Lions wachten op The Gentlies.  

 Kerstmarkten, kerstmannen, sneeuwpoppen, code oranje, parken vol met spelende kinderen, sleeen met daarvoor vaders die zich in het zweet werken en wat ga ik doen, lekker naar Landsmeer om naar de GENTLIES te kijken, ben je dan supporter of gewoon niet helemaal lekker?!

Amsterdam zag er weer uit zoals het hoort: fantastisch! Via de A10 richting Landsmeer, ging goed en het was allemaal te doen en mooi tegelijk. Via de parking bij LIONS, meteen door naar die gezellige sport kantine met die aardige AJAX fan als hoofd bar. Altijd goede koffie en een lolletje, ik zag dat de mannen van beide teams al lekker aan het hollen waren, dus ik bestelde meteen maar effe een beker koffie. LIONS is een goede ploeg, met hier en daar wat mannen die raar doen als het ff niet lukt, waarom guys? GENTLIES had er zin in, ik had mijn koffie nog niet geroerd met dat leuke witte roerstokje of de 1e 3 punter lag er al in, ho dat gaat wat worden, dacht ik nog. Toch ging het gelijk op, mooie en goede acties van onze GENTLIES, diverse applausjes waard van mijn kant.

Zoals gewoonlijk heb je 2 refs, altijd 1 die het leuk vindt om lekker te fluiten en een ander die volgens mijn lekker vroeg naar bed is gegaan en nog even het “ REF spelregelement “  heeft doorgenomen en dat ook graag wil laten zien! Aanvoelen van de game meneer, jezelf weg cijferen, de game lezen en vooral er heel veel plezier in blijven hebben en houden! Niemand zit te wachten op monologen vanuit het REF BOEK van de NBB, maar toch bedankt dat je er was. Beide teams gingen lekker door en het bleef maar sneeuwen, uiteindelijk begreep ik dat LIONS hadden gewonnen, graag volgende keer even het elektronische telraam goed zetten voor het publiek of gewoon snel de stand doorbellen naar de NBB scorelijn of iets met een app. Aub.

De GENTLIES waren niet echt ontevreden, het was jammer, maar er waren acties waarvan ze hebben genoten en dat plezier he, dat is toch ook wel een puntje of 8 waard, klasse mannen! GENTLIES aanstaande zaterdag 16/12 en wel om 12.00 uur mag u de strijd aangaan tegen KTC, geen idee wat het betekent, maar ze zijn er hoor! 

Zou het niet mooi zijn als GENTLIES de 100 punten grens ruim voorbij gaan? Ik denk dat het lukt omdat de kerstdagen eraan komen en ook 2018 staat te trappelen!

De Kerstman, goede vriend van de Kenner.


U18 speelt pittige pot tegen koploper

Dat de wedstrijd van Harlemlakers U18 tegen koploper BAL U18 een pittige pot zou worden dat stond al vast. Maar vanaf het eerste fluitsignaal hebben we een team gezien. Een hardwerkend team. En dat team heet U18 Harlemlakers!

Geconcentreerd spelen, mooie punten en combinaties. Iedere speler deed zijn best. Dat er soms wat foutjes inslopen is logisch want de boog kan niet de hele wedstrijd gespannen zijn.

We gingen rusten met een 29-33 stand met het gevoel het gaat best wel goed.

Begin 3e kwart moesten we weer even de concentratie herpakken en na een slecht begin wisten we dit kwart met 17-12 te winnen, klasse mannen!

 Het 4e kwart lukte het helaas niet om de stijgende lijn vast te houden en na het laatste fluitsignaal stond er 53-63 op het bord.

De spelers mogen trots zijn op zichzelf. Tegen de koploper die veel talenten overal vandaan heeft geplukt hebben we een goede wedstrijd neergezet. Riaz was onze topscoorder deze wedstrijd met een vaste hand van 3 punters en vrije worpen nemen. Maar degene die er (ook letterlijk ) boven uitstak deze wedstrijd was Kris met een double double.

Komende vrijdag mogen we weer tegen BAL spelen dit keer voor de beker.

Ik nodig u uit om te komen kijken om 20.30 in de Calandhal want met vele aanmoedigingen kan er deze keer nog wel eens een andere winnaar uit de bus komen.

Let’s goooooo Lakers!

The Voice


GENTLIES mag tegen BV AMSTERDAM 

Een prachtig affiche, de nummer 1 vs de nummer 3 en beide uit de mooiste stad van Nederland! Ik was nerveus en erg onrustig, zou het goed gaan? Zouden de ref’s er zijn? Zou de jury achter het elektronische telraam zitten? Zou iedereen er op tijd zijn? Kon ik nog parkeren? Was er uberhaupt nog plek op de tribune? Is er voldoende koffie ingekocht? Heb ik niet per ongeluk een rode sok bij mijn witte overhemden gedaan? allemaal van die vragen! Ik kan u zeggen, ik heb de antwoorden op deze vragen en wil ze graag met u, als echte BB liefhebber, delen.

 

Nog wat “ in side dingetjes ” het gerucht gaat dat er een speler van GENTLIES een prive chaffeur heeft?  Dat er stiekem iemand van GENTLIES de afgelopen week heeft geoefend op het nemen van vrije worpen. Dat het gerucht gaat dat hij voor de titel van “ King of the free trows “ gaat seizoen 2017 -2018! De barman in de kantine steeds verliest met het spelletje ZEESLAG op de computer!   

Deze game werd geleid door de trots van heren 2, YANNICK, hij heeft deze game meer dan voortreffelijk ALLEEN geleid! Zijn college was er wel, maar had geen zin om te fluiten! Welkom bij een vereniging! En weer doorgaan, geen woord meer aan vuil maken, dringt toch niet door! De mannen achter de tafel een dikke 10, samen een TOP trio, mannen dank weer

Het ging goed, beiden ploegen waren aan elkaar gewaagd, GENTLIES gingen als een dolle van start en ze vielen en ze bleven vallen, grootste voorsprong was 21 punten. Goede slimme ploeg BVA, goede altleten, BB met het hoofd en hadden schutters en lengte. GENTLIES bleven alert en lieten de bal snel rondgaan. Weer iets innovatiefs, bij GENTLIES hadden ze ook twee “ tribune coaches “ zitten, zal wel weer uit Amerika komen. Deze beide getalenteerde heren coachte de ploeg vanaf de tribune (dachten ze) en dat werkte (soms) buitengewoon goed! Zit ik lekker te genieten van een capu in de rust, zie ik uit mijn ooghoek ineens een man staan met een veel te grote beker, GENTLIES zagen dit en begonnen te lachen (het ontspan momentje). De 3e en 4e kwart waren goed, soms te gehaast, BVA kwam terug, even een wissel bij GENTLIES en hup daar groeide de voorsprong, uiteindelijk werd het 80 – 69, beide teams dank voor deze mooie pot! Na afloop nog even gezamenlijk de boel opruimen en alleen maar lachende gezichten van beide teams, let wel er zijn nog veel belangrijkere zaken in dit mooie leven! Feit blijft dat deze competitie  een leuke, spannende, met aan elkaar gewaagde teams is en je kan lekker op de fiets naar de sporthallen, lekker hoor!

