Harlemlakers U20 wint nationale beker !!!

Harlemlakers is al bijna 10 jaar duidelijk aanwezig op de hoogste nivo's van het Nederlandse jeugdbasketball . We hebben teams in de eredivisie U 16, U 18 en ook in de U 24 ! Sterke teams, met een hoop jong en wat ouder talent .Daar zijn we heel trots op. Het was dan ook extra mooi dat daar zondag 29 maart jl. in Zwolle een mooie kroon op het werk kwam in de vorm van het winnen van de nationale beker U 20.

Een prachtig resultaat na een zeer enerverende wedstrijd. Tegenstander Uball startte scherper en nam snel een voorsprong van een punt of zes. Omdat de twee scheidsen wellicht zelfs iets te scherp in de wedstrijd zaten regende het in de eerste twee kwarten fouten. Met name bij onze lange mannen. Reden waarom de lange man van Uball met een punt of veertien in deze helft sterk zijn stempel kon drukken. Beeld van de eerste helft bleef een voorsprong tussen 4 en 9 punten van Uball, maar wel een absoluut onverzettelijk Harlemlakers. Nog niet geweldig spelend, wel keihard knokkend en ,belangrijk, steeds een heel klein stukje beter wordend. Met als hart van het team captain Daan en Yannick en stuwende kracht Hidde , met krijgers als Mustafa, Aytun, Jesse, Valentijn, Marco en ' Bullitman' Rashid. Ieder zijn bijdrage was belangrijk. Dat bleef ook zo in het vervolg.

Na een half time van 33-37 bleef het beeld van de eerste helft ook in de het 3e kwart intact. Een wedstrijd in balans waarin elke score cruciaal bleef. Aan het begin van het vierde kwart keek Harlemlakers nog steeds tegen een achterstand van 2 aan.

In het vierde kwart ontplofte de wedstrijd en werd de spanning naar ongekende hoogten opgedreven. Harlemlakers vocht als leeuwen, maar pakte ook steeds meer de regie van de wedstrijd. Ging slimmer spelen en dwingender. Steeds als we bijna langszij kwamen schoot het nog steeds uitstekend spelend Uball er weer een driepunter in. Lawrence Slim bleef gevoed door zijn team voortdurend het gat dichten. Eerst met een 4 point play ( driepunter plus 1 ) , daarna met een driepunter onder grote druk geschoten. Tot slot nog een long range bomber die twee minuten voor tijd voor de eerste, ja echt de eerste voorsprong van Harlemlakers in de wedstrijd zorgde. 60-59 !!!!!

Bleef daarna gruwelijk spannend met een aantal goede ( gelukkig gemiste) schoten en twee vrije worpen van Uball . Van die laatste ging er 1 in. Met 60-60 ging Harlemlakers de laatste aanval in en een fout van Uball betekende met 0,5 seconde naar de vrije worp lijn. 1 van de 2 vrije worpen raak zou de overwinning betekenen. Helaas lukte dat niet.

Sterker nog door een bijna arbitrale dwaling ( gelukkig hersteld) en een onterecht , maar wel gescoorde free throw leek Harlemlakers de verliezer ( Uball stond al te juichen). Score werd echter doorgestreept en de overtime kon beginnen. Petje af voor Uball dat dit jammerlijke arbitrale theater zeer sportief opnam.

In overtime was er nog maar 1 team dat speelde, Harlemlakers. Het team hees Jens op het schild om de wedstrijd af te maken. Hij pakte zijn verantwoordelijkheid en sloeg dodelijk toe. Met twee snel en bijna achteloos geschoten driepunters knakte hij het verzet van Uball . Daan deed het deksel op de wedstrijd met twee krachtige lay ups. De tweede uit een briljantje pass uit een formidabel teamspel.

Hetzelfde teamspel essentieel voor deze overwinning in de beker. Het teamspel messcherp gecoacht door Eric en Romeo. Steeds goed wisselend en steeds de juiste tactische ingrepen ( kun je wel aan deze ervaren mannen overlaten). Een teamspel dat individuele spelers in staat stelde uit te blinken.

Harlemlakers en supporters gingen na het eindsignaal los in een mooie vreugde. Zeker toen de beker omhoog ging. Respect en applaus ging ook uit naar Uball dat een geweldige tegenstander was.

Het nagenieten gaat nog lang duren ! De nationale beker staat een jaar bij Harlemlakers.


