer te vergeten?! Wat is er veel gebeurt, een nieuwe president in de USA, de wereld neemt afscheid van twee geweldige MENSEN!, waarvan een in het bezit is van het basketball DNA! Afscheid genomen van een zeer aardige collega, hij had de leiding bij de nieuwbouw van het Atrium en natuurlijk stond op de agenda HL U24 (6e) against Lokomotief U24 (2e), dus op naar de Calandhal, koffietje, Achmed weer even gesproken (het gaat goed met zijn kleinzoon) Peter weer even gesproken, goed om hem weer zien, deze man ademt basketball en heeft ook nog een geweldig gevoel voor humor. I like It! En natuurlijk de vaste, harde kern supporters van dit team. Wat denk je? Als ze de lijn van verleden week kunnen doortrekken gaat het een lekker potje worden! Die mannen uit Rijswijk kunnen er ook wat van hoor, daar lopen een paar zeer goede heren te ballen, er heerste een sfeer, het zou moeten kunnen!

Twee heren en een dame waren verantwoordelijk voor deze game, zij moesten ervoor zorgen dat er een heuse wedstrijd werd gespeeld, qua spelregels. Hup die bal in de lucht om 20.30 uur en strijden maar. Edoch, het had meer weg van een clinic! HL liet vooral zien hoe het niet moet in de defence, dat rennen alleen niet altijd lukt, dat je ook met je hoofd moet basketballen, dat je rebounds mag pakken (het leek soms wel het SBS 6 spelletje “ Balletje hoog houden “), dat je een paar hele simple plays gewoon mag uitvoeren, je taken moet uitvoeren zoals besproken (tijdens welk gesprek dan ook) en vooral dat je mag / moet zweten en knokken in your house! Hoe kunnen deze zaken binnen een week compleet niet meer aanwezig zijn? Was het te laat? is de druk thuis te hoog? Te veel tentamens? Wie het weet mag het zeggen.

Ik wist ook helemaal niet wat ik moest schrijven als De Kenner. Ik dacht eerst aan; Geen Commentaar en dat in 6 talen of iets in de trend van hoe koffiebonen nu precies groeien en bloeien of hoe je een groot kantoor gebouw moet beheren, maar dat betekend dat ik de heren uit Rijswijk tekort zou doen! Goed team, sterke atletische spelers, goede houding van; als de ref fluit weglopen en weer verder, praten kan altijd nog maar dan wel gezellig in de kantine, voeren lekker uit wat de coach ze meegeeft en het belangrijkste, wat mij aangaat, je hersens gebruiken, iets met basketbal slimheid!? Heren Lokomotief, ik zie u in de final Four rondlopen en als u zo doorgaat mag u lekker in Zwolle de finale spelen, complimenten voor uw optreden van afgelopen vrijdag, de 20e januari 2017!

De Kenner

PS. HL een kleine tip, wilt ook naar Zwolle om bijvoorbeeld de finale van de beker te mogen spelen, even resetten dan!

Oproep. Is er misschien iemand die voor een appel en koffie deze mannen een mooi verhaal over de mentale kant van het basketbal wil en kan vertellen? Ik hoor het graag van u!


HL U24 Goes Belgium

In de bekende wandelgangen hoorde ik dat de heren van U24 waren uitgenodigd om een game te spelen tegen een selectie toppers uit De Kempen en wel in het Sportpaleis Axion te Geel in Belgie! De reden van deze uitnodiging was naar aanleiding van een game verleden jaar waar HL, na een thriller van een game, met 2 punten verschil won! Moet ook gezegd worden dat het toenmalige team goed en briljant basketbal speelde, met als hoogtepunten de vele driepunters, nog bedankt Paul. De uitnodiging kwam van Niels Bartholomeus, één van de organisatoren van het Basketsensation, die al weer voor de 19e keer werd georganiseerd. Ik kom hier later op terug, blijf hangen.

Samen met een icoon uit de basketbalwereld, maar ook gewoon een top gozer, stapten wij om 1700 uur in de goed verwarmde VW en koersten af naar Geel. Heerlijk zitten babbelen in die auto over alles en nog wat, maar het was natuurlijk alleen maar basketbal alles en nog wat! Mooie idee, goede ambities, heerlijke visies en natuurlijk veel gelachen. Na anderhalf uur koersen, waren we ineens in Geel, nog even wat pinnen en op naar het Sportpaleis Axion.

Toen wij binnen kwamen zagen we natuurlijk de harde kern van de groene draken uit Amsterdam! Tegelijkertijd liepen we Niels tegen het lijf, het bleek dat we in het verleden al contact hadden gehad dus het ijs was gauw gebroken, zeg maar een kleine wereld. Meteen aan de koffie gegaan, dan hadden we dat alvast gehad (7+). Toen de hal in, een geweldige entourage, heel veel mensen, volle tribunes, zelfs een afdeling alwaar, denk ik de sponsoren zaten en er werd heerlijk gegeten en gedronken! Tevens viel het mij op dat er heel veel vrijwilligers rondliepen die trots waren dat ze dit mochten doen, een dikke pluim voor deze vrijwilligers! Al pratend met Niels zag ik de heren van de selectie binnen komen en ik kreeg het een beetje benauwd, dat kwamen kerels binnen, de één nog groter en sterker dan de andere! Ook geweldig om te zien was dat deze selectie werd gecoacht door een zeer aardige vrouwelijke coach. Later nog even meegesproken, de kwaliteit, het enthousiasme en vooral de kennis van zaken droop eraf. Deze coach was zelf pro geweest en heeft internationale (14 jaar) ervaring en heeft zelfs een Europa cup gewonnen, dan weet je wel waar je het over hebt! Onze mannen waren zich aan het voorbereiden zoals het hoort, coach staff had het druk met de vraag; hoe gaan we deze selectie aanpakken? Onze schutters waren er niet (1x op de bank i.v.m. blessure en 2 x niet aanwezig, waarschijnlijk andere verplichtingen) hou je over 1 schutter, 2 x lange man en 9 x mannen waarvan je zag dat men deze pot wilde gaan winnen?! De ploegen werden voorgesteld a la NBA praktijken, lichten uit, spot aan en je naam noemen en applaus krijgen van die 600 man op die volle tribunes, de selectie idem als onze mannen maar dan met heuse rookstoten en natuurlijk de juiste muziek keuze, geweldig, top, kippenvel momentje! Trots zag ik Niels in een hoek staan te genieten, het is je gegund goede vriend!

Twee goede refs uit de omgeving, waren ook trots om hier te mogen fluiten, goed stel. De vliegende cameraman liep door en langs het veld en was druk met filmen, ben heel benieuwd naar de video! Vanaf het begin van de game, moest ik constateren dat de selectiemannen wel erg goed waren, HL kon mee maar kon niet doordrukken op de momenten dat het moest. Steeds bleef we hangen op 11 punten max. soms kwamen terug naar 4 punten, maar daar bleef het dan bij. De heren uit De Kempen hadden zich voorgenomen om vooral vanavond niet te verliezen en dat is gelukt. Vele blije gezichten, vele foto’s van alles en iedereen, Geel stond op zijn kop! Na afloop nog even hier en daar de game geanalyseerd, uiteraard met een heus Belgisch biertje en een broodje Herb, een aanrader. Leuke contacten kunnen leggen voor 2017, ik moet zeggen dat ik wel gecharmeerd ben van het Belgische basketbal en ook dat ik aanwezig mocht zijn bij dit geweldige spektakel. Wat is het mooi om te zien dat er zoveel vrijwilligers, een 3 mans formatie v.w.b. de organisatie, geweldige mensen op de tribunes met een basketbal hart, een geweldige sfeer, goed soms heel goed basketbal, waar je ook nog plezier mocht hebben, één en al vriendelijkheid en passie.

Niels en crew, sponsoren van dit geweldige event, de vele vrijwilligers, de refs, de selectie, onze mannen in het groen en Rene, allen hartelijk dank voor deze TOP avond! Voor in de agenda, op zaterdag 30 december van dit toch al mooie jaar, kunt u gaan genieten van de 20e editie van Basketsensation in Geel. Ik kijk er nu al naar uit.