Next game wordt reizen; Zondag 10 december (sinterklaas is dan al weg) om 1300 uur wordt de bal in de Landmeerse lucht gegooid, gaat ook een leuke pot worden. En ik kan u nu al melden dat de koffie daar buitengewoon te smaken is. GENTLIES you know what to do! Blijf heel, hou de communicatie in de gaten, een hou het plezier vast. Tevens kan ik mijn lezers melden dat ik GEEN rode sok bij mijn witte overhemden heb gedaan!

 

The Knower

Le Connaisseur (de verslagen van de HL reporters schijnen ook in Frankrijk te worden gelezen, vandaar)


U18 Sprinter uit Noorden verslaat U18 Diesel uit Westen

Zondagochtend vroeg uit de veren om met het Harlemlakers U18 team af te reizen naar de kop van Noord-Holland. Voor onze vrije worp schutter van vorige week Bobby helemaal vroeg op om uit Almelo te komen ( top dat je er bij was )

Zoals vorige week al gezegd het U18 team van Den Helder speelt al jaren samen en bevat vele bekenden en is een kandidaat voor de titel die jaar in de U18 eredivisie.

Vooraf gingen de meegereisde supporters er dan ook niet van uit dat het een makkelijke wedstrijd zou worden maar met de teamvechtlust van vorige week nog in ons geheugen moest een klein kansje er toch wel in zitten.

We begonnen voortvarend en hebben even met 3-5 voor gestaan, maar toen kwam de Den Helder sprinter op toeren en voor we met onze ogen konden knipperen stond er na het eerste kwart 32-20 op het bord. Op zich zijn 20 punten maken in 1 kwart best goed maar 32 tegen krijgen ehm dat is iets minder.

We hebben voor hetere vuren gestaan maar het 2e kwart was niet zo best het harde werken en als team verdedigen van vorige week was ver te zoeken met als resultaat 58-34 met de rust.

Tja, dan is de wedstrijd eigenlijk al gespeeld 24 punten ga je niet meer goedmaken.

Dat is ook niet gelukt maar…. het dieseltje uit Amsterdam kwam op gang. Het 3e kwart werd met maar nipt 1 punt verloren en dat was best knap van de spelers maar nog steeds 25 punten verschil 87-62.

Maar het dieseltje kwam meer en meer op stoom en het team dat het 4e kwart in het veld stond verdient een compliment ( zonder de andere spelers tekort te doen ) Joey, Kris, Ammar, Mikhail en Jace ( Onne erin na 5 fouten van Jace ) bleven vechten, het koppie ging niet hangen en we kropen dichterbij maar het kost kracht en het verschil was al groot en zo eindigden we met een 100-82 stand.

Het 4e kwart gewonnen maar de terechte winnaar van deze wedstrijd was Den Helder die ons de eerste helft heeft overklast.

Hopelijk komt het dieseltje volgende week eerder op stoom en gaat meer op een sprinter lijken thuis om 15.30 tegen de nr. 1 uit Limburg. Een pittige pot wordt het waarbij we weer alle aanmoedigingen kunnen gebruiken. Ik zal er zijn….. u ook???

Let’s go Laaaaakers !

The Voice

La Voix  ( voor mijn andere  verslagmakendeKnower/el Conocedor)


US versus GENTLIES

Een heuse zondagmiddag game en nog wel in de Amstelcampus tegen de studiebollen van US. Een geweldige zaal, lekkere grote tribune en te gekke sjieke rode stoelen. Een waanzinnige kantine, goed georganiseerd, goed personeel, dus TOP koffie! Ik vraag me altijd af wat die “ jonge oudere studenten ”  gestudeerd zouden hebben? Wat ik wel weet, is dat ze kunnen basketballen en stuk voor stuk aardige basketbal liefhebbers zijn. Tribune zat niet vol, maar de fans die er zaten hielden ook van bier en gezelligheid, let the game begins!

Gentlies waren met 12 mannen afgereisd naar de Amstelcampus en hadden er zin in. Ook de vaste z.g. BANK FANS, zeg maar jongens die ook graag willen meedoen, maar niet op de tribune willen zitten, ze willen erbij horen! Sprak een wel zeer aardige jonge vrouwelijke atlete, die vroeger heel hard kon rennen en het nu wat rustiger aan doet en geniet van dit soort BB games. Er hing een relaxte sfeer, er werd wat gelachen, wat trucs uitgeprobeerd, wat plays doorgesproken, het haar werd goed gedaan en de ref gooide de bal in de lucht en ik nam een slok heerlijke koffie.

Beide teams hielden elkaar lekker scherp, in evenwicht en waren lekker aan het ballen, twee top ref’s die het ook leuk vonden, er werd lekker doorgewisseld bij de Gentlies, als US te dichtbij kwam werden de schutters ingezet en ploften de 3’tjes rustig in het netje. Ik voelde totaal geen spanning, het was gewoon lekker kijken naar een te gekke basketbal game en ja, als je dan ook nog wint met 13 punten verschil en hoort dat AJAX ook heeft gewonnen, kan je wat mij aangaat, het hebben over een sportieve zondagmiddag spreken!  Nog even een team foto gemaakt door een vaste fan, voor op de Harlemlakers website, een drankje in de kantine en hop naar de casa!

Gentlies en US, dank voor deze relaxte heerlijke basketball demonstratie, hou dit vol en blijf genieten van deze edele sport. Volgende week geen game maar andere leuke dingen doen, misschien willen de heren van promo wel ff met jullie oefenen? Next game op Zaterdag  2/12 om 1400 uur in de Calandhal en wel tegen de koploper BV Amsterdam, kan een zeer leuk potje worden! Een verzoek aan de heren van HEREN 2 en de MANNEN van U22, gaarne op tijd aanwezig zijn en lekker fluiten en tafelen. Kunt u niet? regel dan een vervanger, we kunnen het niet veroorloven dat dit de 2e game wordt die niet kan doorgaan vanwege ………………………………………………………………………..!         

The Knower

El Conocedor


Harlemlakers U18 krijgt als team loon naar werken!

Na de bijna 100 knaller van vorige week stond er nu een wedstrijd van een ander kaliber op het programma voor de spelers van Harlemlakers U18.

Zaterdagavond kwam de ploeg van Donar op visite met de intentie te gaan winnen van onze jongens.

In het begin leek dit ook te gaan gebeuren het was op een bepaald moment 2-10 voor de bezoekers.

Maar…. er is meer veerkracht in het U18 team van Lakers geslopen, we houden ons koppie erbij en gaan harder werken wat een stand van 15-12 neerzette na 1 kwart.

Het 2e kwart bleven de teams om elkaar heen draaien maar onze spelers bleven hard werken en dit leverde een ruststand op van 33-32. Het kon nog alle kanten op gaan.

