Wie zijn een ronde verder in de NBB bekercompetitie…..??

Afgelopen weekend was het voor 3 teams van Harlemlakers bekerweekend.

Het was heerlijk weer deze zondag lekker wandelen, fietsen of op een terrasje genieten van de zon.

Of je kon met de Heren1 mee naar Weert, met de JU20 mee naar Leiden of met de JU18 mee naar Landsmeer.Tja, dan is de keuze natuurlijk niet zo moeilijk, je gaat in een sporthal kijken naar onze jongens.

Heren1 in en tegen Weert was helaas niet zo succesvol en is uitgebekerd.

De JU20 gingen met 6 fitte spelers naar Leiden gelukkig “vloog” er nog een extra speler in en hebben ze knap de eerste wedstrijd van Leiden gewonnen en iets makkelijker de wedstrijd van Divine uit Rotterdam. De volgende ronde zijn al de kwartfinales en mogen ze het thuis opnemen tegen BV Hoofddorp van wie ze in de reguliere competitie na overtime verloren hebben. Dat wordt een spannende wedstrijd.

De JU18 mocht voor de 2e keer al dit seizoen naar Landsmeer om te spelen tegen Landslake Lions.Ondergetekende was bij deze wedstrijd aanwezig. De wedstrijd in de reguliere competitie werd nipt gewonnen dus van onderschatting kon geen sprake zijn.

Harlemlakers begon voortvarend en heeft de hele wedstrijd op voorsprong gestaan.De spelers maken het zichzelf af en toe onnodig moeilijk waardoor de spanning in de wedstrijd bleef.Ik heb wel hele mooie passes en punten gezien ( een assist geven waaruit iemand anders scoort is net zo waardevol als zelf scoren ).Er werd gewonnen met 13 punten verschil en dit laat al zien dat er progressie gemaakt is tov de vorige wedstrijd tegen Landsmeer.

Ook voor de U18 is de volgende ronde al de kwartfinale. Tegen wie en waar is nog even afwachten er wordt tegenwoordig geloot door de NBB.

Volgende week zaterdag speelt de JU18 uit in Leiden om 13.30 met daarna de wedstrijd van onze Heren1 in Leiden. Het mooie weer is dan vast voorbij en een zaterdagmiddagje Leiden is nooit te versmaden.

Let’s go Lakers!

The Voice


 

Gentlies 3 ontvangen de Vroege Vogels. 

 Heerlijk slecht weer, lekker weer thuis om te blijven en te genieten van een goed boek, bakkie thee en de zaterdag krant. Als Amsterdammer wil ik toch even stil blijven staan bij de beste, liefste, sportiefste en kundigste burgemeester er die we hebben gehad; Eberhard van der Laan, dank U voor alles en familie sterkte met dit verschrikkelijke verlies!

Dan moet ik toch naar de Calandhal want daar staan onze Gentlies te wachten op game 4 en wel tegen de Vroege Vogels uit het idyllische Purmerend. Gelukkig kon ik nog parkeren, want dat het druk zou worden moge duidelijk zijn en jawel hoor volle bak! Het eerste wat ik zag waren vele Engelse zaalvoetballers die wel hele grote glazen emmers bier gingen bestellen, daar stond ik dan met mijn capu in een Schots bekertje, lekker toch! Goed, het veld werd in gereedheid gebracht en daar stonden ineens 6 mannen in het Oranje, ik zag meteen dat die wel wisten hoe je meost basketballen. Onze Gentlies waren met ruim 12 personen en weer zag ik een nieuwkomer, kan je erbij hebben kan ik u zeggen! Orange begon voortvarend met een heuse 3 punter en dat zonder te blikken of te blazen, alsof het de normaalste zaak van de wereld was. Hohoho dacht ik wat gaan we nu weer zien, gelukkig stonden bij ons de diverse 3 puntschutters op, zit toch wat makkelijker als die erin ploffen! Er werd gewoon lekker gebald en weinig gesproken, thanks guys! Je zag dat het tempo vrij hoog lag en de Gentlies in de flow kwamen, waarvoor ik naar de Calandhal kom. De hele tribune (kleine 600 man kunnen erop) keken elkaar aan en dachten hetzelfde als ik; we zitten hier te kijken naar The Osdorp Globetrotters! De ene pass was nog mooier dan de andere, snelle  passen, geweldige ingestudeerde varianten en heel veel, erg veel ver weg schoten en als die dan vallen, is het feest! De gentlies waren On Fire en het plezier spatte eraf, de vroege vogels werden er gek van, maar bleven lekker basketballen! Uiteindelijk werd er met 37 punten verschil gewonnen en zag ik allemaal lachende gezichten, dat is wat jullie wilden lekker ballen met vrienden!