De Kenner 


In memoriam Jos Post - te Velde

Bij het spelen van je wedstrijden ligt winnen en verliezen soms dicht bij elkaar. Nu echter hebben we een verlies geleden dat hard aankomt.

17 januari is Jos Post - te Velde overleden. Als speelster, coach, scheidsrechter kennen we haar nog uit de SV Kombij tijd, voordat HarlemLakers zich oprichtte en zelfstandig werd. Lang was zij een belangrijke steunpilaar van Dames 1. Als lid van 'de basketbal-familie' te Velde besmette ze ook haar kinderen met het virus en hebben Michiel en Christiaan bij ons gespeeld en natuurlijk was Jos daarbij van de partij.

Al langere tijd speelde ze een harde wedstrijd met meerdere verlengingen. Goed gespeeld Jos!

We wensen de familie alle kracht om dit verlies te verwerken. Voor aanvang van de wedstrijd van H3 op zaterdag 21 januari om 12.00 wordt een minuut stilte in acht genomen om Jos ook de basketball-eer te bewijzen die haar toekomt.


ZZ Leiden vs HL U24 een heuse THRILLER 2.0!

Het is zondagmiddag en we reizen af naar de altijd sfeervolle 5 Meihal, zeer goed kantine (8+), goed aardig personeel (8), aardige ouders (9), fijne filmer (9+) en twee ploegen (2x 12) die er zin in hadden, zo na de feestdagen. Eerst moesten we nog even kijken naar een live korfball spektakel (we waren iets te vroeg), ook dit is hard werken, sorry maar begreep er geen hout van, maar dat zegt meer over mij dan over de beoefenaars van dit spel, die gingen ervoor!

Drie scheidsen die op hun vrije zondagavond (studiosport gemist) weer aan de bak moesten, heel langzaam liepen de tribunes vol. Om 18.00 uur gooide de jongste ref de bal in de lucht en zat de gehele hal stampensvol. Was dit een europacup game, wel nee, allemaal mannen die nog heel graag wilden strijden om een basketball spelletje te winnen, gold ook voor beide coaching staffen. Met de 3e bak koffie in mijn hand, kon ik nog net een goede plaats vinden op de film tribune, aldaar stonden mijn BB makkers.

De mannen in het groen, gingen als dolle van start, hoog tempo, inside spelen en laat die grote mannen in het mooie blauwe tenue, maar de foutjes maken en dat lukte aardig tot goed. De mannen van Master G. hadden de gehele game een kleine voorsprong, zo rond de 6 puntjes. Er werd vaak goed en attractief basketbal gespeeld, ik zag dat de heren van Leiden het niet makkelijk hadden, dit had men zeker niet verwacht van die aardige jongens uit Osdorp. Vele fouten werden er gemaakt, schoten vielen niet, van de ene in de andere time out, het begon zelfs spannend te worden. Steeds kwam Leiden weer terug naar 4 puntjes, maar ze konden niet doordrukken, HL zat in de flow, het zelfvertrouwen spatte eraf, de volgepropte tribune had in de gaten dat dit een zeer spannende game zou gaan worden, het bekende kwartje kon elke kant opvallen. Bij HL liep een jongen met een prachtig kapsel, hij bleef rebounds pakken en goodie er even 20 in, lekker hoor. De twee kleinste (21 punten beide) van dit kabouterteam, hadden de avond van hun leven, niet alles lukte maar wat men deed was erg prettig, als je HL fan bent!

Richting de laatste minuten van de game, gaf Leiden nog een keer gas, toen overviel mij het gevoel van; Nee he geef het aub niet weg, toen ging er en hele bijzonder harde zoemer en stond er 80 – 80 op het score bord! De spanning was hoog, ook voor de refs voelden dit, het zijn soms net mensen, maar ze hielden stand! Overtime 1 heb ik mijn jas uitgedaan en een servet gehaald in de kantine, zweet stond op mijn voorhoofd. Die ene kleine dacht met drie punten achterstand, ik doe het en hij deed het; een driepunter, jaja weer gelijk! Overtime 2 was aan de beurt, nog meer servetten gehaald en mijn stem bleef af en toe hangen, maar de heren van HL roken hem; De overwinning, Leiden had last van hun foutenlast en had een soort verlichte kerstboom op het scorebord staan, velen op 4 fouten en vier hadden als vijfde lampje een rood lampje en dan wordt het moeilijk. Master G, bleef aan zijn haren trekken, deed nog effe gauw voor, wat er mis ging in de defence (vond het publiek leuk) en toen ging U24, zowel in het veld als op de bank en natuurlijk de volle bak aan BB liefhebbers helemaal LOS!! Nu zat echt alles mee, bijna alles lukte, de twee kleinste pakte de ene na de andere rebound? Onze witte mamba had het helemaal te pakken, hij bleef zweven, wij op de tribune hadden het niet meer, na een 14-0 run van HL, stond er ineens 80 – 94 op het scoreboard, voor die aardige jongens. Alles wat groen was viel over elkaar, er werden spelers de lucht ingeslingerd, hadden ze de Europa cup gewonnen?!

 Beide ploegen, dank, heel veel dank voor deze geweldige game, een voorbeeld hoe wij supporters graag naar basketball willen kijken, vol met adrenaline richting Mokum. Mijn nieuwe film vriend heeft me beloofd dat hij mij het videootje zal opsturen, heerlijk kan ik nog een keer genieten van deze THRILLER 2.0!

De Kenner


Apollo Amsterdam ontvangt HL U24  Harlemlakers Osdorp.

Het is donderdagavond, koopavond, gestress voor de kerstdagen, cadeaus, wat gaan we eten met kerst en wie nodigen we uit, nog gauw even een kerstboom, pak naar de stomerij, en ik dacht; ik neem een collega basketbal liefhebber mee om naar de Tempel van het Amsterdamse basketbal te gaan, om eens te gaan genieten van de buitengewone heerlijke koffie bij Galed, een 9 voor de capu, om daarna te gaan kijken naar de mannen van Apollo en Harlemlakers. Het was voor mijn gevoel thuiskomen, hallo, hoe is het met jou, hoe gaat het met je zoon, hij is goed bezig he, doe hem de groeten en om 20.00 uur sharp gooide de ref van verleden week de bal weer heel charmant een meter of drie in de lucht and the game was on! Ook hier waren de tribunes weer zeer goed gevuld, leuk was om te zien, dat de mannen van Apollo 1, hun mannen van U24 luid en duidelijk ondersteunde, inclusief hun nieuwe zwarte cap!

Wat me meteen opviel was het feit dat de defence van Harlemlakers er weer stond, strakke koppen, goede focus en vooral die communicatie, ze zaten in een flow. Gelukkig heb ik niemand met die Duck tape zien lopen, top guys, jullie waren met je spel bezig en niet met andere zaken! Start was goed, HL liep even uit, maar Apollo gooide er nog een schepje bovenop, dus per saldo ging het gelijk op. Een paar waanzinnige actie t.w. een heuse enkel breaker (lekker hoor) en een super aanval behind the back en dan dunken, maar helaas zat de ring in de weg! Maar het feit dat je dit doet, daar komen we voor, dat betekent dat je goed in je vel/hoofd zit en barst van het zelfvertrouwen. Bij HL liep een jongen met mooi golvend haar, die gozer zat in the game, man, alles ging goed, je zag hem groeien, de bank ging uit zijn bekende dak en geloof me de Apollohal is hoog! De coach zag ook dat er enkele goed in de game zaten en liet die mannen aan het werk, de bank had hier vrede mee (dat hoort ook zo, je bent tenslotte een team) zelfs op de bank werd er gelachen, ook daar spatte het zelfvertrouwen vanaf! Apollo was het ineens kwijt, niets lukte meer de schoten vielen niet meer, men kon geen oplossing vinden voor de defence van HL. Wel goed om te zien dat erbij Apollo twee jonge mannen rondlopen, die we ongetwijfeld in de toekomst in het 1e van Apollo kunnen bewonderen!