Het 3e kwart ging het de goede kant op en het publiek ging als 1 man/vrouw achter het team staan. Onder luide aanmoedigingen leek het of de jongens vleugels kregen en na dit kwart stond er opeens 41-53 op het scorebord.

Het venijn zat echter in het 4e kwart Donar was niet uit Groningen gekomen om zonder punten in de hun bus te stappen, 57-55 met nog bijna 4 minuten. Oei, dit werd toch nog spannend.

Maar there he was….. onze topscoorder van deze wedstrijd Bob ( vanaf deze wedstrijd Bobby genoemd door The Voice) hij heeft 18! punten van de 22 punten gemaakt uit vrije worpen waarvan 12 in het 4e kwart.

De wedstrijd werd afgesloten met 72-66 in het voordeel van Harlemlakers. En dit goede resultaat is v te danken aan het als team harde werken, samenspelen en geconcentreerd verdedigen.

Boys, jullie zijn stappen aan het maken en komend week de volgende uitdaging in de vorm van het al jaren samenspelende Den Helder team met vele bekenden gezichten.

Ook al is het vroeg vertrekken op zondag ( 12 uur spelen ) het team kan weer alle aanmoedigingen gebruiken om de punten uit de kop van Noord-Holland te gaan meenemen.

Let’s go Lakers     Let’s goooooooooo!

The Voice


ONZE GAZELLEN gastheer GENTLIES.

Nog even heel kort terugkomend op mijn vorige verslag; Moeten / kunnen we als HL nog iets doen aan de gestaakte game tegen Alkmaar Guardians die nooit heeft plaats gevonden? Dacht zelf aan overspelen, in de Calandhal veld 2 met veel publiek en gratis kaasblokjes! Wie is bekend met deze spelregels?

Op de dag dat veel jeugd Sinten Maarten (Maarten GAF zijn cape aan een wel zeer arme man) aan het vieren is, gaan onze Gentlies op bezoek bij Onze Gazellen in Haarlem. Zelfs de Sporthal draagt de naam van onze Gazellen, ik kan u melden erg Gazellie daar binnen! Gewoon lekker gezellig, niet te moeilijk, ook hier aardige vrijwilligers en heerlijke koffie en de roze koeken zijn aan te raden.

De Gentlies waren met 8 gemotiveerde en enthousiaste vrienden en gekleed in het stralende wit, gereed om de strijd aan te gaan met de mannen in zwart. Wat mij in deze competitie opvalt is dat de tegenstanders veelal ouder zijn, allemaal kunnen basketballen, altijd op de goed plek staan en kunnen schieten, wat achter blijft is de conditie! Gentlies komen langzaam maar zeker in het ritme, de leiders zijn bekend, er wordt naar elkaar geluisterd, de bal mag iets meer rond voordat er gescoord gaat worden en there is FUN! Wat ook bijzonder is dat er nergens een 24 seconden klok hangt, dus dat wetende kun je nog slimmer en effectiever spelen. Het ging de eerste twee kwarten gelijk op, dus ff in de rust drinken, wat praten en weer doorgaan!

Als de Gazellen, in de 3e kwart moe worden gaat men over op fysiek, want sterk zijn ze, die Gazellen, vervelend duwen en de bekende Oh, He of Scheids, niet nodig mannen, gewoon alles op 14 en 7, dan KAN het goed komen. Gentlies gingen door met leuke BB zaken laten zien en hielden de emotie onder controle (TOP) aan de meegereisde fans het worden er steeds meer, nu waren we met 5 echte die hards! Er was 1 Gentlie die kon twee keer achterwaarts, behind the back and in the face, including a 360 dunken, zodat de gehele installatie en de kantine aan het schudden was en dat vinden wij natuurlijk erg leuk! Ook stond het vizier van de Captain Gentlie op de juiste momenten op scherp en Gentlie White Mamba en Gentlie Snake waren on fire. De overige Gentlies waren geconcentreerd en zakelijk aan het basketballen, het ging vanavond om 1 ding en dat was deze game winnen en dat is gelukt! 

In the pocket, niets meer aan doen en toen verlieten de Gentlies tevreden en wel de sporthal Onze Gazellen en een uiterst tevreden, lachende Gentlie Captain!

Next game, voor degene die van spektakel houden, Zondag 19 november om 1800 uur tegen US MSE 4 en wel in de Amstelcampus te Amsterdam.

Gentlies, hou deze instelling vast, blijf lekker trainen, train bijvoorbeeld hoe snel je die bal kan laten rondgaan, zodat de tegenstanders compleet de weg kwijt zijn, tegen elkaar aanlopen en niet meer weten waar ze moeten kijken en dan ineens een easy lay up!

De Knower

     

 


 Leuke winstpartij U18 zonder appeltaart!

Zaterdagmiddag mocht de U18 aantreden thuis tegen Giants uit Bergen op Zoom.

De tegenstander was tot nu toe nog niet zo succesvol en staat laatste. Met deze wetenschap moet je altijd voorzichtig omgaan want onderschatting ligt op de loer.

Maar onze U18 spelers zijn deze wedstrijd van hun eigen kunnen en kracht uitgegaan.

Er werd geconcentreerd gespeeld en de punten vlogen ( Randell letterlijk) de tegenstander om de oren.

Rust 45-24

Na de rust is het team gestaag verder gegaan met scoren. Mooie scores, passes en veel rebounds. Iedereen pakte zijn puntjes mee en wat de tegenstander ook probeerde wij hadden een passend antwoord.

En ja toen kwam hij in zicht….. de 100….. zouden ze hem gaan halen????

Diverse ouders op de tribune waarvan zoonlief op dat moment in het veld stond zagen een middag appeltaart bakken aankomen. Dus er werd geroepen NIET SCHIETEN LAAT IEMAND ANDERS SCOREN. En de boys hebben eindelijk eens geluisterd naar hun ouders J want de eindstand is

 98! – 47 geworden, dus net niet.

Boys dit wat een goede generale voor de wedstrijd volgende week thuis tegen Donar die gedeeld met 2 anderen 1e staat dus dit wordt andere appeltaart maar wel een uitdaging om te laten zien dat jullie ook je mannetje kunnen staan tegen sterke tegenstanders. Laten we de flow van de wedstrijd vasthouden en er voor gaan!

Let’s go Lakers…!!!!

The Voice


Gentlies speelt BIJNA tegen Alkmaar Guardians!

Ik had er zin in, iets vroeger naar de sportschool gegaan (GOH Concept, een bezoekje waard) boodschappies gedaan, de wasmachine en droger aangezet en hup op naar Osdorp. O, ja ook nog even het karton en de vuilniszakken naar het containerhok gebracht.