Toch nog even wat foto’s kunnen maken, wat te denken van de twee broers en die ene jongeman met dat leuke knotje op het hoofd en natuurlijk de uitslag, inclusief iemand die wel van een gezonde hap houdt!    

     


U18 bijna kopje onder in Landsmeer

Na de voor iedereen teleurstellende nederlaag van vorige week tegen Den Bosch werd er op maandag een hartig woordje gesproken door de coaches met de spelers.

Na dit gesprek gingen de neuzen weer dezelfde kant op richting de wedstrijd van zaterdag uit tegen Landslake Lions.

Het eerste kwart ging op en neer met als resultaat een 16-16 stand.

Ondanks dat we het team hard zagen werken en goede defense momenten zagen kwamen ze niet echt los van de tegenstander, maar door een paar mooie combinaties werd door ons toch meer de open man gevonden dan bij de tegenstander.

We gingen rusten met een 28-36 voorsprong.

Na de rust gingen we erg voortvarend van start met een paar mooie scores ( 2 dunks ) zodat het verschil opliep naar 18 punten in ons voordeel. Helaas kon deze voorsprong niet vastgehouden worden en na het 3e kwart stond er 46-53 op het bord, het was gelukkig wel een beter 3e kwart dan de week ervoor.

Het 4e kwart werd door de spelers weer erg spannend gemaakt de tegenstander kwam zelfs op voorsprong. Na een paar koelbloedig ingegooide vrije worpen stond HarlemLakers weer op voorsprong. Met nog een paar seconden te gaan 2 punten voor en bal in handen van de tegenstander was het zorgen dat Landslake niet kon schieten. Gelukkig had de tegenstander toch ook wel last van de spanning en na het laatste fluitsignaal ( zoemer ) konden de punten mee naar Amsterdam eind 59-61…… pfff niet iedere week zo’n wedstrijd aub!

Volgende week staat de stadsderby tegen BC Apollo thuis om 17.30 uur op het programma.

Alle aanmoedigingen kan het team goed gebruiken.

Let’s gooooo Lakers!

The voice


 

Beste leden van Harlemlakers,

Gisteren zijn de eerste contributiefacturen van dit seizoen verstuurd door Clubcollect. De facturen zijn gemaild naar het emailadres dat bekend is bij de NBB. Dit is hetzelfde mailadres als waar elk lid mee kan inloggen in zijn persoonlijke account op de Sportlink-app. Controleer graag goed of je een factuur hebt ontvangen. Als dit niet zo is, mail dan naar penningmeester@harlemlakers.nl om te kijken waar het probleem zit zodat de factuur alsnog goed verstuurd kan worden. Ook voor andere vragen over de contributie kan hiernaar toe worden gemaild. Wat ook kan is in je persoonlijke Clubcollect-omgeving een ticket aan te maken met een vraag.

Belangrijk om te vermelden is dat de uiteindelijke hoogte van de contributie zal worden vastgesteld in de ALV, die zal worden gehouden op 18 oktober. De rest van het bedrag zal dan in een tweede ronde worden gefactureerd.

Zit er een uiterlijke betaaltermijn aan deze factuur? Ja, tot 12 oktober kan er zonder extra kosten worden betaald. Daarna rekent Clubcollect 5 euro administratiekosten per factuur. Ook zal er uiteindelijk vanuit de vereniging een sanctie worden opgelegd, welke zal inhouden: niet hebben betaald, dan wel een betalingsregeling te hebben afgesloten met de penningmeester, is niet spelen. 