Rond de klok van 21.30 uur zaten de 4 kwarten erop, groen was blij en opgetogen, zwart moet nog even de banken en jurytafel opruimen. Kom ik nog mij zeer goede vriend Master A. tegen en die had zijn familie meegenomen, altijd veel lachen en lekker objectief, gezamenlijk verlieten wij de Tempel. Thuis gekomen moest ik nog even een kerstboom uit de auto halen, en gaan stressen voor de kerst enz. enz.

Heren van HL U24 dank voor deze fijne avond met mooi en soms spectaculair basketbal, ik wil jullie en de jullie families een paar geweldige feestdagen toewensen en vooral een sportief 2017! Een klein verzoek van mijn kant, hou deze lijn vast en ik voorspel je (ik wil nergens druk opleggen) maar de Final Four is haalbaar, de Final Six is wat mij aangaat ook goed, maar heb vooral plezier!

De Kenner       


HL U24 VS TBG DRAGONS AAN ELKAAR GEWAAGD

Harlemlakers against TBG Dragons een waanzinnig mooi affiche, de nummers 4 tegen nummer 5! Het kon niet anders, dit zou een mooie  basketball game gaan worden!

Het is vrijdagavond en Gio was jarig, nog van harte man, hoorde ik weer van mijn zeer gewaardeerde mede BB liefhebber, Master A. Bij de heren van HL, zag ik nog enkele geblesseerde op de bank zitten. De tribune zat weer barstensvol met ouders, grootouders, gewone liefhebbers, maar vooral Basketbal liefhebbers. De heren van TBG Dragons, had ik nog niet zien spelen, maar het zag er wel indrukwekkend uit, veel lengte, atletisch, en er straalde zelfvertrouwen uit, de coach Matt, vond ik briljant, rustig, gewoon blijven praten (Engels), weten wat je wil, ja ja daar stond een ploeg.

Klokslag 20.30 uur gooide die aardige mevrouw de ref’s, de bal der ballen in de lucht, zij werd geassisteerd door een tweetal ref’s, die er ook zin in hadden, het is tenslotte ook voor hun vrijdag avond! Onze guys gingen lekker van start, gefocust, hard werkend, puntje hier en een puntje daar, defence had wat mij aangaat wel beter gemogen, soms hele rare beslissingen en soms onnodig balverlies, maar vooral zeer spannend! Ook de refs’s maakten het spannend, zeg maar beslissingen waar ik helemaal niets van begreep en dan gebeurd het met onze lakers; men gaat babbelen tegen de ref’s, niet doen, nooit doen, je raakt uit je spel en je bent van de leg. Bij deze wil ik graag een hele rol grijs duck tape sponsoren, zodat we niet meer hoeven te babbelen!

Onze U24 tijgers doen zichzelf te kort, denk aan de games in Weert en Zwolle, er is geen woord gevallen en heerlijk gebald. Ik zag al een tijd baby met een wit hoofd op de bank zitten, toch een gemis als dat 3 punter kanon er niet bij is, later bleek dat de griep ook hem te pakken had, sterkte Bro, be there Thursday, we need you! Het bleef maar spannend, TBG speelde het slimmer, wij gaan wel steeds harder lopen als het spannend wordt, maar daar hebben we niet zoveel aan, gebruik je 24 seconden, zet iets moois op, verras die mannen, jullie kunnen dit, hou je defence op orde, toen ik dit allemaal zat te bedenken, hoorde ik iemand zeggen, gaan we nog koffie drinken Kenner? Daar stond mijn zeer goede vriend en filmer en tafelaar, we kennen elkaar al jaren en hebben altijd de grootste schik, als we elkaar zien, we staan zelfs samen op een foto ergens in Almere, ja dat gaan we doen; riep ik terug. Maar eerst even wachten of we die game gaan behouden in Osdorp, het werd een puntje puntje wedstrijd, de bank van HL werd bijna gek van de zenuwen!

Weer een rare call van die ref, weer een praatje maken, weg focus en ja hoor daar ging TBG Draken en dan blijkt dat je na 4 kwarten de bekende boot ingaat met 3 punten, maar dat het spannend was en dat men aan elkaar gewaagd is moge duidelijk zijn. HL moet nog 2 keer tegen TBG voor de beker, zou ook leuk zijn toch? een leuke finale plaats voor de Nederlandse beker. Na de game nog even de koffie gauw geproefd een 7, kan ik melden. Nog lang en leuk nagepraat met de diverse leuke mensen (klagen helpt niet) in de kantine en daar hoorde ik ook dat onze Ninja’s aanstaande donderdag tegen Apollo moeten en wel in de basketball Tempel van Nederland, ik ben er mannen!

And remember; focus, samen hard werken, winst begint bij een goede defence, so stay in communication, duck tape erop en vooral samen genieten, ik hou wel van een lueke “ elly joep “ wie kent haar niet! Geen winterkampioen, dit seizoen, maar wel staan de kerstdagen voor de deur, wellicht nog even ergens een oefengame of toernooitje, laten we elkaar donderdag weer treffen brothers!

De Kenner


 

Dames U20 Winterkampioen!


Na zondag 11 december de 11e overwinning uit 11 wedstrijden behaald te hebben zijn de dames van de U20 met nog 1 wedstrijd te gaan al winterkampioen!

De dames wonnen met 38-59 waarmee ze nog maar eens duidelijk lieten zien dat zij de beste in de competitie zijn. Als ook de laatste wedstrijd aanstaande zaterdag thuis tegen de meiden van Hoofddorp gewonnen wordt, zijn ze ook nog ongeslagen winterkampioen!

Namens het bestuur: Coach en speelsters, goed gedaan en van harte gefeliciteerd!


U14 winterkampioen!!

Deze middag stond er in onze eigen Calandhal een echte kraker in de U-14 competitie op het programma.
Het was de nummer 1 tegen de nummer 2; en daarbovenop ook  nog eens een onvervalste Osdorpse derby. Tegenstander van vandaag was namelijk  AMVJ.
De stand op de ranglijst gaf een gelijk aantal punten aan, maar AMVJ wel al één extra wedstrijd gespeeld en een positief doelsaldo van + 200 voor onze mannen in het groen.

Met een leuk aantal toeschouwers op de tribune, was om 14 uur de tip-off. Normaal gesproken maakt Harlemlakers direct een run, maar dit was een ander soort wedstrijd.
AMVJ nam brutaal de leiding en hield dit vol tot de 8e minuut met een stand van 11-10.
Vooral door veel aanvallende rebounds met score van de nummer 39 van onze stadsdeelgenoten, lieten zij zien dat ze hun huid duur wilden verkopen.
Onze jongens waren even van de leg. Deze tegenstander bood fel tegenstand en hierop moesten onze jongens even schakelen in hun hoofd.
Door enkele goede drives van David en scores van Ravi; en de wil om de bal nu wel te pakken (o.a. drie steals met score op een rij van Darren) en te werken als team, werd een ruststand van 31-15 neergezet.

Na de rust werd de goede lijn doorgezet en was het vooral (de nog officieel steeds U-12 speler) Ruben die de basket aanvallend wist te vinden. Hij zal de wedstrijd eindigen als topscoorder met 12 punten.

Nu de ergste zenuwen er vanaf waren speelden het team vrij en werd via een goede run het 3e kwart afgesloten met een 51-19 stand.
Het laatste kwart was een formaliteit, maar ook onze tegenstander liet zien enkele jongens in het team te hebben die aanleg voor basketball hebben.
Voor het eerst dit seizoen werd een kwart verloren, wat eerlijk gezegd ook goed is om eens mee te maken. Zeker omdat na de jaarwisseling de U-14 in een hogere poule wordt ingedeeld.
Uiteindelijk is de eindstand 59-29 geworden in voordeel van de Harlemlakers!
In een sportieve wedstrijd met goede scheidsrechters was dit een derby waardig.
Na het douchen hebben de jongens samen wat lekkers gegeten om het winterkampioenschap te vieren.
Op naar de 2e helft van het seizoen, wat zwaarder zal worden maar meer leerzaam zal zijn voor de ontwikkeling van onze spelers.
Voor nu; een mooi resultaat met een mooie verdeling van de scores.