Het is zaterdag en velen hebben zich gemeld in de Calandhal (zoals verwacht) voor de game tegen de mannen uit Alkmaar (een stukje geschiedenis voor degene die het leuk vindt: DE Kaasstad van Nederland en een bezoekje waard). Aangekomen in de hal, eerst een bakkie  koffie, vele mogen begroeten en de bekende handen geschudt, leuk om zoveel enthousiastelingen weer te zien. Allemaal mensen die van basketball houden en veel betekend hebben of nog betekenen voor welke BB vereniging dan ook (zeg maar zonder deze mesnen geen basketbal meteen een klein geheimpje, ze kunnen niet eens basketballen, niet door vertellen he) zeg maar gerust TOP vrijwilligers!

Het blijft erg rustig op het veld waar de game moet gaan plaats vinden, GUARDIANS is lekker aan het warm lopen en sommige van GENTLIES lopen steeds heen en weer, om op zoek te gaan naar twee scheidsrechters en drie tafelaars, e.e.a conform de lijst die de hele wereld kan vinden op de website van Harlemlakers! En daar wil ik het eens even kritisch over hebben, met uw goednemen!?

Lieve basketballers, SENIOREN hoe goed jullie vroeger ook waren en wellicht nog steeds denken dat jullie goed zijn, JEUGDTEAMS, breedtesport of topsport jullie hebben allemaal een mooie droom na te streven en dat is de NBA of op zijn minst het Nederlandse Mannen of Dames team te halen, toch? COACHES, die dit ook er ff bijdoen, omdat ze het leuk vinden en willen helpen, OUDERS die hopen dat hun kind bij ZIGGO sport aan tafel mag, omdat hun kind een talent is, het volgende; U ALLEN heeft, als u zich aansluit bij een (welke) vereniging dan ook uw verantwoordelijkheid! Even in vogelvlucht, u meldt uw kind of uw zelf aan, komt op tijd op de trainingen en wedstrijden, respecteert de coach, betaalt op tijd uw contributie, respecteert het tenue van de vereniging als u die leent, houdt de website in de gaten, want u MOET fluiten en/of tafelen en u MAG lekker basketballen met leuke enthousiaste mensen, in een mooie veilige omgeving, u kunt met uw team heerlijk napraten na de overwinning in het restaurant en de parkeerkosten zijn erg laag! Dit heet in de tijd van app’s, mobiele telefonie, elektronische snelwegen en digitaal geld; SAMENWERKING (je veranwoordlijkheid nemen, iets voor een ander over hebben) en RESPECT (kom uit je eigen kleine wereldje, gooi die BB kleppen open, denk niet alleen aan je eigen IK maar zeker aan degene die ook graag willen basketballen op zaterdag 4 november 2017 om 14.00 uur tegen Alkmaar Guardians en voor het dames team op het andere veld)

Een lang verhaal om aan te geven dat er dus GEEN scheidrechters kwamen opdagen (thanks guy’s) en er GEEN tafelaars waren (jullie zullen het wel druk hebben gehad) dus de game is gestaakt! Naast dit spektakel moest er ook een game beginnen van een dames team, ook daar precies hetzelfde probleem! De heren van GENTLIES pakten de handdoek op en hebben de game gefloten en getafeld voor deze dames, TOP GUYS en nu maar hopen dat alles en iedereen die op de lijsten voor het fluiten en tafelen staat ook aanwezig is vanaf nu, dit is essentieel voor een vereniging en zeker voor HARLEMLAKERS, waar velen voor en achter de schermen zich VRIJWILLIG te pletter werken; LEDEN U BENT AAN ZET!

Na bovenstaande situatie, hebben we toch nog met een groot aantal VRIJWILLIGE FANS genoten van die heerlijke koffie, de koekjes zijn trouwens buitengewoon populair. En dan nog wat teleurgesteld, want het had een mooie game kunnen worden, richting en wat denk je; regent het, een zaterdag om gauw te vergeten!

GENTLIES, next week naar Haarlem tegen Onze Gezellen (altijd Gezellig) aanvang 20.45 uur, aanwezig om 20.15 uur sharp en alle tenues dienen  aanwezig te zijn! Gaarne even dinsdag dit allemaal met elkaar bespreken, ik denk nog steeds aan de The Final Four!

The KNOWER     


Lakers U18 gekraakt en laat punten liggen in Amersfoort

Harlemlakers U18 speelde zaterdag in Amersfoort tegen Crackerjacks U18 een wedstrijd waar de meegereisde toeschouwers met vertrouwen voor gingen zitten.

Het begin was ( maar dat is dit seizoen al vaker het geval ) voortvarend, er werd gemakkelijk gescoord en na het 1e kwart stond het 15-28 voor de U18 van Lakers.

Maar wat gebeurt er dan, en het gebeurt niet vaak maar ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik erover moet zeggen. De tegenstander blijft hard werken tegen ons en bij de Lakers sluipt er een soort concentratiegebrek binnen. De tegenstander sluipt dichterbij en in dit geval “kraakt” onze jongens.

Met rust nog 5 punten voor maar helaas toch verloren met 13 punten wat wel een beetje geflatteerd is want 2 minuten voor tijd waren het er nog maar 5 en was het gevoel “het kan nog”.

Ik ga niet zeuren over de scheidsrechters want zonder scheids geen wedstrijd ( zoals onze coach eerder de dag bij zijn eigen wedstrijd meemaakte ) en zij staan er in hun vrije tijd en zorgen ervoor dat de wedstrijden gespeeld kunnen worden.

Een team verliest niet door de scheids maar kan wel aardig uit balans raken, als er bv gefloten wordt voor uit en de speler staat 1 meter binnen de lijn, wat andere missers zal ik niet noemen.

Waar een team wel door verliest is niet geconcentreerd spelen en het niet toepassen wat er gedurende de trainingen geoefend wordt om spelsituaties de baas te blijven.

Met een gevoel van “dit verlies was niet nodig, erg jammer” gingen we weer huiswaarts met de wetenschap dat we er volgende week weer voor zullen gaan, thuis om 16.30 tegen Giants.

Op de tribune of via de ouderteamapp we blijven onze jongens luidkeels aanmoedigen en roepen…

Let’s go Lakers!!!

The Voice


 

Kaizen

Over wat er geschreven moest worden in dit verslag van de wedstrijd Harlemlakers U18 tegen Zwolle U18 heeft ondergetekende even moeten nadenken. Laten we beginnen met het “understatement” dat het nog niet zo lekker loopt in het team.

De vraag komt dan naar boven waar ligt dit aan. Als enthousiaste ouder zie je wel eens zaken gebeuren waarvan je denkt, dat zou ik anders gedaan hebben. Maar ik ben ( gelukkig ) geen coach.

We starten niet eens zo heel slecht en bleven een tijdje bij en met een 8-13 achterstand na het 1e kwart denk je nog, geen vuiltje aan de lucht.

Maar dan het 2e en vooral het 3e kwart, dat was gewoon ronduit slecht. Sorry, voor deze negatieve opmerking maar ik kan het niet anders benoemen. Rust 41-20 en einde 3e kwart 65-27

In 1 kwart maar 7 punten maken is veel en veel te weinig. Eigenlijk hoef ik dit niet te benoemen want de spelers en niet te vergeten de coaches zullen dit zelf ook wel weten.

