HARLEMLAKERS NIEUWS EN WEDSTRIJD VERSLAGEN

Harlemlakers U21   Een goed begin is………De eerste klap is………..

En het seizoen is weer begonnen! Na een relaxte zomer is de U21 van Harlemlakers afgelopen zondag van start gegaan in de “Dutch Talent League”  met een uitwedstrijd bij Triple Threat U21.  In het team van de tegenstander een paar spelers die vorig jaar nog in het groen uitkwamen maar de overstap gemaakt hebben naar Triple Threat. We moesten er even inkomen maar er is eigenlijk geen moment geweest dat er iemand aan twijfelde of we wel zouden winnen ( eindstand 57-84 ) . Zelfs ondergetekende hoefde geen moment verbaal  in actie te komen en dat was wel zo prettig voor het meegereisde publiek. We hebben een paar mooie acties gezien die een belofte inhouden voor komend seizoen.

Het U21 team bestaat dit seizoen  ( in chronologische volgorde )  uit

Dajo, Damian , Idir, Joost, Luuk, Mikhail, Moreno, Sergio en Stijn afwisselend aangevuld met spelers uit de U18 enwordt gecoacht door Massoud met René aan zijn zijnde.

Komende vrijdag de eerste thuiswedstrijd om 21.00 uur tegen Rotterdam. Kom gezellig het weekend openen in de Calandhal en het team aanmoedigen.

Let’s go Lakers!

The Voice


Firestarter toernooi in Wijchen U16-1

De U16-1 mocht afgelopen zaterdag zich meten op het sterk bezette en goed georganiseerd ( complimenten aan de organisatie) Firestarter toernooi in Wijchen
Buiten onze Lakers en het organiserende Dragons waren meerdere eredivisie teams zoals Leiden, Tripple threat Groningen en sterke 2e divisie teams zoals MBCA aanwezig.
 
Met maar 1 trainingsweek achter de rug en een toch wat conditionele achterstand mochten wij om 0745 uur vertrekken naar het mooie Gelderse land.
 
De 1e wedstrijd tegen BV Groningen was een typische 1e game op een toernooi.
Met de nodige zenuwen en het moeten wennen aan elkaars spel was het begin rommelig maar werd op het eind knap hersteld. Een nederlaag met punt of15 zoals deze was ingecalculeerd en voldeed dus aan de verwachting. 
De 2e game tegen Dragons was stukken beter en werd nipt verloren met 4 punten. 
Direct aansluitend was de derby tegen MBCA. Veel bekende gezichten in dat team met een Harlemlakers achtergrond en/of schoolgenoten van elkaar. 
In een gelijk opgaande game was daar na het laatste fluitsignaal een verschil van 3 punten op het scorebord. 
Let wel voor onze boy's! Een lekkere 1e win en een happy team & coach. En niet te vergeten.... Hele trotse ouders op de tribune☺️

 
Na de lunchpauze voor de 2e keer tegen Dragons wat helaas wederom net met 4 punten werd verloren. 
Direct aansluitend tegen Donar Groningen een uitgebalanceerd team waar onze helden in groen brutaal een 2-0 voorsprong pakte. Donar gaf gas en draaide de stand om naar3-11.
Nogmaals lieten onze jongens veerkracht zien en  kwamen terug via 8-11 naar 13-15.
Helaas kwam toen de man met de hamer en konden we zien dat er nog maar 1 trainingsweek geweest was. 
Conditioneel was het op en was de eindstand 15-27.
De laatste wedstrijd was tegen het sterke triple Threat met ook hier veel bekende ( oud Lakers), spelers. Ietswat onder de indruk althans zo leek het liep de Haarlemse ploeg makkelijk uit. 
Een goede inhaalperiode bracht ons team terug, maar ons buur team was nu eerlijk gezegd veel te sterk. 
Eindstand 25-9.

 
Al met al een goed en leerzaam toernooi waarbij de coach veel dingen heeft gezien waar hij positief van werd en mee kan werken, waarbij vooral de teamspirit en goede groepsgevoel naar boven kwam. 
Komend weekend de 1e competitiewedstrijd tegen Divine uit Rotterdam. 
Dat het een mooi, leerzaam en sportief seizoen mag worden!

 
Fan.