U-14 spelers & coaching staff gefeliciteerd met dit resultaat!

Een toeschouwer


Jongens U12-1 Winterkampioen!

Na 9 overwinningen uit 9 wedstrijden kunnen de jongens van de U12-1 niet meer ingehaald worden en dus zijn ze met nog 1 wedstrijd te gaan al winterkampioen! Als ook de laatste wedstrijd voor de winter gewonnen wordt zijn ze ongeslagen winterkampioen!

Coaches en spelers, van harte gefeliciteerd met deze prestatie

Het bestuur.

 


 

Harlemlakers JU18-1

Geloof in eigen kunnen…..

Dat lijkt ver te zoeken op dit moment bij de HarlemLakers JU18-1.

Afgelopen zondag verloren van Den Bosch ( tegenwoordig New Heroes geheten ) en woensdagavond met 11 punten verloren van BC Apollo.

De wedstrijd tegen Apollo hadden we echt niet hoeven verliezen, maar de achterstand van 12 punten opgelopen in het 1e kwart ( 22-10 ) hebben we niet meer goed kunnen maken. We kwamen steeds in de buurt en het 4e kwart zelfs gewonnen maar het kost heel veel kracht om steeds de achterstand weg te moeten werken. In het 4e kwart zag je wel waar er winst behaald werd, er werd veel beter ge-rebound door de spelers vooral door Mees, Idir, Onne en Mikhail.

We staan nu op een 10e plek ( van de 12 ) met 6 punten uit 10 wedstrijden. Tsja dit is niet de plek waar we nu verwacht hadden te staan aan het begin van het seizoen.

Is het team dan zo slecht, zijn de tegenstanders dan zo veel beter? Nou volgens mij en anderen die echt verstand van basketbal hebben niet, maar soms is het geluk net niet aan onze zijde en vooral ontbreekt het aan overtuiging bij het afmaken van onze kansen. Als de ballen gaan vallen houdt niemand ons meer tegen.

Geloof in eigen kunnen en als team sterk zijn dat moet de winst gaan brengen in de laatste wedstrijd van 2016 tegen Limburg hopelijk het begin van een succesvoller 2e deel van het seizoen.

Eerst een weekend rust en dan gaan we knallen…..LET’S GO LAKERS.

                     

 

1

2

3

4

T

Bc Apollo U18-1

22

14

20

10

66

Harlemlakers JU18-1

10

12

17

16

55

 


Harlemlakers JU20-1

 Harlemlakers JU20-1 spelen met overtuiging tegen Donar

HarlemLakers JU20-1 een team met veel getalenteerde spelers dat bezig is met een opmars in de Tweede Divisie.

Na een rommelige competitiestart met onnodig verloren wedstrijden lijkt nu de weg naar boven gevonden te zijn.

De laatste drie wedstrijden waren gewonnen waaronder een tegen BV Hoofddorp ( wij zijn tot op heden het enige team dat van dit team ge wonnen heeft ).

Zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen de nr. 3 Celeritas-Donar JU20-1 op het programma.

We gingen zeer voortvarend van start, waar we in andere wedstrijden snel tegen een achterstand aan keken stond er nu binnen 5 minuten 14-2 op het scorebord.

Goede passes, strakke verdediging en de ballen gingen erin. Zooo dacht het publiek dit wordt eens een keer een ontspannen wedstrijd om naar te kijken. Dat was verkeerd gedacht 1e kwart 20-20, in 5 minuten de voorsprong uit handen gegeven.

Er moest hard gewerkt worden om dit Donar niet op voorsprong te laten komen dit lukte gezien de ruststand van 36-30.

Na de rust bleven we geconcentreerd spelen en konden de voorsprong uitbouwen naar een 54-42 stand aan het eind van het 3e kwart.

Wat er gebeurde in het begin 4e kwart weet ik niet maar we konden blijven klappen de ene mooie pass na de andere, onderscheppingen, 3 punters die vielen en er werd ge-rebound met als gevolg een 16-0 run naar 70-42 in 5 minuten. Het gat was geslagen en de winst na een 77-60 eindstand bleef in Amsterdam.

Jongens dit was een leuke wedstrijd om naar te kijken met een debuterende Ryan Gummer uit de JU16-1 die goed meespeelde.

Nu een weekend rust en dan 17-12 winnen van Hoppers om in januari 2017 verder te gaan om 1e of 2e in deze poule te worden.

LET’S GO LAKERS!


 

Harlemlakers JU18-1

Loko op stoom walst over Lakers heen

Vrijdagavond in de Calandhal die goed gevuld was met toeschouwers met hooggespannen verwachtingen.

De competitiewedstrijd van HarlemLakers JU18-1 tegen Lokomotief JU18-1 was een thriller welke nipt in de verlenging verloren werd door Lakers.

Nu speelden de 2 teams tegen elkaar in de kwartfinale van de beker.

We gingen goed van start en na 1 kwart was de stand 20-19 in ons voordeel.

Het 2e kwart was echter een ander verhaal Loko kwam op stoom met een team dat in deze wedstrijd aangevuld was met spelers die er in de competitiewedstrijd niet bij waren en liet ons geen illusie wie er in dit kwart het beste was, 6-20 verloren.

In de rust konden de toeschouwers even in beweging komen door het gooien van frisbees vanaf de tribune naar een bal in de middencirkel om daarna weer plaats te nemen voor het vervolg van de wedstrijd. Ondanks de 13 punten achterstand was alles nog mogelijk de spelers hebben wel eens voor hetere vuren gestaan.

Het 3e kwart kwam de zo hard nodige werklust met vlagen naar voren maar we konden niet dichterbij komen 20-22 verloren.

Het laatste kwart werd begonnen met 15 punten achterstand en was net als het 2e kwart niet goed dus u voelt de bui al hangen. Eindstand 53-80.

Dit was geen goede wedstrijd als team van HarlemLakers JU18-1 maar er was een speler die er letterlijk positief boven uit stak en dat was Sam onze topscoorder van deze wedstrijd.

Na de verwerking van deze nederlaag gaan we weer met frisse moed verder naar de volgende competitie wedstrijd volgende week zondag thuis tegen Den Bosch.

En ik blijf het roepen…………………………………………… LET’S GO LAKERS, LET’’S GO!!

                     

 

1

2

3

4

T

Harlemlakers JU18-1

20

6

20

7

53

Lokomotief U18-1

19

20

22

19

80

 


Harlemlakers U24

Basketbal Academie Limburg U24 versus Harlemlakers U24

Iemand zong ooit; op een mooie Pinksterdag…………………….., afgelopen zondag was het ook mooie herfstdag met hier en daar windstoten van rond de 150 km per uur en vooral laag vliegende takken van verschillenden soorten bomen. Ik had besloten om weer eens te gaan kijken naar de meest edele sport die ik ken en dan met name naar de heren van Harlemlakers U24, wie kent ze niet! Eerst even met die Opel Karl kijken of we heel in Weert aan kunnen komen, is gelukt.

Daar aangekomen was het een feest van herkenning, hier speelden ze vroeger tegen Weert en nu dan ineens tegen de Basketbal Academie Limburg?! Een heel groot parkeerterrein met hier en daar een auto (uit Amsterdam en omstreken) en daar liep ik de kantine in, niets veranderd, leuke mensen, aardige mensen, behulpzame mensen en daar stond die dan “ het koffie apparaat “ er was meteen een klik, ik werd overvallen door een lichte emotionele aanval, maar toen die aardige dame met dat heerlijke accent aan mij vroeg; Kan ik u helpen? was ik weer terug op aarde, genietend van die capu (8+) toen hoorde ik iemand roepen; he daar is De Kenner, gelooft u me, dat vond ik leuk!