Dan het 4e kwart, de spelers die er in staan weten eigenlijk wel dat de wedstrijd gespeeld is maar of het nu kwam door de het publiek dat bleef aanmoedigen, het koppie ging niet hangen.

Zwolle wilde dit kwart zeker ook winnen maar daar is een stokje voor gestoken het 4e kwart werd gewonnen met 22-9 en dit verdient een compliment. Eindstand 49-74

In 1 kwart bijna meer punten maken dan in de eerste 3 kwarten daar mag een team van wakker liggen.

Terugkomend op de titel van dit stukje, de yell van de U18 is Kaizen dit is een Japanse term welke inhoudt dat je constant bezig bent jezelf te verbeteren en boys met hard werken gaat dit lukken want talent is er genoeg aanwezig.

Wedstrijd evalueren, ervan leren en door naar de volgende wedstrijd uit tegen Crackerjacks.

Let’s go Lakers!

The Voice


Flashing Heiloo ontvangt Gentlies Amsterdam. 

Twee weken geen basketball voor senioren i.v.m. de herftsvakantie!? Begrijpelijk als je op vakantie moet / gaat met de familie, maar niemand houdt rekening met de echte BB fans! Maar dan is het ineens zaterdg 28/10, we weten nu dat the knower 61 is geworden, dat Max Verstappen zijn 1e P1 te pakken heeft, Mark Rutte aan de slag kan en dat we de zomertijd hebben uitgezwaaid. Dus naar Heiloo en wel naar sporthal ‘t Vennewater, wie kent het niet? Geweldige antourage, lekker donker, heerlijke vrolijke barman, 2 mannen aan de bar die de problemen van de wereld aan het bespreken waren, jukebox zonder platen, vele foto’s van TOEN en twee ramen waardoor je de BB velden kon zien. De koffie was ouderwets TOP, ik was aan de vroege kant, dus heb me gesetteld achter het rechterraam.  

Rond 19.10 uur ben ik naar de tribune verhuisd en zei tegen twee hele toeschouwers van Heiloo, goedenavond, voor de rest was er niemand aanwezig. Later bleek dat er op het veld nog een tweetal Harlemlakers fans zaten! Daar zittend op de tribune, viel het mij op dat er meer reclame borden hangen dan dat er BB mannen rondlopen!

Ik zag bij de warming up, dat de oudere heren (met respect) van Flashing er paar tussen hadden lopen die wel heel erg nauwkeurig die bruine bal in het netje gooiden. Onze Gentlies kwamen letterlijk en figuurlijk druppelend binnen, eerst 4, dan nog eens 2 en dan nog eens 4. Na het de warming up gingen de Gentlies even met elkaar in gesprek om het PVA  (Plan van Aanval) te bespreken.

Om 1915 uur sharp gooide de ref de bal in de Heiloose lucht, door het lengte verschil waren de Gentlies de 1e bal al kwijt. De Flashing Heren speelde het slim, schutters in stelling brengen en afvuren en die vielen kan ik u melden. Wat de heren ook goed konden was heel veel AUW, OH en He Ref roepen en dan gelijkertijd heel erg zielig kijken, is niet nodig heren, u KUNT basketballen!  De Gentlies gingen ook gewoon 3 punters schieten en wel van de gekste afstanden, af en toe inside spelen en hielden vooral de balcirculatie hoog en bleven rennen, zelfs ik werd er als fan doodmoe van, laat staan de Flashings!  80% mooi en soms verassend  basketball, waardoor je als fan dus graag naar de gekste plekken in Noord Holland blijft rijden! Het was en bleef spannend, onze Gentlies namen een voorsprong van 14 punten en gingen lekker op zoek, naar dat “ friends for basketball “ gevoel oftewel doe eens gek, maar heb vooral plezier, beiden is tot op de millimeter uitgevoerd. Dan gaat het eindsignaal en zie ik op de score bord, tussen al die reclame borden een eindstand staan van;   

Daar trots naar kijkend en denkend, die is in the pocket, they beat the no.1! Werden er nog de bekende handjes geschud en schouderklopjes uitgedeeld en werden alle aanwezige fans van de Gentlies, middels een mooi gebaar bedankt.

Daarna met gierende banden weer weg uit het mooie idyllische Heiloo, op naar gewoon het mooie Amsterdam! Next game fans, is op zaterdag 4 november 1400 uur in de hal der hallen, De Calandhal en wel tegen Alkmaar Guardians, op papier een leuke Noord Hollandse derby! Let op  VOL = VOL er kunnen maximaal 1000 fans worden toegelaten i.v.m. de veiligheid, tribunes en de aanwezige koffie!

The Knower.Verlies op scorebord, winst in het team JU18

De JU18 van Harlemlakers moest zaterdag in en tegen Leiden. Beide ploegen staan in de competitie dicht bij elkaar. Zonder Jace en Kris zaten er 10 spelers op de bank die de strijd aan gingen met Leiden.

Lakers had een beetje moeite om in de wedstrijd te komen maar na het 1e kwart stond er 15-15 op het bord. Het 2e kwart begon goed en we liepen uit naar een voorsprong van boven de 10 punten.  De defence als team stond beter en er werd zeker meer gecommuniceerd ( hopelijk hoorden ze elkaar boven de aanmoedigingen van het meegereisde publiek uit) maar het verdedigen, goed afronden door rebounds te pakken, dat is nog wel een dingetje waarop geoefend zal moeten worden. Wat slordigheidjes hier en daar maakten dat we gingen rusten met een voorsprong van 5 punten.

De 2e helft ontbrak de overtuiging dat we konden winnen, alle spelers bleven hun uiterste best doen maar ze kwamen niet meer in de flow van het 2e kwart.

Na het eindsignaal stond er 73-67 op het scorebord maar het gevoel gaf aan dat dit een onnodig verlies is geweest. We zien iedere wedstrijd dat er verbeteringen zijn, er wordt door iedereen hard getraind en in de wedstrijd hard gewerkt dus hier heeft het niet aan gelegen.

Jongens blijf in je zelf en in je team geloven, wij blijven aanmoedigen, en de wedstrijd volgende week zaterdag thuis om 13.30 tegen Zwolle is de volgende uitdaging.

Let’s go Lakers!!

The Voice


 

ALV 2017 en ERELEDEN !  


Woensdag 18 oktober werd de algemene ledenvergadering ( ALV) van Harlemlakers gehouden.
Dankzij de aanwezige leden en ouders van  leden werd het een goede vergadering. Desgevraagd werden het jaarverslag ,  financiele afsluiting en begroting door de ALV goedgekeurd. Her bestuur zal serieus omgaan met de adviezen die de vergadering heeft gegeven. Notulen HIER

Ander belangrijk moment was het verlenen van twee erelidmaatschappen .
Het erelidmaatschap wordt slechts in uitzonderlijke gevallen verleend aan leden die zich geruime tijd zeer verdienstelijk hebben gemaakt voor Harlemlakers. Eerste nieuwe erelid is Hetty Vogel . Meer dan 10 jaar steunpilaar in het bestuur , verantwoordelijk voor de ledenadministratie. Deed haar klus top en we hebben met enorm veel plezier met haar samen gewerkt . Haar scherpte en humor zullen we heel erg  missen. Tweede nieuwe erelid is Pieter van Blaricon , ook hij is rond de tien jaar in verschillende rollen bestuurlijk betrokken geweest . Ondermeer twee keer als penningmeester en verder als bestuurslid arbitrage . Maar ook als coach en scheidsrechter is hij actief geweest .Pieter heeft een groot hart voor Harlemlakers. Zijn kracht is dat hij altijd helder is in  wat hij vindt en niet bang is een tegengeluid te laten  horen.
Hetty en Pieter van harte gefeliciteerd !