Nogmaals, voor vragen over de contributie kan een bericht worden gestuurd naar penningmeester@harlemlakers.nl of een ticket worden aangemaakt op Clubcollect.

Vriendelijke groet,

Het bestuur van Harlemlakers


Nieuwe seizoen JU18-1 begint met een lach en een traan

Het Harlemlakers JU18-1 team voor komend seizoen is samengesteld uit 6 jongens uit het NL U16 kampioensteam van vorig jaar ( Bob, Eldar, Jace ,Mick, Randall en Riaz ) , 3 jongens uit het NL U20 kampioensteam van vorig jaar ( Joey, Mikhail en Onne ) en 3 jongens die uit andere teams of verenigingen zijn gekomen ( Ammar , Kris en Noah ).

Ook staan er 2 nieuwe coaches voor dit U18 team nl Tristan van Santen       www.coachtristanbasketball.nl  en Arno Kantelberg die vorig jaar het U16 team gecoacht hebben.

Vorige week hadden we onze eerste wedstrijd uit in Utrecht tegen Uball.  Na een korte voorbereidingstijd met maar 1 toernooi was het nog even zoeken naar de juiste samenstelling en moeten de spelers in het veld nog aan elkaar wennen. Door hard te blijven verdedigen en een aantal mooie afstandschoten wist Harlemlakers de wedstrijd in de laatste 3 minuten binnen te slepen en speelde dit goed uit.

Deze wedstrijd werd  met 10 punten gewonnen maar het verdiende nog niet de schoonheidsprijs.

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen New Heroes uit Den Bosch op het programma.

Voor de wedstrijd eerst een teambespreking voor spelers en ouders waar Tristan zijn visie en verwachtingen naar de spelers duidelijk heeft gemaakt.

Het team begon voortvarend en na het 1e kwart stond er een 20-10 voorsprong op het scorebord. En met rust 37-22. Met een 15 punten voorsprong de rust ingaan is tamelijk relaxed en er leek geen vuiltje aan de lucht, al werd in de kleedkamer wel gewaarschuwd dat de wedstrijd nog ver van voorbij was.

Maar toen…..ja wat er de 2e helft is gebeurd is moeilijk te verklaren.  Met een 3e kwartscore van 8-12 sloop de tegenstander dichterbij. Ballen vielen niet, concentratie bij de spelers was ver te zoeken, verdedigend waren we af en toe flink de weg kwijt. De coaches raakten geïrriteerd door sommige arbitrale beslissingen. Het liep even niet zo gesmeerd.

Maar met een 11 punten voorsprong het 4e kwart ingaan is nog steeds een goede basis voor een overwinning. Maar het spel van de eerste helft is niet meer teruggezien en na het laatste fluitsignaal stond er 58-58 op het scorebord, dus overtime. Of het vermoeidheid of de onervarenheid van de spelers in het veld was er werd geen deuk in een pakkie boter meer geschoten en de punten gingen mee naar Den Bosch met een eindstand van 64-70.

Na deze hopelijk voor iedereen leerzame wedstrijd gaan we weer met frisse moed verder volgende week pakken we de draad weer op uit tegen Landslake 

Let’s go Lakers!!

The Voice


Gentlemen 3 vs. Racing Beverwijk 

Het is zaterdag 22/9 en de zon staat hoog aan de hemel, hedenmorgen eerst nog even aan mijn eigen conditie gewerkt bij het nieuwe GOH concept en ben er dus helemaal klaar voor om de 1e home game van Gentlemen 3 te aanschouwen! Op de fiets naar de Calandhal, zomerse toestanden langs de Sloterplas, zeilers, kramen met sportverenigingen (klopt het dat Harlemlakers er niet bij stond?), zelfs mensen die de BBQ hadden aangestoken!