Klokslag 17.00 uur werd de bal op een vrolijke manier in de lucht gegooid en daar gingen de mannen van Amsterdam tegen Weert. Weert veel, heel veel lengte en vooral aardige jongens, goede kappers en mooie schoenen en een zeer brede bank. Amsterdam had er 9 in het groen zitten en ik zag die aardige jongen (lees; man) met nummer 6 zitten, ook een goede kapper en mooie schoenen. Wat ook opviel dat Harlemlakers goed bedeeld is met guards! Minder lengte maar wel iets gemener kijkend dan de heren van Weert. The Gentlemen’s in Green zaten er vanaf het begin bovenop, een zeer goede defence, goede communicatie, super switch, dat is mooi om te zien, omdat het daar toch begint met een goede defence, toch? Als dan ook nog wat driepunters vallen, dan zit de flow er al gauw in. ik zag de coach en assistent veel met elkaar praten en zag de overige 4 spelers rustig genieten van hun watertje en zelfs lachen!

Harlemlakers ging gewoon door, lekker gewisseld, lekker netjes hard erin als het moest en vooral veel plezier, lekker die vrije worpen erin en het scorebord sprak in het voordeel van onze groene rakkers. Weerst wist het effe niet meer, bleef veel wisselen, maar de mannen waren het even kwijt, het blijven toch aardige jongens (mannen). Op de tribune waren enkele Weertenaars het niet helemaal eens met de beslissingen van de refs, daar is dus niets in veranderd als het effe niet loopt, díe arme refs. Toch werd ook hier goed gefloten en ook hier zag ik plezier, mooi toch? Het is en blijft hobby!

Rond de klok van 18.45 uur was het dan zover, de zoemer ging, de mevrouw van de video kon inpakken, de tafelaars maakten de administratie in orde en alles en iedereen liep langs elkaar om die bewuste vriendschappelijk hand toe te reiken! Plezier, communiceren, een goed kapsel, flitsende schoenen, respect naar elkaar toe, geen sterallures, hard werken, dan wordt het nog plezieriger en dan vooral als je lekker wint, want daar doe je het toch voor!

Eindstand was 63-75, snel douchen en op naar die grote M, ondertussen was de wind gaan liggen, waren de gesprekken goed in de auto, werd er veel gelachen en dat was dan een mooie herfst dag in november………………………………. Heren bedankt en tot de volgende keer.

De Kenner

Kwartstanden: 12-16, 25-37, 48-58, 63-75

Scores Harlemlakers: Marias Hagens 17, Daan Joustra 15, Oscar Candiff 14, Nick Jurgens 11, Robin Appels 8, Teun Bak 4, Hidde van de Velde 2, Arjan Canwood 2, Renjiro Warner 0. Shaquille Austin Freijde, Nathillio Vrede en Paul Candiff waren geblesseerd.

Scores BAL: Kamiel Hamers en Bob WIllems 12, Jules Schild 10, Noah Mooiman 8, Roel van Overbeek en Jan Gijssen 5, Joep en Daan Hazeleger 3 Kenan Sarvan en Djofr van der schans 2 en Robin van Heukelom en Sinne van de Veer 0.

FOTO IMPRESSIE HIER

 


Harlemlakers JU18-1

Tegenwind in Zwolle

Op zondagmiddag reed de JU18-1 met stormwind in de rug naar Zwolle.

Enigszins gehavend kwamen we daar aan, gelukkig niet door de storm maar door het ontbreken van Bob, Jesse en Sam die met de U16-1 hun wedstrijd speelden in Rijswijk en deze zoals verwacht gewonnen hebben. Ook Damian, Moreno en Tobias kwamen naar Zwolle met al een wedstrijd van MBCA JU18-1in de benen op een vroeg tijdstip in Groningen.

De start van de wedstrijd was voortvarend. Onne maakte meteen zijn punten en samen met de andere vier starters Idir, Joey, Joost en Mikhail stonden we op scherp.

Na een paar minuten raakte Mikhail echter geblesseerd door een onnodige sliding van de tegenstander en moest hij geblesseerd het veld tijdverlaten.

Ook met Gijs en Mees in het veld bleven we geconcentreerd spelen maar na een paar gemiste kansen en wel scorende tegenstanders keken we na het 1e kwart tegen een 26-19 achterstand aan.

Deze achterstand is door ons niet meer goedgemaakt gedurende de wedstrijd met de kanttekening dat de spelers het geprobeerd hebben met hard werken maar de wind waaide niet onze kant op.

Jongens jullie baalden flink na de wedstrijd maar we laten ons niet kisten en gaan ons richten op:

Vrijdag 25-11 aanvang 20.00 uur de kwartfinale van de beker JU18-1 thuis tegen Lokomotief JU18-1 in de Calandhal 2

We rekenen op veel publiek!

Let’s go Lakers!! 1

2

3

4

T

Zwolle JU18-1

26

16

15

14

71

Harlemlakers JU18-1

19

17

13

10

59


 

Harlemlakers U14-2

U14 on a roll!

Het seizoen is zo’n 7 wedstrijden aan de gang, tijd om een update te geven hoe onze U-14 het er dit seizoen van afbrengt. Al de wedstrijden zijn ruimschoots gewonnen. Nog geen wedstrijd werd met minder dan 50(!) punten verschil gewonnen. We merken dat dit team te laag is ingedeeld, gelukkig is er vanaf januari een nieuwe competitie-indeling waardoor onze jongens in een stevigere poule komen en daar kunnen laten zien waar toe zij in staat zijn. Voor deze seizoenshelft zal het raar moeten lopen dat we geen kampioen worden. Belangrijkste wedstrijd zal op 4 december gespeeld moeten worden tegen de nummer 2, Blue stars U14-2. Deze tegenstander heeft ook alles (buiten een no-show) gewonnen. Qua doelsaldo hebben onze jongens echter een positief saldo van + 240 op de numer 2. Ondanks dat voordeel kunnen onze jongens alle support gebruiken! De U-14 zal sowieso geen onderschatting laten zien voor welke tegenstander dan ook uit deze poule; en zal de komende wedstrijden alles op alles zetten om de ongeslagen status voor dit deel van de competitie vast te houden.

Het team is een mooie mix van nieuwe spelers, talentvolle U-12 spelers die (makkelijk) meedraaien en wat spelers die de klappen van de zweep al kennen. Dit alles onder leiding van de zeer ervaren coach Gideon, die al diverse talenten naar de hoogste divisies in binnen & buitenland heeft gebracht. Onder zijn leiding traint het team hard en zie je de wil in hun ogen om beter te worden. Daarnaast is Gyenzo als assistent een gedreven jonge trainer die de jongens met zijn sportachtergrond goed kan begeleiden in hun fysiek. Ondanks zijn inzet kan ook hij niet voorkomen dat er toch blessures zijn.

De laatste game werd dan wel makkelijk gewonnen. We moesten het deze game helaas stellen zonder Damian, die een knieblessure heeft. Met zijn dribbel-skills en afstandsschot had de magische grens van 100 punten dan zeker behaald geweest. Zijn mede LOOT leerling Darren heeft het blessurespook ook al mogen ontmoeten, maar kan (tot nu toe) gelukkig de wedstrijden meespelen. Vooral met rebounden is hij een beest! Dejan, is een passer die graag een assist geeft en zijn medespelers betrekt in het spel. Olivier en Caner zijn de "new boys in town" die goed meedraaien in de rotatie en hun puntjes meepikken. Eldin een floorleader die de lijnen uitzet en de motivator is van het team. Matine is de man die eenmaal op dreef een aantal scores achter elkaar kan maken, juist op de momenten dat de tegenstanders terugkomen in de wedstrijd. David is onze scoringsmachine. Met gemak draait hij mee in dit team en eindigt vaak als topscorer. Zijn broer Danny traint ook mee in deze leeftijdsklasse en laat dan ook zijn skills zien. We hebben nog een broederkoppel in dit team. Jayden heeft net als zijn broer Damian een goede dribbel en schot. Ruben is de bedachtzame speler, blijft altijd rustig en ziet wanneer hij een actie moet nemen. Alleskunner Ravi kiest zijn momenten. Eenmaal op stoom kan hij niet gestopt worden! Tenslotte heeft Yannick vanuit de U-12 ook reeds zijn debuut gemaakt in dit team. Vooral verdedigend stond hij zijn mannetje!