U16/3 Kampioen!

Gefeliciteerd!

Na een prachtig seizoen en twee wedstrijden voor het einde is ons U 16 3 zaterdag 21 maart jl. kampioen geworden. Was geen verassing. Dit U 16 3 speelt het hele seizoen al heel goed. Van de 20 tot nu toe gespeelde wedstrjden ging pas 1 wedstrijd verloren.

Het team is een mix van ervaren Harlemlakers en relatieve nieuwelingen. Die mix is dit jaar heel goed uitgepakt. De tweedejaars mannen Ruben ( geweldige captain en elke wedstrijd met al die punten en rebounds heel belangrijk) , Jesper ( het leeuwenhart van het team en met de mooiste drives ) , Toni ( prachtig stijlvol basketball en altijd scorend) en Lars ( ruling the paint voor en achter ) trokken vaak de kar. Met eerste jaars die steeds beter werden als Rafael ( met zijn ongelofelijke lay up heel veel punten makend) , Jordy ( een hele mooie schutter met belangrijke punten) , Matthew ( stort zich in het gevecht onvervaard en met gevaar voor lijf en leden, met een heel lekker schotje ) , Islam ( sterk ontwikkeld, met prachtige passes en verassende long range bombers) , Riccardo ( prachtig rookie- seizoen, veel geleerd en vaak met belangrijke offensive rebounds en punten ) en last but not least Kyle ( de laatste 5 wedstrijden in zijn soepele stijl scorend en slim passend.

Teamouder Jeroen en coach Peter hoefden vaak alleen maar te genieten van het attractieve spel van deze mannen.

Het bestuur feliciteert u16 3 van harte met dit mooie kampioenschap

Bestuur


 

BELANGRIJKE MEDEDELING!! Voorkom een speelverbod!!

 

Harlemlakers is een club met heel veel enthousiaste leden die het leuk vinden om te basketballen.

Om de club draaiende te houden zijn we afhankelijk van veel mensen die vrijwillig, dus zonder dat ze ervoor betaald worden, dingen doen. Dit kan zijn als teamouder, tafelaar, jurylid, scheidsrechter, trainer/coach, bestuurslid enzovoort.

Maar om de club draaiende te houden hebben we geld nodig. Geld om de zaalhuur te betalen, materiaal en hulpmiddelen aan te schaffen. Zonder geld in kas kunnen we dus de zaalhuur niet betalen. Geen zaalhuur betalen betekend ook geen zaal en dus ook geen trainingen. Hoe graag we ook zouden willen zonder geld staat alles stil.

Daarom deze oproep: begin van het seizoen hebben we de contributiefacturen uitgedeeld. Met het betalen van deze facturen kunnen wij de alle openstaande facturen betalen. Het is een simpel huishoudboekje. Geld komt binnen zodat er ook geld uit kan.

Nu blijkt dat minder dan 50% van alle leden zijn contributie nog niet heeft voldaan. Dat komt onze cash-flow niet ten goede en zijn we genoodzaakt de volgende maatregel af te roepen:


Een ieder die zijn contributie niet heeft voldaan, of een sluitende afspraak heeft gemaakt met de penningmeester, voor 30 Januari 2015 krijgt een SPEELVERBOD.


Het tweede punt van aandacht: Scheidsrechters/jury taken.

Iedereen ouder dan 14 jaar wordt in de gelegenheid gesteld zijn F-diploma te halen. Hierna wordt er van je verwacht dat je af en toe een wedstrijd fluit of aan de jurytsfel zit. Dat is een regel die je wist toen je lid werd. Het schema wordt altijd vooraf rond gestuurd. Dus je weet wanneer je moet fluiten of tafelen. Doe je dat niet dan krijg je een boete, welke je binnen 2 weken moet betalen. Ook daarin hebben we een behoorlijke achterstand. Dat is niet goed. Ook hiervoor moeten we een maatregel afroepen:

Een ieder die zijn boete niet voor 24 Januari heeft voldaan krijgt een SPEELVERBOD.

Je wordt in ieder geval nog persoonlijk hiervoor aangeschreven.


De eeuwenoude smoes van ik heb geen bericht ontvangen, of ik wist niet dat ik moet jureren bestaat niet meer in deze tijd van digitale communicatie. Iedereen kan de benodigde informatie via de site/Facebook/Twitter/Nieuwsbrief lezen. Tevens roepen wij iedereen op om elkaar te informeren.