 


Wie zijn een ronde verder in de NBB bekercompetitie…..??

Afgelopen weekend was het voor 3 teams van Harlemlakers bekerweekend.

Het was heerlijk weer deze zondag lekker wandelen, fietsen of op een terrasje genieten van de zon.

Of je kon met de Heren1 mee naar Weert, met de JU20 mee naar Leiden of met de JU18 mee naar Landsmeer.Tja, dan is de keuze natuurlijk niet zo moeilijk, je gaat in een sporthal kijken naar onze jongens.

Heren1 in en tegen Weert was helaas niet zo succesvol en is uitgebekerd.

De JU20 gingen met 6 fitte spelers naar Leiden gelukkig “vloog” er nog een extra speler in en hebben ze knap de eerste wedstrijd van Leiden gewonnen en iets makkelijker de wedstrijd van Divine uit Rotterdam. De volgende ronde zijn al de kwartfinales en mogen ze het thuis opnemen tegen BV Hoofddorp van wie ze in de reguliere competitie na overtime verloren hebben. Dat wordt een spannende wedstrijd.

De JU18 mocht voor de 2e keer al dit seizoen naar Landsmeer om te spelen tegen Landslake Lions.Ondergetekende was bij deze wedstrijd aanwezig. De wedstrijd in de reguliere competitie werd nipt gewonnen dus van onderschatting kon geen sprake zijn.

Harlemlakers begon voortvarend en heeft de hele wedstrijd op voorsprong gestaan.De spelers maken het zichzelf af en toe onnodig moeilijk waardoor de spanning in de wedstrijd bleef.Ik heb wel hele mooie passes en punten gezien ( een assist geven waaruit iemand anders scoort is net zo waardevol als zelf scoren ).Er werd gewonnen met 13 punten verschil en dit laat al zien dat er progressie gemaakt is tov de vorige wedstrijd tegen Landsmeer.

Ook voor de U18 is de volgende ronde al de kwartfinale. Tegen wie en waar is nog even afwachten er wordt tegenwoordig geloot door de NBB.

Volgende week zaterdag speelt de JU18 uit in Leiden om 13.30 met daarna de wedstrijd van onze Heren1 in Leiden. Het mooie weer is dan vast voorbij en een zaterdagmiddagje Leiden is nooit te versmaden.

Let’s go Lakers!

The Voice


 

Gentlies 3 ontvangen de Vroege Vogels. 

 Heerlijk slecht weer, lekker weer thuis om te blijven en te genieten van een goed boek, bakkie thee en de zaterdag krant. Als Amsterdammer wil ik toch even stil blijven staan bij de beste, liefste, sportiefste en kundigste burgemeester er die we hebben gehad; Eberhard van der Laan, dank U voor alles en familie sterkte met dit verschrikkelijke verlies!

Dan moet ik toch naar de Calandhal want daar staan onze Gentlies te wachten op game 4 en wel tegen de Vroege Vogels uit het idyllische Purmerend. Gelukkig kon ik nog parkeren, want dat het druk zou worden moge duidelijk zijn en jawel hoor volle bak! Het eerste wat ik zag waren vele Engelse zaalvoetballers die wel hele grote glazen emmers bier gingen bestellen, daar stond ik dan met mijn capu in een Schots bekertje, lekker toch! Goed, het veld werd in gereedheid gebracht en daar stonden ineens 6 mannen in het Oranje, ik zag meteen dat die wel wisten hoe je meost basketballen. Onze Gentlies waren met ruim 12 personen en weer zag ik een nieuwkomer, kan je erbij hebben kan ik u zeggen! Orange begon voortvarend met een heuse 3 punter en dat zonder te blikken of te blazen, alsof het de normaalste zaak van de wereld was. Hohoho dacht ik wat gaan we nu weer zien, gelukkig stonden bij ons de diverse 3 puntschutters op, zit toch wat makkelijker als die erin ploffen! Er werd gewoon lekker gebald en weinig gesproken, thanks guys! Je zag dat het tempo vrij hoog lag en de Gentlies in de flow kwamen, waarvoor ik naar de Calandhal kom. De hele tribune (kleine 600 man kunnen erop) keken elkaar aan en dachten hetzelfde als ik; we zitten hier te kijken naar The Osdorp Globetrotters! De ene pass was nog mooier dan de andere, snelle  passen, geweldige ingestudeerde varianten en heel veel, erg veel ver weg schoten en als die dan vallen, is het feest! De gentlies waren On Fire en het plezier spatte eraf, de vroege vogels werden er gek van, maar bleven lekker basketballen! Uiteindelijk werd er met 37 punten verschil gewonnen en zag ik allemaal lachende gezichten, dat is wat jullie wilden lekker ballen met vrienden!

Toch nog even wat foto’s kunnen maken, wat te denken van de twee broers en die ene jongeman met dat leuke knotje op het hoofd en natuurlijk de uitslag, inclusief iemand die wel van een gezonde hap houdt!    

     


U18 bijna kopje onder in Landsmeer

Na de voor iedereen teleurstellende nederlaag van vorige week tegen Den Bosch werd er op maandag een hartig woordje gesproken door de coaches met de spelers.

Na dit gesprek gingen de neuzen weer dezelfde kant op richting de wedstrijd van zaterdag uit tegen Landslake Lions.

Het eerste kwart ging op en neer met als resultaat een 16-16 stand.

Ondanks dat we het team hard zagen werken en goede defense momenten zagen kwamen ze niet echt los van de tegenstander, maar door een paar mooie combinaties werd door ons toch meer de open man gevonden dan bij de tegenstander.

We gingen rusten met een 28-36 voorsprong.

Na de rust gingen we erg voortvarend van start met een paar mooie scores ( 2 dunks ) zodat het verschil opliep naar 18 punten in ons voordeel. Helaas kon deze voorsprong niet vastgehouden worden en na het 3e kwart stond er 46-53 op het bord, het was gelukkig wel een beter 3e kwart dan de week ervoor.

Het 4e kwart werd door de spelers weer erg spannend gemaakt de tegenstander kwam zelfs op voorsprong. Na een paar koelbloedig ingegooide vrije worpen stond HarlemLakers weer op voorsprong. Met nog een paar seconden te gaan 2 punten voor en bal in handen van de tegenstander was het zorgen dat Landslake niet kon schieten. Gelukkig had de tegenstander toch ook wel last van de spanning en na het laatste fluitsignaal ( zoemer ) konden de punten mee naar Amsterdam eind 59-61…… pfff niet iedere week zo’n wedstrijd aub!