Gezien de leeftijd van de mannen kan deze U-14 uitgroeien tot een echte smaakmaker in de komende jaren. Zoals ik al aangaf: U-14 is on a roll! Kom (eens) kijken en aanschouw het zelf!

Een trotse ouder.


 

LAKERS JU18-1 SPEELT THRILLER TEGEN LOKOMOTIEF

Nog niet helemaal bijgekomen van alle emoties welke de wedstrijd van de HarlemLakers JU18-1 tegen Lokomotief JU18-1 gisterenmiddag heeft losgemaakt zal ik proberen te beschrijven wat een thriller van een wedstrijd dit is geweest. De 2 teams hebben er een schitterende wedstrijd van gemaakt met alle ingrediënten van een thriller.

Voorkomen en weer ingehaald worden, achter komen en weer inhalen, mooie punten, missers, domme fouten, nuttige fouten, technische fouten, gelijkspel en een verlenging waarna helaas voor de Lakers de punten meegingen naar Rijswijk.

Spelers, het publiek heeft genoten en ik weet zeker dat jullie coaches trots zijn op de manier hoe jullie gespeeld hebben en dat dit vertrouwen geeft dat als jullie deze vorm vasthouden en nog verder uitbouwen, de komende moeilijke wedstrijden gewonnen kunnen worden.

Tot nu toe werden er geen namen van spelers genoemd in de verslagen aangezien iedere speler zijn best doet en de ene wedstrijd beter of slechter in zijn spel kan zitten.

Nu mogen echter Idir en Joost genoemd worden voor het volhouden van zoveel minuten speeltijd en het bijdragen op de voor hun kenmerkende manier aan de score.

Echter er is een speler die gisteren letterlijk onze TOP scoorder was en dat is Bob het was genieten om hem te zien spelen.

Volgende week zondagmiddag staat de volgende kraker in en tegen Zwolle op het programma maar eerst hebben de spelers dinsdag nog een generale (oefenwedstrijd) tegen het NL damesteam in de Sporthallen Zuid.

LET’S GO LAKERS 1

2

3

4

OT1

T

Harlemlakers JU18-1

17

17

20

18

6

78

Lokomotief U18-1

17

16

17

22

9

81


 

Hooggespannen verwachtingen

Na twee gewonnen wedstrijden op rij door de U18 waren de verwachtingen voor de wedstrijd op zondag 6 november hoog gespannen. Wie weet zou er voor een stunt gezorgd kunnen worden tegen Leiden, de nummer 1 van de competitie. Op de tribune van de 5Mei-hal zat een groot aantal Harlemlaker-supporters. De sfeer zat er goed in!

Leiden ging voortvarend van start waardoor het opeens 7-0 stond maar de Lakers zorgden snel dat de achterstand niet te veel opliep. Eindstand periode 1: 15-12. Alles was nog mogelijk. In periode 2 en 3 liep Leiden echter uit. De Lakers gaven niet op en bleven fanatiek spelen, aangemoedigd door de tribune. Periode 4 was dankzij het fanatieke spel voor de Lakers maar helaas was dat niet voldoende. Eindstand 76-59.

Eigenlijk vat de app van René de wedstrijd kort en bondig samen: Gevochten als Leeuwen mannen, hier kunnen we alleen maar trots op zijn.  We weten waar de verbeterpunten liggen. Komende week Samen Knallen om hieraan te werken, volgend weekend pakken we de winst!

Belangrijk onderdeel van iedere wedstrijd: de evaluatie waarbij de beste stuurlui natuurlijk aan wal staan.

 Volgende wedstrijd: zondag 13 november om 15.00 uur in de Calandhal tegen Lokomotief.

 

1

2

3

4

T

Harlemlakers JU18-1

12

13

13

21

59

ZZ Leiden U18-1

15

25

21

15

76

 

 


Winst is beloning na hard werken.

Er waren veel toeschouwers zondag om 15.00 uur om de JU18-1 aan te komen moedigen tegen Uball. Een sterk team en zoals ik in het vorige verslag al zei dit zou geen makkie worden.

Nou dat was het dus ook niet met meteen de vermelding dat als we de ballen er vanaf het beging in hadden gegooid het niet zo moeilijk was geweest.

Nu moest er telkens weer een achterstand weggewerkt worden en dat kost kracht, maar met een ruststand van 22-27 in ons nadeel was er nog van alles mogelijk.

De ploegen bleven qua punten om elkaar heen draaien maar door hard werken en een paar mooie punten op de goede momenten heeft het team de winst naar zich toe getrokken en gewonnen met 67-60.

Ik wil alle spelers een compliment maken dat jullie door hard werken deze toch geen makkelijke wedstrijd gewonnen hebben.

De volgende wedstrijd is een uitdaging om de tot nu toe ongeslagen ploeg van Leiden de eerste punten af te nemen, ik hoop dat de spelers volgende week zondag om 17.00 uur maar 1 missie hebben en dat is WINNEN VAN LEIDEN!!!

LET’S GO LAKERS!

 

1

2

3

4

T

Harlemlakers JU18-1

10

12

15

30

67

UBALL JU18-1

11

16

13

20

60

 

Let’s Go Lakers

Daar eindigde het vorige verslag mee om de jongens van de U18-1 een hart onder de riem te steken na de 2e verloren wedstrijd vorige week in en tegen Den Helder.

Het begin van de week was er eerst tijd genomen om wat zaken te evalueren en daarna training as usual met als doel de komende bekerwedstrijd winnend af te sluiten en een ronde verder te komen.

 Zondagochtend vroeg 9.15 verzamelen om richting Groningen te rijden.

De meegereisde ouders gingen er eens goed voor zitten, hoe zouden de jongens het gaan doen.

Nou de eerste paar minuten waren niet best, het scorebord stond binnen no time op 17-2 voor RTC en bij de ouders kwam wel even de gedachte naar boven o jee daar gaan we weer.

Maar….. dat hebben de spelers niet laten gebeuren. Het koste heel veel kracht om de achterstand weg te werken en telkens als we gelijk kwamen hoppa weer een paar scores tegen.

Na het 3e kwart stond het 57-49, dus 8 punten achter.

Hoe en waar ze het vandaan hebben gehaald weet ik nog steeds niet maar na het laatste fluitsignaal stond het 67-80 jaja u leest het goed 67-80 voor de Harlem Lakers. Ze hebben 31  punten!! in het laatste kwart gemaakt. Wat een toppers!

De terugreis ging sneller dan 2 weken geleden J

Komend weekend geen wedstrijd maar daarna een thuiswedstrijd tegen UBALL wat geen makkie gaat worden maar de jongens hebben laten zien dat je met hard werken en geconcentreerd spelen een heel eind kan komen. Jongens geniet van jullie vakantie.

Als u de JU18-1 wilt komen aanmoedigen ze spelen op zondag 30-10 om 15.00 uur.

 

 

1

2

3

4

T

Harlemlakers JU18-1

12

23

14

31

80

RTC NOORD

22

17

18

10

67

 


 

Teveel mis(sers ) in kop Noord-Holland

Na de teleurstellende nederlaag vorige week in Groningen ging de JU18-1 na een week van hard en geconcentreerd trainen met een goed gevoel zaterdag naar Den Helder voor de wedstrijd tegen Noordkop.

Wat de vorige wedstrijd het grote verschil maakte met de tegenstander bleek in deze wedstrijd weer het struikelblok te zijn.