Kortom, willen we met zijn allen nog leuk de basketball sport beoefenen, zorg dan dat je aan je financiŽle en clubtaken verplichtingen voldoet.


Het bestuur.


PS

Mocht je de penningmeester willen contacten om een betalingsafspraak te maken: penningmeester@harlemlakers.nl

Mocht je het met bovengenoemde maatregelen niet eens zijn mail dan: vice-voorzitter@harlemlakers.nl

Krijg je geen nieuwsbrief: communicatie@harlemlakers.nl

 


 

Harlemlakers merchandise van Basketballwinkel Bouncewear

Vanaf nu is er Halemlakers kleding te bestellen!

Via deze link: http://www.bounceweargear.com/clubs/ kunt u vanaf heden mooie harlemlakers kleding bestellen.

Warme Hoodie's en sportieve Dry-Fit Shirts met lange of korte mouwen met diverse opdrukken en in alle maten zijn verkrijgbaar. Nog voor Sinterklaas of kerst kunt u een origineel cadeau in huis halen.

De vereniging Harlemlakers krijgt een commissie over de bestelde kleding, waarmee er inkomsten worden gegenereerd voor onze club.

Vanaf deze week zijn er voorbeelden en pasmaten aanwezig in de Calandhal... (Kantine - of bij Gideon)


Bouncewear
Al 10 jaar lang voorziet Bouncewear gezinnen, basketballers, professionele sporters, jongeren en ouderen artikelen voor op of naast het basketballveld. Bouncewear is de nummer 2 basketbal winkel van heel Europa. Met 5 vestigingen in BelgiŽ, 1 vestiging in Nederland. (Hoogstraat 81a, 4251 CJ Werkendam).

Samenwerking

Vanaf dit seizoen zijn Bouncewear en Harlemlakers een partnership aangegaan. Indien leden van Harlemlakers iets bestellen bij Bouncewear dan ontvangt Harlemlakers een commissie. Leden dienen dan wel via Gideon van der Hijden te bestellen (per mail via gideonvdhijden@gmail.com ). Bouncewear geeft 4 maanden garantie op hun artikelen en staan bekend om hun vakkennis en service.

 

 


 

Ook dit seizoen zijn de  17 spelers die deelnamen aan de scheidsrechterscursus  geslaagd!Allen van harte Gefeliciteerd!!!

E cursus:
Renzo Heijm (U18/2) Renzo fluit inmiddels voor het rayon.


F Cursus:

Gijs Berghuis (U16/1), Sergio Blom (U16/1) ,Idir Bourjane (U16/1), Moreno Conrad (U16/1), Josas Domantas (U16/1), Jaisy Gibbs (U16/1),Marco Jovanovic (U18/1), Boaz Mensah (U18/1), Delano De Oriveira Marreiro(U16/1), Onne Osinga (U16/1), Milos Ristovski (U16/1), Toni Simsic (U16/3), Jesper van der Tol (U16/3), Randy Verveer (U16/1), Mathew Westerveld (U16/3)

Super gedaan! Volgend seizoen het E diploma?

 


 

Taak voor Harlemlakers?

Vul je naam in op het scoresheet!!

We zijn alweer een aantal competitie weekenden verder en we hebben als scheidsrechters commissie het nieuwe jury- en scheidsrechtersindeelbeleid  geŽvalueerd. 

Kort gezegd: het kan/moet beter!

Soms plannen wij als commissie niet handig in en soms verschijnen clubgenoten gewoonweg nog steeds niet op de ingedeelde taken.

Wat de controle voor ons lastig maakt, is dat de namen van de scheidsrechters, scorer (die het sheet invult) en de timer (klok en scorebord) veelal niet worden ingevuld.

Daarom: vul je naam in op het scoresheet, zodat wij kunnen zien dat je geweest bent.


De maanden september en oktober laten we daarom zo het is (geen boetes dus) en we gaan komend weekend (per november) ťcht van start. 

Let er dus op je naam op het sheet te schrijven als je een taakje hebt gedaan, want geen naam op het sheet is dus ook een boete van Eur 25.

Samen zijn we de vereniging Harlemlakers, let er dus op je naam op het sheet in te vullen, zodat we als club een sportief en gezellig seizoen hebben!

Tot slot nog even de belangrijkste wijzigingen <lees je hier op de factsheets>.

 

Scheidsrechterscommissie Harlemlakers