Volgende week staat de stadsderby tegen BC Apollo thuis om 17.30 uur op het programma.

Alle aanmoedigingen kan het team goed gebruiken.

Let’s gooooo Lakers!

The voice


 

Beste leden van Harlemlakers,

Gisteren zijn de eerste contributiefacturen van dit seizoen verstuurd door Clubcollect. De facturen zijn gemaild naar het emailadres dat bekend is bij de NBB. Dit is hetzelfde mailadres als waar elk lid mee kan inloggen in zijn persoonlijke account op de Sportlink-app. Controleer graag goed of je een factuur hebt ontvangen. Als dit niet zo is, mail dan naar penningmeester@harlemlakers.nl om te kijken waar het probleem zit zodat de factuur alsnog goed verstuurd kan worden. Ook voor andere vragen over de contributie kan hiernaar toe worden gemaild. Wat ook kan is in je persoonlijke Clubcollect-omgeving een ticket aan te maken met een vraag.

Belangrijk om te vermelden is dat de uiteindelijke hoogte van de contributie zal worden vastgesteld in de ALV, die zal worden gehouden op 18 oktober. De rest van het bedrag zal dan in een tweede ronde worden gefactureerd.

Zit er een uiterlijke betaaltermijn aan deze factuur? Ja, tot 12 oktober kan er zonder extra kosten worden betaald. Daarna rekent Clubcollect 5 euro administratiekosten per factuur. Ook zal er uiteindelijk vanuit de vereniging een sanctie worden opgelegd, welke zal inhouden: niet hebben betaald, dan wel een betalingsregeling te hebben afgesloten met de penningmeester, is niet spelen. 

Nogmaals, voor vragen over de contributie kan een bericht worden gestuurd naar penningmeester@harlemlakers.nl of een ticket worden aangemaakt op Clubcollect.

Vriendelijke groet,

Het bestuur van Harlemlakers


Nieuwe seizoen JU18-1 begint met een lach en een traan

Het Harlemlakers JU18-1 team voor komend seizoen is samengesteld uit 6 jongens uit het NL U16 kampioensteam van vorig jaar ( Bob, Eldar, Jace ,Mick, Randall en Riaz ) , 3 jongens uit het NL U20 kampioensteam van vorig jaar ( Joey, Mikhail en Onne ) en 3 jongens die uit andere teams of verenigingen zijn gekomen ( Ammar , Kris en Noah ).

Ook staan er 2 nieuwe coaches voor dit U18 team nl Tristan van Santen       www.coachtristanbasketball.nl  en Arno Kantelberg die vorig jaar het U16 team gecoacht hebben.

Vorige week hadden we onze eerste wedstrijd uit in Utrecht tegen Uball.  Na een korte voorbereidingstijd met maar 1 toernooi was het nog even zoeken naar de juiste samenstelling en moeten de spelers in het veld nog aan elkaar wennen. Door hard te blijven verdedigen en een aantal mooie afstandschoten wist Harlemlakers de wedstrijd in de laatste 3 minuten binnen te slepen en speelde dit goed uit.

Deze wedstrijd werd  met 10 punten gewonnen maar het verdiende nog niet de schoonheidsprijs.

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen New Heroes uit Den Bosch op het programma.

Voor de wedstrijd eerst een teambespreking voor spelers en ouders waar Tristan zijn visie en verwachtingen naar de spelers duidelijk heeft gemaakt.

Het team begon voortvarend en na het 1e kwart stond er een 20-10 voorsprong op het scorebord. En met rust 37-22. Met een 15 punten voorsprong de rust ingaan is tamelijk relaxed en er leek geen vuiltje aan de lucht, al werd in de kleedkamer wel gewaarschuwd dat de wedstrijd nog ver van voorbij was.

Maar toen…..ja wat er de 2e helft is gebeurd is moeilijk te verklaren.  Met een 3e kwartscore van 8-12 sloop de tegenstander dichterbij. Ballen vielen niet, concentratie bij de spelers was ver te zoeken, verdedigend waren we af en toe flink de weg kwijt. De coaches raakten geïrriteerd door sommige arbitrale beslissingen. Het liep even niet zo gesmeerd.

Maar met een 11 punten voorsprong het 4e kwart ingaan is nog steeds een goede basis voor een overwinning. Maar het spel van de eerste helft is niet meer teruggezien en na het laatste fluitsignaal stond er 58-58 op het scorebord, dus overtime. Of het vermoeidheid of de onervarenheid van de spelers in het veld was er werd geen deuk in een pakkie boter meer geschoten en de punten gingen mee naar Den Bosch met een eindstand van 64-70.

Na deze hopelijk voor iedereen leerzame wedstrijd gaan we weer met frisse moed verder volgende week pakken we de draad weer op uit tegen Landslake 

Let’s go Lakers!!

The Voice


Gentlemen 3 vs. Racing Beverwijk 

Het is zaterdag 22/9 en de zon staat hoog aan de hemel, hedenmorgen eerst nog even aan mijn eigen conditie gewerkt bij het nieuwe GOH concept en ben er dus helemaal klaar voor om de 1e home game van Gentlemen 3 te aanschouwen! Op de fiets naar de Calandhal, zomerse toestanden langs de Sloterplas, zeilers, kramen met sportverenigingen (klopt het dat Harlemlakers er niet bij stond?), zelfs mensen die de BBQ hadden aangestoken!

Ik dacht dat er iets gebeurt was maar het was een wel zeer volle bak en dat allemaal om te gaan kijken en vooral te genieten van de mannen van het

“  vrienden team “.  Eerst even en bakje koffie, nieuw gezicht achter de bar, de koffie is prima en ik hoorde vele mensen praten over hoe het zou zijn? zou het net zo goed gaan als verleden week? zijn ze nog wel vrienden? Ik naar hal 1 en was net op tijd want de tribunes waren afgeladen met mensen die er voor gingen zitten! Tot mijn stomme verbazing zag ik wel 12 spelers in het mooie Harlemlakers wit rondlopen, nog meer vrienden? en rondom de bank mogelijke “ kandidaat vrienden ” het team wordt nu al razend populair. Vanuit vele hoeken hoorde ik mensen/ spelers roepen; He daar is the Knower, nu al kan ik niet meer zonder zonnebril ergens heen! Als een soort Sinterklaas wuifde ik de groep toe. Zitten nu en ik schrok  me meteen rot, stond ineens mijn zeer goede vriend Master T. voor mijn neus, jaren mee achter de jury tafel gezeten (doen we nu niet meer) en het hele land door gereden.  GAME TIME!