Onze ballen gingen er maar niet in terwijl de tegenstander met overtuiging de ene na de andere driepunter erin bleef gooien.

Ondanks het harde werken bleven we maar achter de feiten aanlopen en konden niet als team het verschil maken.

Het is jammer om te zien dat een team met getalenteerde spelers tegen zichzelf loopt te basketballen.

Jongens een beetje meer zelfvertrouwen, elkaar complimenten geven maar ook elkaar corrigeren mag, om zo weer als team aan de komende bekerwedstrijd te beginnen ( we hebben daar nog wat goed te maken ).

Let’s go Lakers.

 

 

Q1

Q2

Q3

Q4

Harlemlakers JU18-1

11

15

13

18

BV Noordkop

18

26

16

23

 

 

 

JU18-1 verslikken zich in Groningen

Na 2 gewonnen wedstrijden mochten we zondag in alle vroegte richting Groningen.

Om de vorig jaar ingezette traditie in ere te houden was er eerst een lunch in Hotel Apollo ( what’s in a name ) in de stad Groningen. De lunch was prima geregeld voor de spelers en begeleiders en de ouders hebben ook een hapje gegeten en daarna door naar de hal voor de wedstrijd tegen RTC Noord.

Nu zou ik heel graag willen schrijven dat we fanatiek, slim en geconcentreerd hebben gespeeld en de punten meegenomen hebben uit het hoge noorden, maar helaas dit is niet het geval.

Het was een wedstrijd voor de spelers om samen terug te kijken en heel veel van te leren en heel hard en geconcentreerd deze week te trainen om dit soort wedstrijden te voorkomen.

Zoals een speler zei, het ging gewoon niet vandaag. Hopelijk lag de lunch niet te zwaar op de maag.

Ik ga er verder ook maar niets over zeggen maar ik hoop dat de spelers volgende week in de kop van Noord-Holland tegen Den Helder hun koppies erbij houden en dan wel de punten mee gaan nemen naar Amsterdam. Wij, de supporters, hebben er in ieder geval alle vertrouwen in.

 

1

2

3

4

Eindstand

RTC Noord

20

22

24

24

90

Harlemlakers

16

19

25

7

67

 


 

Energieke draken verslagen

Afgelopen zondag speelde de JU18-1 hun eerste thuiswedstrijd tegen TBG Dragons uit ArnhemDeze ploeg had hun eerste wedstrijd verloren en kwam met veel energie naar Amsterdam

De eerste paar minuten hadden we daar geen antwoord op echter na een paar mooie acties kwamen we voor maar….TBG bleef goed spelen vooral hun schoten bleven vallen en na het eerste kwart stond het dan ook 18-18. Bij het publiek was er het gevoel ga nou gewoon lekker basketballen.

Eigenlijk is dat gevoel de hele wedstrijd gebleven we kwamen voor maar TBG kwam terug dit was tot het einde het verloop van de wedstrijd. Gelukkig hebben we de winst in Amsterdam kunnen houden maar het heeft moeite gekost, we hebben het onszelf veel te moeilijk gemaakt en het heeft schorre kelen bij de toeschouwers opgeleverd. Wat heel positief op het publiek overkwam was dat de spelers op de bank hun teamgenoten bleven aanmoedigen en bij mooie scores van hun bank uit hun dak gingen. Ook een coach kan genieten ik zal maar geen namen noemen toch Wim!

Volgende week op naar het verre Groningen waar we dan uitgeslapen aan de wedstrijd tegen RTC kunnen beginnen en het hopelijk minder spannend gaan maken.


JU18-1: Een goed begin…….

De JU18-1 van Harlemlakers heeft een paar drukke voorbereidingsweken achter de rug.

Net terug van vakantie begon in de week van 22 augustus de training gevolgd door oefenwedstrijden en toernooien ook met tegenstanders uit onze competitie.Gedurende deze weken zag je het team naar elkaar toe groeien en werden de resultaten beter.

Maar afgelopen zaterdag begon het echte werk. De competitie begon met een uitwedstrijd in Rotterdam tegen een team waar we eigenlijk niets van wisten. Tot de rust bleven de ploegen met veel geduw om elkaar heen draaien qua punten, maar na de rust namen de HarlemLakers de touwtjes in handen en we hebben ze niet meer laten vieren.

Na een ruststand van 34-40 in ons voordeel stond het na het 3e kwart 45-66 het gat was geslagen en we eindigden na het 4e kwart met een 56-78 eindstand in ons voordeel.

De enthousiaste meegereisde supporters konden hun schor geschreeuwde kelen van het aanmoedigen weer even rust gunnen.

Tijdens de wedstrijd bleek ook dat de ploeg als team heel goed draait en voor elkaar wil werken.Of er ook dingen fout gingen, dat zal best maar zover reikt mijn tactische basketbalkennis niet daarvoor zijn de coaches Wim en René.Het gaat een leuk seizoen worden en om te de koptekst af te maken…………is het halve werk.

De periode standen waren:

 

1

2

3

4

Eindstand

Rotterdam

24

10

11

11

56

Harlemlakers

24

16

26

12

78

 

 

 

 

 

 

Schotpercentage

43.50%

 

 

 

 

Offensive rebounds

16

 

 

 

 

Defensive rebounds

29

 

 

 

 

Steals

15

 

 

 

 

Turnovers

19

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Laatste oefenweekend JU18-1 en HU20-1

Afgelopen zondag, 11 september 2016, hebben de Harlemlakers JU18-1 en de Harlemlakers HU20-1 deelgenomen aan het jaarlijkse basketbal toernooi van Flevo Musketiers in Lelystad.

Na een moeizaam en rommelig begin van de JU18 (Apollo had zich op het allerlaatste moment teruggetrokken), kwam het team op stoom en werd uiteindelijk in de finale van Lokomotief gewonnen.De HU20-1 had het wat moeilijker, maar uiteindelijk werd er met een 5e plaats afgesloten.

Het eindresultaat is van ondergeschikt belang in de oefenperiode, de coaches hebben kunnen zien wat er al goed gaat (veel) en waar nog wat extra training voor nodig is, kortom een geslaagd toernooi.

De foto’s zijn gemaakt door Onno de Haan.

U18

https://www.flickr.com/gp/143613307@N08/WJ93aA

U20

https://www.flickr.com/gp/143613307@N08/657703

Groepsfoto

https://www.flickr.com/gp/143613307@N08/3TP46k

 

 

Beste Harlemlakers,

We zijn inmiddels al weer 2 weken aan het trainen en volgend weekend begint de competitie al.Het wedstrijdschema kun je vinden op de site bij het tabblad teams. Bij ieder team staat het wedstrijd schema.

Trainingen. Door een foutje bij de afdeling sportservice van de gemeente vervallen voorlopig de trainingen op de woensdagavond, de training van 17.00 tot 19.0 uur gaat wel door, en de vrijdagtrainingen in de Calandhal 1. We zijn druk bezig om hier met de gemeente een oplossing voor te vinden

Contributie. In de loop van volgende week gaan we jullie belasten met een voorlopige contributie. Deze eerste bijdrage is voor de A-lijn €300,- en voor de B-lijn €200,- Waarom doen we dit? Omdat we de contributie opnieuw moeten vaststellen en deze goedgekeurd dient te worden in de ALV.  Omdat we vroeg in het seizoen al een aantal kosten moeten maken. Bijvoorbeeld de contributie aan de bond, inschrijfgeld voor de teams etc.. Hiervoor hebben we cashflow nodig en die komt voort uit de contributie.

Mochten er nu iemand zijn die iemand kent die nog wel wat aftrekposten kan gebruiken, sponsors zijn altijd welkom.

Wij wensen iedereen een sportief en gezellig seizoen.


 

Harlemlakers U20 kwalificeert zich voor hoofdtoernooi Heren Beker

Op zaterdag 3 september stond voor Harlemlakers U20 de voorronde voor de Heren Beker op het programma. Het team reisde met een selectie van 10 man onder leiding van coach Wim Nieuwenhuizen af naar Huizen waar het 4 wedstrijden zou spelen in de poule, met als doel kwalificatie voor de eerste ronde van de beker.