Ik dacht dat er iets gebeurt was maar het was een wel zeer volle bak en dat allemaal om te gaan kijken en vooral te genieten van de mannen van het

“  vrienden team “.  Eerst even en bakje koffie, nieuw gezicht achter de bar, de koffie is prima en ik hoorde vele mensen praten over hoe het zou zijn? zou het net zo goed gaan als verleden week? zijn ze nog wel vrienden? Ik naar hal 1 en was net op tijd want de tribunes waren afgeladen met mensen die er voor gingen zitten! Tot mijn stomme verbazing zag ik wel 12 spelers in het mooie Harlemlakers wit rondlopen, nog meer vrienden? en rondom de bank mogelijke “ kandidaat vrienden ” het team wordt nu al razend populair. Vanuit vele hoeken hoorde ik mensen/ spelers roepen; He daar is the Knower, nu al kan ik niet meer zonder zonnebril ergens heen! Als een soort Sinterklaas wuifde ik de groep toe. Zitten nu en ik schrok  me meteen rot, stond ineens mijn zeer goede vriend Master T. voor mijn neus, jaren mee achter de jury tafel gezeten (doen we nu niet meer) en het hele land door gereden.  GAME TIME!

De gentlies waren fit en de koppies stonden op het sein; NOT IN MY HOUSE! Je kon zien dat de coach deze week gebruikt heeft om de plays eens ff door te nemen, simpel maar effectief en af en toe een gekkigheidje! Wat te denken van een heuse ijshocky wissel, 5 eruit en 5 erin of vanaf je eigen helft een 3 punter XXL proberen en dat die dan heen en weer gaat op de ring en dan NIET in het netje valt! De bal ging lekker snel rond en de 3 punters vielen, maar het leven van een basketbal bestaat niet alleen uit 3 punters, hij moet en mag ook inside en dat lukte, vele mooie open schotkansen, foutje hier en daar van Racing, dus vrije worpen nemen, gingen ook lekker en soms veel OOH’s en WAUW’s vanaf de tribune, lekker hoor als je daar tussen zit! Even namen de mannen uit Beverwijk het heft in handen met een aantal mooie loepzuivere 3 punters. Een vrouwelijke fan van Racing zat een patatje met  te eten en wilde tegelijkertijd klappen en ik kan u melden dat werd helemaal niks! Onze Gentlies gaven na een time out weer gas, mede daardoor plofte, de ene na de andere bal netjes in het netje! De game werd netjes uitgespeeld en de 1e overwinnng van deze

“ vrienden “ was een feit, gelooft u mij er komen er meer!

Ik wil een poging doen om samen met heel veel basketball liefhebbers een record te breken! 1000 NIET betalende BB liefhebbers, die aanwezig zijn bij de game op zaterdag 4/11 om 14.00 uur in de Calandhal, tegen de Alkmaar Guardians! Als we dat met z’n allen voor elkaar krijgen komen we in het Record Book of Harlemlakers en op de website van harlemlakers.nl. Wie wil er niet over 10 jaar zeggen, Ik was erbij! 

 

Gentlies, ga door waar jullie mee bezig zijn, je ziet dat vriendschap wordt beloond en het kan alleen maar mooier worden! Next game on Zaterdag 30/9 at 20.00 uur against D.E.D. in de Apollohal (ook goeie koffie)

The Knower


 

 

BC Scrobbelaar v. HL Gentleman’s 3.

De zomer zit erop, de trainingen zijn weer begonnen en de teams zijn geformeerd en ik kan weer lekker de meest fantastische sporthallen gaan ontdekken!

De 1e game van het seizoen 2017 -2018, inclusief een heuse BB APP, digitale sheets, geen spelerskaarten maar digitale toestanden, in het team van heren 3, zag ik wel hele rare digitale foto’s en die liepen vanmiddag niet rond in die geweldige sporthal op het siencepark! Even vooraf over dit team, velen hebben jaren op het hoogste niveau gebald en hebben besloten om samen met andere BB heren, deze edele sport te gaan beoefenen, maar dan op een ander niveua, dus stuk voor stuk BB dieren!