De gentlies waren fit en de koppies stonden op het sein; NOT IN MY HOUSE! Je kon zien dat de coach deze week gebruikt heeft om de plays eens ff door te nemen, simpel maar effectief en af en toe een gekkigheidje! Wat te denken van een heuse ijshocky wissel, 5 eruit en 5 erin of vanaf je eigen helft een 3 punter XXL proberen en dat die dan heen en weer gaat op de ring en dan NIET in het netje valt! De bal ging lekker snel rond en de 3 punters vielen, maar het leven van een basketbal bestaat niet alleen uit 3 punters, hij moet en mag ook inside en dat lukte, vele mooie open schotkansen, foutje hier en daar van Racing, dus vrije worpen nemen, gingen ook lekker en soms veel OOH’s en WAUW’s vanaf de tribune, lekker hoor als je daar tussen zit! Even namen de mannen uit Beverwijk het heft in handen met een aantal mooie loepzuivere 3 punters. Een vrouwelijke fan van Racing zat een patatje met  te eten en wilde tegelijkertijd klappen en ik kan u melden dat werd helemaal niks! Onze Gentlies gaven na een time out weer gas, mede daardoor plofte, de ene na de andere bal netjes in het netje! De game werd netjes uitgespeeld en de 1e overwinnng van deze

“ vrienden “ was een feit, gelooft u mij er komen er meer!

Ik wil een poging doen om samen met heel veel basketball liefhebbers een record te breken! 1000 NIET betalende BB liefhebbers, die aanwezig zijn bij de game op zaterdag 4/11 om 14.00 uur in de Calandhal, tegen de Alkmaar Guardians! Als we dat met z’n allen voor elkaar krijgen komen we in het Record Book of Harlemlakers en op de website van harlemlakers.nl. Wie wil er niet over 10 jaar zeggen, Ik was erbij! 

 

Gentlies, ga door waar jullie mee bezig zijn, je ziet dat vriendschap wordt beloond en het kan alleen maar mooier worden! Next game on Zaterdag 30/9 at 20.00 uur against D.E.D. in de Apollohal (ook goeie koffie)

The Knower


 

 

BC Scrobbelaar v. HL Gentleman’s 3.

De zomer zit erop, de trainingen zijn weer begonnen en de teams zijn geformeerd en ik kan weer lekker de meest fantastische sporthallen gaan ontdekken!

De 1e game van het seizoen 2017 -2018, inclusief een heuse BB APP, digitale sheets, geen spelerskaarten maar digitale toestanden, in het team van heren 3, zag ik wel hele rare digitale foto’s en die liepen vanmiddag niet rond in die geweldige sporthal op het siencepark! Even vooraf over dit team, velen hebben jaren op het hoogste niveau gebald en hebben besloten om samen met andere BB heren, deze edele sport te gaan beoefenen, maar dan op een ander niveua, dus stuk voor stuk BB dieren!

 

 

 

 En dan de game, de scrobbelaars zijn een team waar ook wat (bekende) mannen inzitten die het spelletje snappen. Leuke entourage en jawel ik kom natuurlijk weer vele liefhebbers tegen, met name mijn zeer goede vriend Master D. is en blijft een topper. Ook op dit niveua gooit de ref de bal gewoon omhoog en gaan de mannen aan de slag. Het thuis team had de gang erin, HL gentleman 3 bleef rustig en schatten hun kansen in. Dan kan je zien dat de afspraken nog niet waren ingeslepen en dat er veel werd gesporken, je zag ze soms reddeloos naar de ref’s kijken, maar ook die zijn een niveau lager, maar zeer vriendelijk! Maar ook hier heb ik  toch weer enthousiast zitten klappen, een paar puntjes van aandacht; Maak het je niet te moeilijk, maak gebruik van ieders kwaliteiten en probeer een team te worden! HL was nog geen team, zie onderstaande foto; 

Wat die gasten van HL wel goed kunnen is de spanning er in te brengen / houden, ze komen terug van 16 punten naar 4 punten de scrobbers kregen het benauwd, nog maar 2 punten achter en nog 28 seconden te gaan! Dan gaat die beroemde zoemer en zie je onderstaande op het scorebord staan;De spelende coach van H3, riep zijn mannen bij elkaar en evalueerde heel snel deze game. En dan krijg je onderstaande “ vriendenteam ” allemaal een glimlach en je beseffen dat BB een prachtsport is en dat er altijd ergere dingen in de wereld zijn dan verliezen van BC Scrobbelaar, met maar 2 punten!

 

 

Gentlemen3 van HL, een kleine voorspelling van mij kant; FINAL 4! Veel plezier, lekker trainen en vooral die lach vasthouden!

 De Knower


 

 

Deze topper van de U12-2 zorgde met een prachtige actie voor het eerste officiële punt van Harlemlakers in 2017/2018 !

GO LAKERS GO !

 

 

 

 


 

Basketball.nl, dé basketball app voor alle Harlemlakers, toeschouwers , officials én alle basketbalfans

Beste Harlemlakers

De bond heeft een nieuw systeem en wij gaan vanaf dit seizoen werken met de  nieuwe basketball app waarmee jullie ook alles kunnen volgen,
Het is daarom noodzakelijk deze app indien mogelijk te downloaden via de app stores. In de app kun je je eigen actuele informatie die belangrijk is voor ons en de bond aanpassen. ( telefoonnummers, email adressen enz.) Zie je bij jouw gegevens geen foto staan, upload dan voor 15 september een nieuwe actuele foto via de app, hoe dat werkt vind je allemaal daar.

Let op: zorg dat je bij het registreren in de app  hetzelfde email adres gebruikt die bij ons bekend is!!
Mocht dit op de één of andere manier voor jou niet mogelijk zijn stuur dan je actuele gegevens en foto naar ledenadministratie@harlemlakers.nl dan zorgen wij dat het in orde komt.

Met de app blijf je eenvoudig op de hoogte van alle updates rondom je eigen team en mis je niks van al je andere favoriete teams en spelers. Doordat de uitslagen door de officials in de app worden vastgelegd, ben je altijd direct op de hoogte van de uitslag.
Volg je favoriete spelers en teams,  alle standen, uitslagen en programma’s! Ook laat de app leuke statistieken zien die je helpen in de voorbereiding op je wedstrijd.

Meer info vind je hier:
https://www.sportlink.nl/basketball-nl/

Bestuur Harlemlakers


Trainingsschema 2017/2018:  4 september t/m 3 november 

Trainingen seizoen 2017/2018 voor alle teams starten met ingang van 4 september .

Let op in de A- lijn beginnen de trainingen al eerder , daar over word of ben je al door je coach geïnformeerd. 

Het trainingschema vind je HIER ( het geldt tot en met 3 november , daarna kunnen er kleine wijzigingen plaatsvinden ).

Als je vragen of reacties hebt n.a.v. dit schema kun je mailen met peterhaarms@gmail.com

Als je nog niet weet waar je moet trainen omdat je niet weet in in welk team je speelt . Dit weekend zal de teamindeling van H2 , H3 , H4 ,H5, D1 , M 20 , U 20 2 , U 18 2 en U 16 2 op de site komen@

Tot 4 september

Het bestuur