Na een gelijk opgaand eerste kwart (12-12) in de eerste wedstrijd tegen de heren van The Valley Bucketeers, vond Harlemlakers in het tweede kwart een antwoord op de zone verdediging en namen ze bij rust een voorsprong van 5 punten (20-25). In de tweede helft werd niet alleen de aanval, maar vooral ook de verdediging een stuk beter met als resultaat 5 punten tegen in het derde kwart en slechts 4 punten tegen in het vierde kwart! De tegenstander bleef de zone verdediging volhouden waardoor na snel rondpassen vooral Onne open schoten kon benutten. Dit resulteerde uiteindelijk in een 29-56 overwinning! Topscoorder in deze wedstrijd was Onne met 15 punten.

Na een mooie overwinning in de eerste wedstrijd stonden de heren van Kila Beez als tweede tegenstander op het programma. Onduidelijk was of de wedstrijd door zou gaan, omdat nadat de Killa Beez de eerste wedstrijd al gemist hadden, ze maar net op tijd het veld opkwamen voor deze wedstrijd. Na een warming-up van 3 minuten begon dan toch de wedstrijd. In het eerste kwart hadden de jongens het erg moeilijk met het fysieke spel van de Killa Beez en dit resulteerde in een nipte achterstand aan het einde van het kwart (11-12). De wedstrijd bleef erg fysiek, waar vooral de centers het lastig mee hadden, maar wel gelijk opgaand en met 8-8 in het tweede kwart gingen de jongens de rust in met 1 punt achterstand (19-20). Na de rust begrepen de jongens dat ze uit een ander vaatje moesten tappen en daar leek Coach Wim de juiste tactiek voor te hebben gevonden. In de verdediging werden de 1-3-1 zone en de zone press continu afgewisseld. In de aanval werd ook scherp begonnen, waar Hidde 3 offensive rebounds achter elkaar pakte. Dit  resulteerde in een nipte overwinning in het derde kwart  (11-8). Met een voorsprong van 2 punten begon Harlemlakers aan een ijzersterk laatste kwart, waarin vooral Mees een paar mooie acties liet zien. Ook Stijn speelde sterk door naast te scoren ook een aantal assists te geven. Het vierde kwart werd uiteindelijk gewonnen  met 20-8! Dit resulteerde in een mooie overwinning (50-36). Topscoorder in deze wedstrijd Joey met 9 punten door een paar mooie driepunters en sterke drives.

Na 2 overwinningen was nog slechts 1 overwinning nodig om kwalificatie af te dwingen voor het hoofdtoernooi van de beker. Vanaf deze wedstrijd konden de Lakers ook rekenen op de support van Yaron die vanwege een voorhoofdsholteontsteking niet in actie kon komen. Als tegenstander stond Quick Runners op het programma en het eerste kwart begonnen de Harlemlakers gelijk sterk(11-20). Hiermee was de toon gelijk gezet en kon Harlemlakers de overige 3 kwarten iets rustiger aandoen,  (5-8), (12-14) & (7-13). Marko was deze wedstrijd erg sterk met in de eerste helft maar liefst 8 rebounds. Ook Elijah was sterk met 5 rebounds, waarvan 3 offensive, 4 punten en een paar assists.  Het schotpercentage lag deze wedstrijd vrij laag. Er werden veel makkelijke balletjes gemist. De verdediging stond echter goed. Vooral Mikhail was sterk met 3 steals in de tweede helft. Joost, Hidde en Onne waren vooral goed voor de punten, waar Joost ook een aantal rebounds had.  Dit alles  resulteerde uiteindelijk in een 35-55 overwinning. Topscoorder in de wedstrijd was opnieuw  Onne met deze keer 14 punten.

Nu kwalificatie veilig gesteld was ging de vierde wedstrijd eigenlijk nergens meer over en was de vermoeidheid bij de jongens ook enigszins  zichtbaar. Ondanks dat was het een gelijkopgaande wedstrijd, waarin Stijn en Joost sterk stonden te rebounden en Dajo met scherp driepunters schoot. Na een sterk eerste kwart (11-16) werd het een stuk moeilijker en gingen het tweede en derde kwart verloren (12-10) & (16-10). Met 3 punten achterstand werd begonnen aan een spannend laatste kwart. Harlemlakers trok de stand vlak voor tijd gelijk maar met een buzzer beater trok tegenstander EVBV Octopus de wedstrijd als nog naar zich toe (51-49). Topscoorder in deze wedstrijd was Dajo met 16 punten.

Een mooie dag voor het U20 team dat zich prima staande kon houden tegen de heren teams en erg mooi teamspel liet zien, waar duidelijk was dat iedereen elkaar alles gunde. Iets waar coach Wim erg blij mee zal zijn.  Het doel is bereikt: kwalificatie  voor het hoofdtoernooi van de Heren beker.


Crowdfundingsactie

Beste leden,

Wij, Harlemlakers-AAC U16/1, zijn een crowdfundingsactie gestart voor de financiering van ons buitenlandprogramma. U kunt doneren viawww.talentboek.nl een erkend goeddoel.
Het buitenlandprogramma zal ons verder helpen in onze ontwikkeling zowel individueel als team. Wij hebben de ambitie met ons team dit seizoen kampioen van Nederland te worden en zo onze vereniging prominenter op de Amsterdamse basketbalkaart te zetten.

'Like' onze facebook pagina en blijf op de hoogte van de U16-1 en zijn crowdfundingsactie:

https://www.facebook.com/kaizen.basketball/?fref=ts

U kunt hier veilig (Ideal) doneren :

http://www.talentboek.nl/…/647-buitenlandprogramma-2016-201…

Uiteraard zien wij u graag terug in de Calandhal waar wij u vanaf zaterdag 24 september regelmatig trakteren op een mooie pot basketbal.”


PARKEERGARAGE  CALANDHAL

De parkeergarage zal rondom volledig afgesloten worden en alleen te betreden zijn via een toegangspoort.

De parkeergarage is alleen te gebruiken als het sportcentrum ook geopend is. Kaarten kunnen enkel per pin afgerekend worden bij een automaat in de centrale hal van het sportcentrum.De tarieven moeten nog officieel vastgesteld worden maar waarschijnlijk zullen deze overeenkomen met onderstaand overzicht.

Tarieven: (achteraf betalen) de eerste twee uur: gratis Opvolgende 30 minuten of gedeelte daarvan: € 1,00 Dagtarief: € 15,00 Verloren kaart: € 50,00 Te betalen via PIN

Inrijtijden

Maandag tot en met zondag van 07.00 tot 22.00 uur (uitgezonderd algemeen erkende feestdagen).Met een geldige parkeerkaart is uitrijden van de parkeergarage 24 uur per dag mogelijk.


Beste Harlemlakers,

Wij hopen dat jullie een fijne vakantie hebben gehad en weer staan te popelen om te gaan trainen.

De eerste officiële trainingen zijn op maandag 29 Augustus.

Het schema vind je HIER We gaan hier voorlopig mee aan de slag. We verwachten niet dat er grote aanpassingen zullen volgen, maar je weet het maar nooit.

Wij denken dat het schema duidelijk genoeg is, maar als je nog iets wilt vragen: communicatie@harlemlakers.nl


Voorlopige teamindeling.

HIER vind je de voorlopige teamindeling.

Achter sommige namen staat "onder voorbehoud" , deze leden zijn nieuw en wachten op goedkeuring om lid te kunnen worden. Sommige hebben eind vorig seizoen opgezegd en dienen opnieuw in te schrijven.

Bij sommige teams staat "nog in te delen" deze leden worden binnenkort definitief in een team geplaatst, bij sommige spelers heeft dat betrekking op de AAC en MBCA teams.

 

Indien iets niet duidelijk is, of je mist iets (je naam bijvoorbeeld) stuur dan een berichtje aan: communicatie@harlemlakers.nl