 

 

 

 En dan de game, de scrobbelaars zijn een team waar ook wat (bekende) mannen inzitten die het spelletje snappen. Leuke entourage en jawel ik kom natuurlijk weer vele liefhebbers tegen, met name mijn zeer goede vriend Master D. is en blijft een topper. Ook op dit niveua gooit de ref de bal gewoon omhoog en gaan de mannen aan de slag. Het thuis team had de gang erin, HL gentleman 3 bleef rustig en schatten hun kansen in. Dan kan je zien dat de afspraken nog niet waren ingeslepen en dat er veel werd gesporken, je zag ze soms reddeloos naar de ref’s kijken, maar ook die zijn een niveau lager, maar zeer vriendelijk! Maar ook hier heb ik  toch weer enthousiast zitten klappen, een paar puntjes van aandacht; Maak het je niet te moeilijk, maak gebruik van ieders kwaliteiten en probeer een team te worden! HL was nog geen team, zie onderstaande foto; 

Wat die gasten van HL wel goed kunnen is de spanning er in te brengen / houden, ze komen terug van 16 punten naar 4 punten de scrobbers kregen het benauwd, nog maar 2 punten achter en nog 28 seconden te gaan! Dan gaat die beroemde zoemer en zie je onderstaande op het scorebord staan;De spelende coach van H3, riep zijn mannen bij elkaar en evalueerde heel snel deze game. En dan krijg je onderstaande “ vriendenteam ” allemaal een glimlach en je beseffen dat BB een prachtsport is en dat er altijd ergere dingen in de wereld zijn dan verliezen van BC Scrobbelaar, met maar 2 punten!

 

 

Gentlemen3 van HL, een kleine voorspelling van mij kant; FINAL 4! Veel plezier, lekker trainen en vooral die lach vasthouden!

 De Knower


 

 

Deze topper van de U12-2 zorgde met een prachtige actie voor het eerste officiële punt van Harlemlakers in 2017/2018 !

GO LAKERS GO !

 

 

 

 


 

Basketball.nl, dé basketball app voor alle Harlemlakers, toeschouwers , officials én alle basketbalfans

Beste Harlemlakers

De bond heeft een nieuw systeem en wij gaan vanaf dit seizoen werken met de  nieuwe basketball app waarmee jullie ook alles kunnen volgen,
Het is daarom noodzakelijk deze app indien mogelijk te downloaden via de app stores. In de app kun je je eigen actuele informatie die belangrijk is voor ons en de bond aanpassen. ( telefoonnummers, email adressen enz.) Zie je bij jouw gegevens geen foto staan, upload dan voor 15 september een nieuwe actuele foto via de app, hoe dat werkt vind je allemaal daar.

Let op: zorg dat je bij het registreren in de app  hetzelfde email adres gebruikt die bij ons bekend is!!
Mocht dit op de één of andere manier voor jou niet mogelijk zijn stuur dan je actuele gegevens en foto naar ledenadministratie@harlemlakers.nl dan zorgen wij dat het in orde komt.

Met de app blijf je eenvoudig op de hoogte van alle updates rondom je eigen team en mis je niks van al je andere favoriete teams en spelers. Doordat de uitslagen door de officials in de app worden vastgelegd, ben je altijd direct op de hoogte van de uitslag.
Volg je favoriete spelers en teams,  alle standen, uitslagen en programma’s! Ook laat de app leuke statistieken zien die je helpen in de voorbereiding op je wedstrijd.

Meer info vind je hier:
https://www.sportlink.nl/basketball-nl/

Bestuur Harlemlakers


Trainingsschema 2017/2018:  4 september t/m 3 november 

Trainingen seizoen 2017/2018 voor alle teams starten met ingang van 4 september .

Let op in de A- lijn beginnen de trainingen al eerder , daar over word of ben je al door je coach geïnformeerd. 

Het trainingschema vind je HIER ( het geldt tot en met 3 november , daarna kunnen er kleine wijzigingen plaatsvinden ).

Als je vragen of reacties hebt n.a.v. dit schema kun je mailen met peterhaarms@gmail.com

Als je nog niet weet waar je moet trainen omdat je niet weet in in welk team je speelt . Dit weekend zal de teamindeling van H2 , H3 , H4 ,H5, D1 , M 20 , U 20 2 , U 18 2 en U 16 2 op de site komen@

Tot 4 september

Het bestuur